Skal NHS tilby omskjæring til alle?

Innhold

En amerikansk professor har gjennomført en studie som viste at helsemessige fordeler av mannlig omskjæring langt overveier risikoen.

Omskæring kan snart bli anbefalt for alle baby gutter, hvis resultatene av en amerikansk professors studie er tatt i betraktning.

Mens omskjæringsfrekvensene har falt med seks prosent (fra 83 til 77 prosent) i USA, mener professor Brian Morris at helsemessige fordeler langt overveier risikoen, og at helsepersonell bør se prosedyren som gunstig for alle baby gutter.

Hans felles australske og amerikanske forskergruppe mener at omskjæring bør tilbys til babyer på samme måte som vaksinasjoner, med den begrunnelse at over gjennomsnittlig mannlig levetid opptil halvparten av uomskårne menn vil inngå en ugunstig medisinsk tilstand forårsaket av deres forhuden.

"Resultatene viser at spedbarnsomskjæring bør betraktes som lik barnevaksinasjon"

'De nye funnene viser nå at spedbarnsomskæring bør betraktes som lik barnevaksinasjon,' sa professor Morris i Mayo Clinic Proceedings Journal. "Som sådan ville det være uetisk å ikke rutinemessig tilby foreldre omskjæring for deres baby gutt. Forsinkelse setter barnets helse i fare og vil vanligvis bety at det aldri kommer til å skje.

Den sterkeste umiddelbare fordelen med omskjæring ble sitert for å være beskyttelse mot urinveisinfeksjoner (UTI), som påvirker en av tre uomskårne menn, men studien fant også at omskjæring er kostnadsbesparende i det lange løp:

Samlet sett bør de nye funnene sende en sterk melding til lege, faglige organer, lærere, beslutningstakere, regjeringer og forsikringsselskaper for å fremme denne sikre, enkle prosedyren, sier professor Morris.

Ville du føle deg komfortabel hvis omskjæringen ble oppfordret av helsetjenesten til alle foreldrene? Gi oss beskjed i kommentarfeltet.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar