Seks ting hver løper kan lære av Nike's Breaking2 to-timers maratonforsøk

Selv om ingen av trioen klarte å bryte to timers barriere, ble historien gjort da Eliud Kipchoge, Zersenay Tadese og Lelisa Desisa kjørte en maraton som en del av Nike's Breaking2-program.

Kipchoge fullførte 42,2 km kurset i 2 timer 0min 25sec, en massiv 2min 32sek raskere enn dagens verdensrekord og 2min 40sec bedre enn hans eget personlige beste av 2hr 3min 5sec. Selv om disse postene ikke teller, fordi hendelsen ikke kvalifiserte som et offisielt forsøk i henhold til International Association of Athletics Federations (IAAF) regelverket, var det fortsatt en fantastisk innsats.

Trioen av idrettsutøvere hadde tilgang til den beste teknologien, ernæring og coaching i deres bud om å bryte to timer. Selv om det meste av det er utenfor rekkevidde av den gjennomsnittlige fortau pounder, er det ting du kan lære av Nike's Breaking2 program som vil forbedre din kjøring.

REKOMMENDERT: 14-ukers maratonutdannelsesplaner for alle

Spis nitratrik mat som spinat, rødbeter, rakett og salat

Andrew Jones, professor i anvendt fysiologi ved University of Exeter og spesiell rådgiver (utholdenhet) for det engelske sportsinstituttet, var mannen Nike bedt om å gi trenings- og ernæringsråd for de tre idrettsutøvere. I et intervju med Vergen han avslørte noen tips han gir idrettsutøvere, med en anbefaling for å øke inntaket av nitratrik mat.

Da Jones besøkte idrettsutøvere i Kenya, la han merke til at de spiste mye nitratrik stewed spinat. Derfor har han blitt mannen ansvarlig for rødbeterrevolusjonen i sport. Den høye mengden nitrater i lilla grønnsak kan resultere i ytelsesforbedringer for idrettsutøvere på alle nivåer. Sammen med rødbeter og spinat, inkluderer andre gode kilder til nitrater rakett og salat.

ANBEFALT: Det er Offisielt - Rødbollerjuice kan forbedre utholdenheten

Fyll litt og ofte

Hvis du noen gang har kjørt en maraton, har du sikkert allerede blitt introdusert til glede av å prøve å fylle på bensin mens du er på farten, ved hjelp av karbongeler, elektrolyttdrikker og vann. En standardstrategi er å ta på en karbongel og væsker hver 5.k eller så, men i løpet av Breaking2-forsøket tok løpene væske hvert 2,4 km. Å ta på mindre mengder karbohydrater og elektrolytter gjør det lettere for kroppen å absorbere dem.

Ikke vær redd for å presse tempoet på lange løp

Din lengste treningsløp er vanligvis et minutt eller så tregere per kilometer enn tempoet du faktisk skal løpe på løpedag. Ifølge Jones er dette forskjellig fra strategien til eliteafrikanske idrettsutøvere, som vil starte lange løp sakte, men hente tempoet gjennom hele løpet. Det vil hjelpe deg med å bli vant til kravene for å opprettholde rasefrekvensen.

Bli med i en gruppe løpere på løpedag

Du vil nesten ikke kunne bruke den flygende gåsformasjonen av pacers som skjermet Nike-idrettsutøvere fra vinden under Breaking2-løp, men de fleste massedeltagelsesbegivenheter har nok folk til å la deg finne en gruppe å kjøre med (eller rett bak) på ditt foretrukne tempo.

Ta koffein mot slutten av et løp

Et ytelsesfremmende tillegg som er helt lovlig og tilgjengelig for alle, koffein - tatt før en stor løp og deretter i den siste halvtimmen - kan gi et tiltrukket løft. Ifølge Jones har alle tre av Breaking2-idrettsutøvere vedtatt denne strategien. Du kan få karbongeler og elektrolyttdrikker som også inneholder koffein til å ta i løpet av et løp, samt koffeinbilder fra SiS, hvis du tapper en koks eller en kaffe i midten, høres ikke tiltalende.

Lagre dine beste forsøk for løpedag

Etter Kipchoge jaget Tadese og Desisa den to timers drømmen på Monza, Wired journalist Ed Caesar forsøkte å bryte 90 minutter for en halvmaraton for første gang på samme kurs. Som en amatørutøver innebygd med Breaking2-prosjektet, ble Caesar gitt en unik sjanse til å se hvilke løpere i sin posisjon som kan lære av eliten. En av tingene han lærte var at de tok sin utvinning løper veldig alvorlig og reduserte tempoet dramatisk. Videre lagret de sin all-out innsats for løpedag, motstand for fristelsen til å presse for hardt under treningen.

"Tiden for å åpne opp en kan av whup-ass er på løpedag," fortalte Valentijn Trouw, Kipchoges leder, Caesar. "Ellers risikerer du å gi deg den beste ytelsen i trening, hvor ingen ser det."

ANBEFALT: UK Marathons å registrere seg for

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar