OPPDATER! Bør røyking med en baby i bilen bli utestengt?

Innhold

Et forslag om å forby røyking mens du har barn i bilen, blir diskutert i House of Commons i dag

Parlamentsmedlemmer i House of Commons er innstilt til å stemme i dag om røyking i biler skal forbydes dersom du har barn under 18 år til stede. Det vil se en endring i gjeldende barn og familieregning, som tar sikte på å gi rettigheter og fordeler for foreldre på områder som fleksibel arbeid, familie og barns helse. Som vi tidligere har rapportert, kom House of Lords til stemme for to uker siden, og nå blir det diskutert i House of Commons. Den nåværende loven forbyder bare røyking i kjøretøy som brukes til arbeid, men mange i regjeringen føler at loven bør gå videre. «Når det gjelder å forbedre barns helse, er vi pliktige til å vurdere eventuelle tiltak som kan gjøre en forskjell,» sa skyggehelsekretær Andy Burnham. 'Voksne er fritt til å ta sine egne valg, men det gjelder ofte ikke for barn, og derfor har samfunnet en forpliktelse til å beskytte dem mot forebyggende skade. Bevis fra andre land viser at å stoppe røyking i det begrensede rommet til en bil som bærer barn, kan forhindre skade på helsen og har sterk offentlig støtte.

Risikoen

Sigarettrøyk kan holde seg i luften i opptil to og en halv time, selv med et vindu åpent. Dette betyr at lukkede rom som biler kan føre til at barnet ditt inhalerer brukthånds røyk. Eksponering for passiv røyking har også vært knyttet til brystinfeksjoner, astma, øreproblemer og barneseng i barn. Med forbud mot røyking i biler i noen amerikanske stater, så vel som deler av Canada og Australia, håper parlamentsmedlemmer det samme kan skje i Storbritannia.

"Når det gjelder å forbedre barns helse, er vi pliktige til å vurdere eventuelle tiltak som kan gjøre en forskjell"

I et brev publisert i British Medical Journal I fjor hevdet respiratoriske helseeksperter at eksponering for bruksrøyk er en "viktig årsak til dårlig helse hos barn", særlig blant de dårligst stillede gruppene.

Helseinstituttet har imidlertid sagt det mener utdanningskampanjer er en bedre måte å motvirke folk fra å røyke rundt barn enn lovgivning. Og pro-smoking grupper har overraskende klaget også, sier at forbud mot røyking i private biler ville være praktisk talt umulig å håndheve. Vi holder deg oppdatert om hva som skjer under debatten. Tror du at røyking i biler når barn er tilstede, bør bli utestengt? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar