Skal du prøve å laste tilbake carb?

Innholdsfortegnelse:

Skal du prøve å laste tilbake carb? - øVELSER 2023
Skal du prøve å laste tilbake carb? - øVELSER 2023
Anonim

Dietten

Carb back-loading er en kalori- og carb-sykling diett som lar deg velge ett av to mål: mer muskler med minimal fettforsterkning, eller mindre fett med minimal muskel tap. Det er avhengig av timing av karb og kaloriinntak for å få mest mulig ut av anabole (muskelbyggende) og fettforbrenningshormoner - men den ekte overskriften-grabberen er at den oppfordrer til å spise søppelmat.

Kravet

Diettens skaperen, John Kiefer, hevder at ved å holde karbohydrater og kalorier lave, men å ha svært høyt karbohydrater, kalorier med høy kalori om kvelden etter trening, kan du få muskler og miste fett. High-GI (glykemisk indeks) karbohydrater er foretrukket slik at du får en kort, skarp spike i insulin, etterfyller muskelbrenselager og støtter muskelforsterkning, men la mesteparten av dagen være insulinfri for ikke å hemme kroppens fettforbrenning ferdigheter.

Metoden

Kostholdet starter med en innledende lavkarbo-forberedelsesfase, designet for å øke kroppens evne til å metabolisere fett og hjelpe deg å finne ut hvor stor carbinntaket ditt skal være basert på ditt fettap.

En gang på kostholdet spiser du sparsomt i løpet av dagen, og holder seg til magert protein og lavt karbohydrater. På treningsdager har du valle før du trener, og deretter på kvelden, laster du tilbake med en eller to store, høy-GI, karbo-tunge måltider. På ikke-treningsdager holder du karbinntaket lavere, med et mindre, lavere carb kveldsmåltid og mer protein og sunne fettstoffer.

Prøv denne carb-back-loading måltidsplanen

Virkeligheten

Carb back-loading var, i et ord, morsomt. Jeg har aldri følt meg sulten. Dagens kosthold av tunfisksalat og vassleisolerende shakes var kjent for meg, men bakbelastningen var nytt territorium. Jeg følte meg som en tiår gammel igjen, og spiste store mengder søppelkarboner som frokostblanding, pizza og bakverk. Å spise ute var en drøm, og jeg måtte stoppe meg selv fra å trene oftere bare for å tjene "belønningen" av karbbaksjonen etterpå.

En ulempe er at du må trene rundt 5-6 pm for optimale resultater, som er når treningsstudioene er travleste. Du kan trene på andre tider, men resultatene - ifølge Kiefer - vil ikke være like gode. Det andre problemet var karbinntaket. Jeg hadde beregnet i prep-fasen at jeg trengte 450g karbohydrater, noe som tilsvarer rundt 20 Krispy Kreme glaserte donuts. Selv ved bruk av karbhydrater og junk food var dette en utfordring, og jeg falt ofte kort.

Resultatene

Jeg fant carb tilbake-lasting lett å gjøre, og spiste bare et par små low-carb måltider i dag spart tid og unngått en etter lunsj dip i konsentrasjon. Selv om jeg gikk på treningsstudioet etter å ha spist veldig lite, følte treningen bra. Mine løfte numre gikk opp, kondisjonering økter var mer intens og min utvinning var stor. Kroppssammensetningstesting, levert av Speedflex, viste en økning på 1 kg i muskelmasse og et lite tap av fett. Små endringer i kroppssammensetningen er vanskelig å spore, men en lean masseøkning uten endring i kroppsfett eller til og med litt fett tap er en stor bonus.

Den virkelige bekymringen jeg følte hver natt var hva alle donuts, kaker og boller av Coco Pops gjorde på innsiden min, men mine helsemessige resultater var den største øyeåpneren - med min HDL eller "gode" kolesterolnivåer stiger, min LDL eller "dårlige" kolesterolnivåer faller, min triglyseridnivåer forbedrer og viscerale fettnivåer faller.

Dommen

Carb back-loading er et morsomt kosthold som kan være et godt valg for alle som ønsker å få magert masse eller slippe fett. For best mulig resultat må du kanskje omorganisere dagen din.

Ønsker du mer informasjon? Les vår Q & A med ernæringsekspert Scott Baptie

Populært emne