10 enkle tips for å unngå å være uhøflig i enhver situasjon

Takt og høflighet er to av dine mest diskréte, men likevel kraftige allierte når de samhandler med mennesker. Her er hvordan du kan trene både med nåde. Av Lianne Choo

Du kan ikke innse at du er uhøflig, og selv om du gjør det, kan du ikke tro at det er sannsynlig å fornærme noen. Vel, du har feil.

Ikke bry deg om å være uhøflig som du bare er deg selv, og at folk bare er for jævla følsomme nå til dags. Som tilbaketrukket som noen folk er, vil ingen ha en samtale eller henge ut med noen som ikke har noen oppførsel.

Kultur er en av tingene du må huske på når du er høflig. Noe som er akseptabelt i ett land, kan bli rynket på i en annen. Ta fart, for eksempel. Tilsynelatende i Inuit-kulturen, slik at en stor rip etter et måltid betyr at du komplimenterer kokken, men hvis du gjør det i de fleste restauranter rundt om i verden, er det en sjanse for at du ikke blir ønsket velkommen tilbake. I Kina spytter det offentlige og er ikke normen og ikke ansett som uhøflig, men hvis du skulle gjøre det i Singapore risikerer du å bli lynched.

Ting å huske på for å unngå å være uhøflig

Uansett om du spiser med inuiter i Canada eller blander inn med den lokale kinesen i Guangzhou, er det ingen unnskyldning for ikke å øve de grunnleggende reglene for politesse. Hvis du har blitt anklaget for å være en uhøflig rykk, eller hvis du vil pusse opp på oppførsel, er det 10 ting å huske på.

# 1 Husk språket ditt. Feil språk kan være sexy hvis du lever livet i livet, men i hverdags situasjoner, ikke så mye. Dette er spesielt sant når du gjør deg rundt fremmede. Pass på å holde cussing til en minimal, og hvis du kan hjelpe deg selv, gjør det ikke i det hele tatt. [Les: Hvordan bli et proff på småprat]

# 2 Se din â € ~fornøyde â € ™ og â € ~hvordan du.â € ™ På samme måte som du ikke ville glemme å sette på klærne om morgenen før du forlater huset, aldri glem å injisere en "pleie" og "når du er" i hver setning, bør man bli bedt om det. Hvordan du snakker og bærer deg selv, vil i stor grad bestemme hvordan folk ser deg. De enkleste tingene som å si takk, vil gjøre en verden av forskjell.

# 3 I skade må du ikke fornærme. Uansett hvor morsomme og utadvendte mennesker er, vil de fortsatt fornærme hvis du sier noe negativt om dem. Noen mennesker kan være mindre følsomme enn andre, men hvis du skulle si noe ubehagelig på si, deres vekt, deres jobb eller deres nye frisyre, vil de uten tvil føle seg fornærmet, selv om du var sjokkert.

Folk kan bli beroligende over bestemte emner, og selv om de ler det av, kan du være sikker på at de helst vil ha holdt munnen stengt. For eksempel snakket jeg til en nær venn om slanking og mat når jeg sa: "Jeg tror ikke jeg kan kutte karbohydrater fra kostholdet mitt, jeg elsker det for mye." Hun svarte: "Jeg vet , Kan jeg fortelle. "Selv om det var lystartet, så tok jeg for mye av det. [Les: 12 typer humor og hvordan de påvirker samtalene dine]

# 4 Bare ikke si det. Husk ordtaket: "Hvis du ikke har noe hyggelig å si, så sier du det ikke?" Med mindre du er i gang med et inngrep, er det ikke nødvendig å være brutalt ærlig til det punktet at du fornærmer den andre personen. Ingen liker å høre negative ting om seg selv, og du er en downer, skal ikke hjelpe noen. Derfor, for ikke å komme ut som uhøflig, hvis det du skal si, har en negativ konnotasjon, bare si det ikke. [Les: 12 enkle måter du kan unngå å gjøre et dårlig førsteinntrykk]

# 5 Donâ € ™ t stirre. Mange mennesker sliter med dette, spesielt når de ser noe ut av normen. Damer dekket ut i sin mest sexy dragt, mødre med puke flekker på skjorten deres, homofile par som holder hender, ulykkesofre og personer med deformiteter er alle gode eksempler. De kan ikke overholde din oppførselskode eller ligne deg, men de er mennesker med følelser og skal ikke stirres på eller hånes.

