10 tegn på lav selvtillit og 5 måter å øke det på

Hvis du ofte føler deg i dumpene om deg selv, kan du ha lav selvtillit. Her er noen av de vanlige skiltene, samt noen tips for å øke din.

Alle opplever følelser av selvtillit og utilstrekkelighet på et eller annet tidspunkt i deres liv. Det er naturlig å føle seg mindre, spesielt når du prøver noe nytt eller befinner deg i en utfordrende situasjon. Disse typer følelser passerer vanligvis raskt og forstyrrer ikke å nå mål eller lykkes i livet.

På forsiden av denne midlertidige selvbevisstheten er noe mer alvorlig. Konstant følelse som om du ikke er god nok til at du aldri prøver noe nytt eller aldri tar risikoer som kan hjelpe deg til å bli mer vellykket eller lykkeligere i ditt liv kalles lavt selvtillit. Og det, min venn, er aldri en god ting.

Enten du lider av lavt selvtillit som har oppstått av noen traumer i fortiden din, eller du bare finner deg selv å blande inn i bakgrunnen og håper å gå ubemerket, er det ting du kan gjøre for å overvinne disse skadelige tankene og bli trygg og selvsikker person du ønsker du var. Sjekk ut følgende tegn på lav selvtillit, se om du legger merke til dem i deg selv, og les videre for å finne ut hvordan du tar livet av ballene og tar ansvar.

10 tegn du kan lide av lav selvtillit

Som jeg sa, tviler alle sammen nå og da. Det er naturlig og greit. Men hvis du finner deg selv ute etter ting fordi du bare ikke er sikker på at du er god nok, eller du tilbringer mye tid å benekte andre for deres suksess og lykke, men føler seg maktesløs for å få det til å skje for deg selv, har sannsynligvis lav selvtillit.

Listen nedenfor inneholder tegn på lav selvtillit for å hjelpe deg med å identifisere problemet, slik at du kan gjøre noe med det.

# 1 Du betaler ekstra oppmerksomhet til hva andre tenker på deg. Det er greit å ønske å appellere til andre. Selvfølgelig vil du at alle skal tro at du er kul, smart osv. Men når du bruker mer tid på å bekymre deg for hva andre tenker på deg enn å gjøre deg glad, er det et problem.

Denne typen oppførsel fører ofte til at du gjør ting som du normalt ikke ville gjøre, eller det får deg til å holde tankene dine selv fordi du bekymrer deg for at de kanskje ikke sammenfaller med andres meninger. [Les: Hvordan selvrespekt påvirker deg og ditt forhold til andre]

# 2 Du sammenligner alltid deg selv med alle andre. Hvorvidt det er en grunn til å sammenligne deg selv, gjør du det. Oftere enn ikke, i ditt sinn, måler du aldri opp. Konstant sammenligne deg med andre og alltid finne feil med deg selv kan skade din allerede skjøre ego.

# 3 Du har dårlig holdning. Du slash. Du står ikke høy, noe som gir inntrykk av at du ikke er stolt av deg selv. De fleste mennesker betaler ikke mye oppmerksomhet til deres holdning, men tar det fra meg, andre merker det, og det gjør en forskjell.

# 4 Komplimenter gjør deg ubehagelig. Når noen gir deg et ekte kompliment, får det deg til å bli kvitt. Du føler deg ubehagelig, og du vet ikke hvordan du skal svare. Du har en tendens til å negere komplimenter rettet mot deg så snart de er gitt. [Les: Hvordan godta komplimenter uten å føle seg klosset om det]

# 5 Du kaster i håndkleet for fort. Din mangel på selvtillit får deg til å slutte å streve etter målene dine før du knapt begynner. I ditt sinn føler du at du ikke er verdig til å oppnå suksess, så hvorfor bry deg? Noen andre er trolig mer kvalifiserte, uansett.

# 6 Konstruktiv kritikk føles som et personlig angrep. Når sjefen din kommer til deg med et forslag til å forbedre arbeidet ditt, føler du deg som om hun er urettferdig. Du vet bare at hun er i ferd med å skyte deg fordi du ikke kan gjøre noe riktig. Hvis din beste venn forteller deg at din gule kjole ikke er så flatterende på deg og foreslår at du bærer den blå, blir følelsene dine skadet og tårene fyller øynene dine.

# 7 Du late som om alt er greit, selv når det ikke er det. Du finner det lettere å bare late som om alt er bra, og du stemmer aldri din mening * selv når du er uenig * for å unngå konflikt og til å appease andre. [Les: 20 tegn på at du er et folk, og ikke skjønner det]

# 8 Du sier â € œsorryâ € Â hele tiden. Du føler deg som om du må be om unnskyldning for alt. Nesten alt som kommer ut av munnen din * og stort sett alt du gjør * er grunn til unnskyldning, uansett hvem du er med eller hva du gjør.

# 9 Du kan ikke legge merke til, selv med de enkleste avgjørelsene. Du har en vanskelig tid å ta en solid beslutning om noe. Hvilken mat skal du spise? Hvilken farge skal du male på ditt bad? Selv når du endelig klarer å ta en beslutning, endres du ofte flere ganger, og håper noen andre vil ta en avgjørelse for deg.

# 10 Du får en spenning ut av å få andre til å føle seg dårlig. Selv om det ikke vanligvis er en bevisst handling, setter andre ned og gjør dem dårlige, er det ofte et resultat av lav selvtillit. Hvis du finner ut at du liker å se svakere folk enn deg selv, mens du forvirrer eller mobber dem, er det sjansene for at du lider av lav selvtillit. Å overgi dine egne usikkerheter på andre er et klassisk tegn.

5 måter å øke selvtillit

Alt går ikke tapt hvis du har lav selvtillit. Det er faktisk ganske enkelt å øke tilliten din til å være lykkeligere og bli mer vellykket i livet. Les videre for å finne ut hvordan.

# 1 Hjelp andre. Handlingen med å hjelpe andre i stedet for å sette dem ned kan virkelig endre måten du ser på deg selv. Å gi en hjelpende hånd gir også andre en grunn til å se opp til deg. Du vil føle deg bedre om deg selv raskere enn å skape fornærmelser som muligens kunne.

# 2 Godta komplimenter uten dømmekraft. Neste gang noen gir deg et kompliment, aksepterer du det umiddelbart med en oppriktig â € œThank you.â € Â Donâ € ™ t selv lurer på om du fortjener det eller ikke. Bare godta det faktum at noen mener du gjør det, og det er det. Hvis du stopper deg selv fra å tvile hver gang noen sier noe fint om deg, vil du raskt slutte å hoppe til den konklusjonen automatisk.

# 3 Stopp unnskyldende for hver liten ting. Å si, "Jeg er beklager" er viktig når du gjør en feil eller gjør noe galt. Det er ikke noe du sier når en medarbeider ber om å låne en penn, og du har ikke en. Det er heller ikke noe du sier når din BFF kommer til å ikke være enig med din holdning til pistolkontroll. Lagre â € œsorriesâ € Â for situasjoner som virkelig kaller for dem. [Les: Lav selvverdighet og 5 små skritt for å se deg selv i bedre lys]

# 4 Realiser at det ikke er noen sammenligning mellom deg og noen andre. Det er så mange usynlige variabler på spill når du sammenligner deg med andre. Selv om du har noe til felles med noen, kan det være ting som skjer i livet ditt, som du ikke vet om.

Husk at gresset ikke alltid er grønnere på den andre siden av gjerdet, og fokus i stedet på ting du vet om og kan styre om deg selv. Det er en grunn at alle er forskjellige. Verden ville være et ganske kjedelig sted hvis vi var alle de samme.

# 5 Prøv positive bekreftelser. Å øke din lave selvtillit er ikke å skje over natten. Foruten å ta de proaktive trinnene som er nevnt ovenfor, må du omskole hjernen din til å tenke annerledes. Positive affirmasjoner fungerer bra for dette. Stå foran et speil hver morgen og recitere positive, oppløftende meldinger til deg selv. Si ting som:

â € "â € œJeg er glad, og mine meninger matter.â € Â

â € œJeg er i kontroll, og jeg kan ta mine egne beslutninger.â € Â

â € "â € œJeg er vakker / kjekk / pen.â € Â

â € œJeg er en snill og gir person.â € Â

Uansett situasjonen, gjør det til en positiv bekreftelse, se deg selv i øyet, og si det. Du må høre det fra dine egne lepper at du er en verdig, dyktig person.

Lav selvtillit kan begrense din evne til å lykkes i alle aspekter av livet ditt, fra å lande den kampanjen for å få den første datoen. Hvis du ikke føler deg trygg på deg selv, vil andre heller ikke føle seg trygg i deg heller.

[Les: Bygg selvfølelsen dine - 35 morsomme ting å fortelle deg selv foran speilet]

Identifiser advarselsskiltene med lav selvtillit og følg tipsene ovenfor for å endre måten du ser deg selv til det bedre.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar