Skal du bøtte dine multivitaminer? Vi spurte en dietist

Skal du bøtte dine multivitaminer? Vi spurte en dietist - øVELSER 2023
Skal du bøtte dine multivitaminer? Vi spurte en dietist - øVELSER 2023
Anonim

Det er et spørsmål nesten like gammelt som tiden. Tar multivitaminer en praktisk snarvei til bedre helse, eller bare den raske sporet til dyr urin?

Problemet ble reist igjen denne uken etter at den australske medisinske foreningen president Michael Gannon gjorde sine følelser om emnet klart i et intervju med ABC.

"Hva mange australiere har er veldig dyrt urin," sa Gannon. "Det du trenger er et godt kosthold. Du pisser pengene ned på toalettet for ingen fordel. "

Antall briter som tar vitaminer eller kosttilskudd fortsetter å stige, med en rapport fra forbrukerforskningsfirma Mintel i 2016 som viser at 46% av voksne brukte dem daglig og 65% tok dem daglig eller av og til.

Ifølge den raske talende dr. Gannon er dette meningsløst. Men vi trodde vi ville sjekke med en diettist, bare hvis det var noen vill forskjell mellom råd i Australia og Storbritannia. Så her er den britiske diettmannen Michelle McGuinness om det er noen poeng for den gjennomsnittlige personen som tar multivitaminer.

"Kort sagt, nei."

Vel det om dekker … vent, det er mer.

"For de aller fleste mennesker i Storbritannia kan de oppnå sine ernæringsmessige krav fra et balansert kosthold," sier McGuinness.

"Multivitaminer kan ofte oppfattes som en snarvei for å oppnå optimal helse" - men dette er ikke tilfelle. Mat bør alltid være den foretrukne næringsmiddelkilden, da det gir deg ikke bare essensielle vitaminer, mineraler og næringsstoffer, men det tilbyr også andre elementer som fiber, noe som er viktig for en sunn tarmfunksjon. Disse fordelene kan ikke hentes fra multivitamintilskudd.

"Bevisene for fordelene ved å ta multivitaminer er generelt svake. Og når det gjelder vitaminer og mineraler, er ikke mer alltid bedre. I noen tilfeller kan over-supplering være farlig. "

Undeterred, vi spurte også spørsmålet som virkelig kommer til roten av saken for de fleste av oss: Hvis du har hatt en dårlig dag og bare spist junk food, er det verdt å pusse et multivitamin for å gjøre opp for dine fattige kostholdsbeslutninger?

"Å ta et multivitamin ville ikke rette opp en dårlig dag diett," sier McGuinness. "Det ville ikke være noen reell fordel i å ta et multivitamin av denne grunn hvis dietten er generelt godt balansert og variert.

"Vitamin- eller mineralmangel oppstår over en lengre periode med dårlig ernæring eller nedsatt fordøyelse, og bør diagnostiseres av en helsepersonell. Så når det gjelder helsen din, oppmuntrer vi alltid folk til å se på kostholdet generelt, i stedet for en isolert eller engangsdagen. "

Så mye for å lagre dagen med en sen natt multivitamin. Det er imidlertid den merkelige situasjonen der kosttilskudd er i bruk, spesielt i solskinnsøtet britisk vinter.

"Department of Health anbefaler ikke bruk av multivitaminer spesielt," sier Michelle.

"Men de anbefaler ikke vitamin- eller mineralspesifikke tilskudd til bestemte befolkningsgrupper som anses å være i fare. For eksempel anbefales 400 mikrogram folsyre daglig for kvinner som prøver å bli gravide og som er i de første 12 ukene av svangerskapet.

"En nyere anbefaling er at voksne og barn over en alder bør vurdere å ta et daglig tilskudd på 10 mikrogram vitamin D, spesielt om høsten og vinteren."

ANBEFALT: Vitamin D Tilskudd

Populært emne