# 6 Husk middags etiketten. Hvordan du spiser vil avgjøre hvordan andre ser dine oppførsel. Selv om slurping nudler er normen i Japan og i andre deler av Asia, er det sikrere å bare unngå det generelt.

En nær venn som ble født og oppvokst i Hong Kong, sier at selv om hun vokste opp slurpende suppe og nudler, lærte hun ikke å gjøre det da hun skjønte at det plaget andre diners. Hun har siden sluttet å slurpe maten sin, selv når hun er hjemme alene. Like fantastisk som tradisjon og kultur er, er det visse ting som verden kan leve uten, og slurping er en av dem. Det samme kan sies for feil bruk av bestikk.

# 7 Det er alt i de små gestene. Gjør enkle ting som å holde døren åpen for andre, hjelpe noen med sine poser, la den eldre damen kutte køen, gi opp setet ditt på bussen og så videre. Uansett personens rase, alder, kjønn eller stasjon i livet, er tommelfingerregelen å behandle alle like mye. Det spiller ingen rolle hva du gjør, behandler andre med samme respekt og verdighet som du ønsker å motta.

# 8 Ikke sprekk vitser for tidlig. Husk dette tipset når du møter folk for første gang. Det siste du vil ha, er å gi andre et dårlig inntrykk av deg. Stave av vitsspringen, og vent til du kjenner disse nybegynnere bedre. Du vet aldri hvor mye lovbrudd noen kommer til å ta hvis du knekker en kjønnsperspektiv, rasistisk eller politisk vits.De vil pusse deg ut som uhøflig, og du kan aldri gjenvinne sin respekt igjen, uansett hvor hardt du prøver.

# 9 Vær høflig for alle. De som jobber i servicebransjen, vil fortelle deg hvor uhøflig noen mennesker kan være, enten de skjønner det eller ikke. For eksempel vil det ikke drepe deg for å takke servitøren din for den utmerkede servicen hun ga. Det er ingen skade i å forlate en takknemm for den fantastiske måten hotellets husholdning håndterte rommet ditt. Overrask mailmanen din med en flaske Sprite. Når du hopper inn i en drosje, spør din cabbie hvordan dagen er, og engasjere ham i en liten prat.

Uansett hva de gjør, elsker folk å bli anerkjent for en godt utført jobb. Du vil bli overrasket over hvor meningsfulle de enkle tingene kan være for mennesker som samfunnet synes å være "usynlig" til tider. Det er ingen måte at noen kommer til å stikke deg som uhøflig hvis du er høflig og hyggelig for dem. [Les: Koden for moderne ridderlighet for menn]

# 10 Hils alle som du ser. For et år siden merket jeg sammen til en leilighetskisse med mine to brødre. Selv om jeg stod der, foreslo eiendomsmegleren meg ikke til meg. Kanskje det var det faktum at jeg er en kvinne, eller han ville ikke kaste bort pusten hans på en ikke-beslutningstaker. Uansett mistet han ut på kommisjonen som min bror, velsigne hjertet hans, ville ikke gjøre forretninger med noen som uhøflig som han.

Historiens moral er å hilse på alle du ser i enhver situasjon, fordi ellers kan være skadelig for ikke bare din virksomhet, men for hvordan folk oppfatter deg. Enten du er på et forretningsmøte eller ute for en morsom kveld med venner, sørg for å introdusere deg selv og gjør en innsats for å si hei selv om personen er "uviktig". Uansett hvem er du å dømme om de er viktige eller ikke? [Les: 8 tips for å hjelpe deg å være medarbeider alle liker]

Å være høflig tar mye mindre innsats enn det gjør å være uhøflig. Husk at de menneskene du møter kanskje ikke har en så god dag, men litt høflighet kan være den eneste tingen som ville muntre dem opp!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar