Seks vanlige London Marathon feil å unngå i Race Week

Innholdsfortegnelse:

Seks vanlige London Marathon feil å unngå i Race Week - øVELSER 2023
Seks vanlige London Marathon feil å unngå i Race Week - øVELSER 2023
Anonim

De vanligste feilene som blir gjort av personer som trener for London Marathon, skal trene for mye eller for lite, med den tidligere risikoen for skade og sistnevnte risikerer en fryktet DNF (ikke ferdig) eller en forferdelig opplevelse på løpedag. Det er imidlertid ikke mye du kan gjøre om noen av dem i den siste uken før løpet, så vi antar at du har holdt trening i de grove parametrene du satte i begynnelsen av januar, og ser nå bare for å unngå sabotering din maraton i siste øyeblikk.

For råd om fallgruvene som baner mange løpere utenfor banen i dagene før et maraton, snudde vi til Nick Anderson fra Running With Us, den offisielle treningspartneren til treningssporingsselskapet Polar. Han kom opp med noen få vanlige - og her forklarer han hvordan man skal unngå dem.

1. Ikke følger treningsplanen din

Ikke begynn å stille spørsmål om du har trent nok. Hold deg til din løpende plan, og legg ikke plutselig til en ekstra hard økt, langvarig eller konditionstrening. Det er for sent å få noen montører. På dette tidspunktet kan mindre være mer - du vil ikke starte løpet sliten.

2. Endre kostholdet ditt

Dette er en hvor jeg ser så mange feil og raser ødelagt. Å gi fristelsen til å prøve noe nytt eller spise litt mindre fordi du ikke kjører så mye i løpet av uken kan være katastrofalt. Hold deg til maten og drivstoffene som har jobbet for deg i trening og før harde økter eller nøkkel lange løp. For eksempel, ikke plutselig spise grøt for første gang på morgenen av løpet. Det kan fungere, men du kan finne ut halvveis i løpet - på verste mulig måte - som den ikke har!

3. Tapering for mye

Å hvile for mye i løpet av uken vil gi deg følelse av tristhet. Prøv å løpe så ofte som normalt, men redusere avstanden, intensiteten og varigheten som rasdagen kommer i nærheten. Hvile i dager - med mindre du må gjennom skade eller sykdom - kan kroppen bli forvirret og føre til at stoffskiftet faller, slik at du blir trøtt. Jeg anbefaler til og med en enkel 20-minutters løp dagen før maraton, med en strekk etterpå.

4. Glemmer å planlegge

Det høres enkelt, men har du sett på værmeldingen og planlagt ditt kit for dagen? Er dine racingsko pakket? Hvordan kommer du til løpet - kan du parkere eller er togstasjonen nær starten? Vil hotellet ha din normale rasdags frokost eller har du pakket dette bare i tilfelle?

Det er virkelig verdt å ta 20 minutter tidlig på uken og notere alt som må gjøres. Kryss av disse, og du tar allerede kontroll over løpetidens opplevelse. Det er en mindre ting å bekymre seg for og vil redusere stress.

5. Ikke løp i løpet

Du bør kjøre i et tempo som er kjent for deg og at du har praktisert i trening. Vær oppmerksom på å holde øye med ditt eget tempo, selv om noen prøver å være hjelpsomme ved å fortelle deg at de er på vei til samme tempo som deg og at du skal kjøre med dem. Ta kontroll over ditt løp og øke hastigheten gradvis til din rase tempo. Få halvveis å føle deg godt og angripe andre halvdel av løpet med tillit, i stedet for å føle deg trøtt og henger på.

6. Å være urealistisk

Dette er sannsynligvis min heteste tips av alt når det gjelder racing. Tren og løp for en tid eller et resultat som er innenfor din forståelse. Det kan være en ny PB eller en retur til racing form, men hold det oppnåelig.

Kjører med oss medstifter Nick Anderson er en offisiell treningspartner og leder for Polar

Populært emne