19 Tegn på følelsesmessig skade og måter å komme forbi dem

Alle er følelsesmessig skadet i en viss grad, men hvis denne listen beskriver det meste av livet ditt, kan du få et større problem på hendene.

Jeg tror vi har alle vært igjennom tøffe tider i våre liv som gjør at vi føler seg foraktet. Enten det var en oppbrudd, bare en generelt dårlig opplevelse, eller kanskje en begivenhet du ikke en gang innså, var traumatisk i øyeblikket, kan våre hverdagsliv gi oss følelsesmessig drenert og skadet.

Mens alle har noe som hindrer dem i å leve sitt liv akkurat slik de vil, kan noen av oss ha en vanskeligere tid enn andre. Den konsekvente nagging av noe i våre tidligere liv kan føre til en demper på de gode tingene som skjer rett foran oss.

Jeg vet hvordan det føles. Vinner i et glass iskrem mens mascara flekker ansiktet ditt, og ikke alltid vet hvorfor du synes å mislykkes i hvert forhold - eller til og med vennskap - som har funnet veien inn i livet ditt.

Slik forteller du om du er følelsesmessig skadet

Hvis du lurer på hvorfor du aldri kan være helt rolig eller lykkelig i noen av dine relasjoner, kan det ha noe å gjøre med det faktum at du har blitt skadet, skarring deg på en måte som har påvirket disse aspektene i livet ditt.

Du kan være clueless om hvordan du er følelsesmessig skadet. Men disse er de beste måtene du kan fortelle om du er følelsesmessig skadet og hvordan du kan prøve og bevege deg fremover fra smerten.

# 1 Noen mistet tilliten din på en stor måte. Et eller annet sted underveis, om det var kjæresten din / kjæresten, en nær venn, eller til og med et familiemedlem, tok noen tillit til deg og knuste det som din ferdige ølkanne. Dette gjør det enda vanskeligere for deg å la folk inn og stole på dem, noe som resulterer i din følelsesmessige skade.

# 2 Du finner deg selv å sammenligne din nye kjærlighetsinteresse til personen som gjorde deg urettferdig. Et tegn du er følelsesmessig skadet, er å sammenligne noen nye du ser med en ex som kanskje har gjort deg feil. Deres handlinger forlot en grop i deg, oversette til nye potensielle elskere.

# 3 Du holder folk i armlengde. I likhet med at du ikke stoler på folk, lar du heller ikke folk bli kjent med deg. Dette tegn på følelsesmessige skader stammer fra noen som bruker personlige vaner, kjenninger eller biter av personligheten din og skader deg med det. AKA: mobbing.

# 4 Du sammenligner deg hele tiden med andre. Å ha et lavt selvtillit og sammenligne deg med andre mennesker er en surefire måte å fortelle om du er følelsesmessig skadet. Noen gjorde deg en gang utilstrekkelig, og nå kan du ikke stoppe den gjenværende tanke du ikke er god nok til, og du måler ikke opp. [Les: Bygg din selvtillit - 35 morsomme spørsmål å spørre deg selv]

# 5 Anger kryper inn i deg over nesten ingenting. En av bivirkningene ved å være følelsesmessig skadet er at du alltid er på kanten; noe som betyr at du blir sint veldig fort over de minste ting. Dette skyldes ubevisst at du føler deg så defensiv og føler behovet for å beskytte deg mot ytterligere skade.

# 6 Angst er ofte tilstede når man møter nye mennesker. Hvis du møter nye mennesker - enten de bare er venner, bekjente eller potensielle elsker - setter du deg i full panikkmodus, kan du fortelle. Du vet bare ikke om du kan gå gjennom med å møte nye mennesker og risikere å bli satt gjennom noen form for smerte igjen.

# 7 Du hadde en traumatisk oppbrudd. Sjansene er at hvis du har hatt en traumatisk oppbrudd av noe slag, vil du bli følelsesmessig skadet. Breakups gjør vondt, og at smerte har en måte å forlate arr på. Uansett hvordan breakupen skjedde, hvis det var dårlig, så er du definitivt følelsesmessig skadet i en eller annen form. [Les: Hvordan din egen respekt påvirker deg og forholdene du har]

# 8 Du ble skadet forferdelig i svært lang tid. Når du snakker om brudd, hvis du ble skadet etter det eller en annen livshendelse som forlot deg i stykker under sengens trøster i flere uker, er det følelsesmessig skade. Uansett hvor smerten kom fra, var det så lenge som det var der, et avtrykk.

# 9 Dine venner forteller deg at du har problemer. Andre mennesker kan se problemene mer enn du kan. Hvis vennene dine forteller deg at du har problemer når det gjelder å komme nær mennesker eller i sosiale situasjoner, er det sjansen for at du virkelig gjør det.

# 10 Du er deprimert. Depresjon kan noen ganger være genetisk, men det kan også skyldes andre problemer i livet ditt. Hvis du aldri har vært deprimert før og plutselig føler den måten, er det et tegn på følelsesmessig skade.

# 11 Du føler deg bedre alene. Ingen er bedre alene. Den gode tingen om å være et menneske er at vi ønsker andre menneskelige interaksjoner. Hvis du føler at du ikke trenger noen, eller at du er bedre av å ikke være involvert med noen til din egen godhet, er det et subtelt tegn på å være følelsesmessig skadet. [Les: Oppgivelsesproblemer og hvordan det påvirker dine relasjoner]

# 12 Du har misbrukt stoffer. Stoffmisbruk av noe slag er alltid en indikator på noe galt psykologisk. Hvis du finner deg selv ute etter alkohol eller andre stoffer for å dumme litt smerte eller gjøre ting lettere for deg, er du følelsesmessig skadet.

Komme forbi følelsesmessig skade

Mye som om det er nesten umulig å fjerne arr etter en fysisk traumatisk hendelse, er det nesten det samme for følelsesmessig skade.Du er igjen med arr som er mer enn bare huden dyp, og det tar tid og krefter å reparere dem - legg merke til at jeg ikke sa * helbrede * fordi de aldri vil bli 100% forbedret.

Her er noen måter du kan jobbe forbi følelsesmessig skade og få en ny start.

# 1 Bruk tid på å jobbe på deg selv. Gå til treningsstudioet, få håret ditt gjort, kjøp deg selv nye sneakers, gjør noe som vil gi humøret ditt og selvtillit et løft. Å bruke tid som fokuserer på å forbedre deg selv, vil hjelpe deg med å komme over den smerten. [Les: 12 kraftige skritt for å forandre livet ditt og finne din lykke over natten]

# 2 Snakk med noen. En måte å helbrede de følelsesmessige arrene på er å snakke med noen om det. Å utløse disse følelsene og noe av smerten ved å snakke med noen du stoler på, er en god måte å begynne å bevege seg utenfor din hjertesorg.

# 3 Vet du ikke er alene. Når noen er følelsesmessig skadet, kan det virke som om de er den eneste personen som går gjennom den smerten. Sannheten er at mange mennesker har problemer med visse aspekter av deres følelser, og du er ikke den eneste som føler smerten. Den tanken kan bidra til å lette litt angst.

# 4 Prøv å holde fortiden der den burde være - i fortiden. Jeg vet at det ikke akkurat er din feil når du begynner å bli sint på nye mennesker for tidligere folks feil. Men prøv å holde det som skjedde tidligere i fortiden.

# 5 Unngå stoffer og alkohol. Alkohol og narkotikabruk ser ut til å følge følelsesmessig skade hos noen mennesker. Hvis du føler noen av de ovennevnte tegnene til følelsesmessig skade, hold deg borte fra disse til du føler deg godt nok til å håndtere det.

# 6 Ikke spill skylden spillet. Noen ganger vil du holde skylden på noen for din smerte. Og mens det kan være deres feil, vil blaming dem så lenge bare forlenge skaden og gjøre det vanskeligere å helbrede. Tilgi.

# 7 Innse at det tar tid. Du vil ikke føle deg bedre over natten. Det er et faktum. Det vil ta måneder, og til og med år, å føle seg tilbake til det normale, og selv da går ikke smerten helt bort. Men den følelsesmessige skaden er det som gjør deg som du er, og det er noe du aldri bør ønske å endre helt.

[Les: 13 glade ting du trenger for et helt godt liv]

Å være følelsesmessig skadet er IKKE en dårlig ting. Det betyr bare at du har vært gjennom litt mer enn andre mennesker i livet ditt, og kan fortsatt komme ut sterk. Slik vet du om du faller under den kategorien.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar