Skulle du bekymre deg om ditt BMI?

Skulle du bekymre deg om ditt BMI? - øVELSER 2023
Skulle du bekymre deg om ditt BMI? - øVELSER 2023
Anonim

Alle er enige om at fedme er et problem. Det øker risikoen for helseproblemer som type 2 diabetes, hjertesykdom, hjerneslag og enkelte kreftformer. Hva folk ikke er enige om, er den beste måten å avgjøre om noen er overvektige.

Det vanligste tiltaket i Storbritannia er Body Mass Index (BMI). Det er en rask, enkel og ikke-invasiv måte å få en grov måling av folks kroppsfett. Du trenger bare sin høyde og vekt, som er koblet til en enkel ligning for å produsere et tall som deretter kan måles mot sunne og usunde områder for alder og kjønn.

Dessverre har BMI flere klare begrensninger når det gjelder å faktisk diagnostisere fedme - og det har nok en gang blitt kritisert av eksperter i et nylig utgitt publiseringsstykke som er publisert, hensiktsmessig nok, i journalen fedme.

Hovedproblemet er at BMIs enkle måling ikke tar hensyn til kroppssammensetning. Du kan være veldig tung for din høyde, men hvis den vekten består av muskler, er det tydelig feil at BMI merker deg som overvekt eller overvekt.

Det betyr at noen kan være "overvektige", men metabolskpasset, uten økt risiko for sykdom på grunn av deres vekt. Det motsatte er også sant - du kan falle innenfor et sunt BMI-område, men har en pottemasse som øker risikoen for visse helseproblemer.

Problemene med BMI er utjevnet på populasjonsnivå, med storskala studier som viser at å ha et usunt BMI er knyttet til helseproblemene forbundet med fedme. For enkeltpersoner, men bare å finne ut BMI er ikke kommer til å gi deg et komplett bilde av helsen din.

Det er fortsatt nyttig å kjenne din BMI, men det er verdt å avrunde informasjonen den gir ved å også utdanne midje-til-høyde-forholdet ditt, som du enkelt kan gjøre med et stykke snor. Det er en enkel sjekk som tar deg alle ti sekunder. Hvis du har kalipre eller et sett med smarte skalaer, kan du også få en mer nøyaktig ide om kroppsfettprosenten din.

ANBEFALT: Slik måler du kroppsfett

Sett noen eller alle disse tallene sammen, og du bør få en ganske klar ide om hvorvidt du bærer rundt en usunn mengde fett. Hvis BMI er klassifisert som usunn, men du har en liten midje og en lav kroppsfettprosent så gratulerer, sjansene er at du er en muskelbunden hunk. På den annen side, hvis BMI er bra, men midjen din er over halvparten av høyden din, er det på tide å slå på treningsstudioet.

Populært emne