Selfishness i forhold: 15 tips for å gjøre det rette

Å være egoistisk er greit en gang i mellom, spesielt i relasjoner. Men er det noen gang et sted for egoisme i et forhold? Og i så fall, når?

Selfishness er et av de negative egenskapene som en person kan eie. Selv om det er en generell retningslinje for ikke å være egoistisk i det hele tatt, er de fleste fortsatt offer for sine egne lunger.

Trangen til å bli egoistisk dukker opp når du minst forventer det. Ingen går virkelig ut av deres måte å være egoistisk. Det oppstår vanligvis når noen spør deg om noe du ikke vil gi. Selvfølgelig, for å elske noen andre, trenger du å være i stand til å elske deg selv; men du vil ikke ta din egen kjærlighet for langt. Her er noen generelle retningslinjer for hva egoisme er i utgangspunktet, og når det kan eller ikke er greit å opptre litt selvsentrert i forholdet ditt.

Hva gjør en person egoistisk?

Å være egoistisk er ikke begrenset til verdslige eiendeler. En person kan bli egoistisk av sin tid, deres oppmerksomhet, og til og med deres forståelse.

Det er forskjellige måter for en person å være egoistisk. Det er ikke alltid en dårlig ting. Når du er egoistisk på grunn av grådighet, misunnelse og underhet, er det en dårlig refleksjon av din egoisme.

Å være egoistisk kan være en handling, men det kan også være en iboende egenskap. Selfish folk tenker bare på seg selv og nekter å hjelpe de som er i nød.

Når du er egoistisk fordi du ikke har råd til å gi noe bort eller hvis du ikke kan ofre deg selv for det formålet, er det ikke dårlig i det hele tatt.

Vi er alle skyldige i å være litt selvsentrerte på et eller annet tidspunkt, men det betyr ikke at vi ikke skal prøve å være uselvisk nå og igjen. [Bekjennelse: Det jeg lærte da jeg gjorde min venns prioriteringer større enn meg]

Hvordan spiller egoisme i forhold?

Når vi er i et forhold, er vi noen ganger skyldige i å tenke på oss selv, selv når vi ikke skjønner det. Det kan manifestere seg som noe så lite som å starte en kamp for oppmerksomhet, eller det kan være så stort av et problem som å nekte å lytte til partnerens forespørsler.

Utgaver som disse vil komme opp igjen og igjen, men du skal lære av dem. Vær forsiktig med å gjøre vane med disse typer problemer.

Det kommer en tid når du trenger å være egoistisk, men det er bare akseptabelt når det er en god sak. Det er også akseptabelt når du har mindre enn nok å gi - ikke bare fysisk, men også følelsesmessig.

Når har du lov til å være egoistisk i et forhold?

Er det noen gang en tid da egoisme kan være berettiget eller til og med nødvendig i et forhold? Selvfølgelig er det.

# 1 Når partneren din ikke bruker nok kvalitetstid med deg. For at et forhold skal lykkes, må du og din partner investere i nok tid til å knytte seg. Selv om du er i langdistanseforhold eller har problemer med å få tilgang til kommunikasjonsverktøy, er du forpliktet til å tilbringe en del av din tid med partneren din.

# 2 Når du føler deg sterkt på en beslutning som påvirker deg. Å gjøre noe som partneren din ikke er enig i, kan betraktes som egoistisk. Noen ganger kan våre instinkter være de beste indikatorene på om vi tar den riktige avgjørelsen eller ikke. Hvis du er klar til å bære ansvaret for konsekvensene, kan dette være en av disse tider når du er egoistisk, arbeider for deg.

# 3 Når du ikke har nok ressurser til å gi. Tid, energi og penger er noen av ressursene som par deler. Hvis du ikke har nok til å gi, er det greit å være egoistisk. Du kan ikke fortelle deg din partner hvis det betyr at du ender med å miste mer enn du har råd til.

# 4 Når du tar for mye på. Å være et par krever noe ansvar. Å være tilstede er en av dem, men det er også andre oppgaver, som å ta vare på partneren din. Når det viser seg å være for mye, er det greit å legge seg ned og be om hjelp i stedet for å gi det. [Les: 20 ting glade par gjør ikke i et perfekt forhold]

# 5 Når andre mennesker blander seg i forholdet ditt. Når andre mennesker involverer seg i forholdet ditt uten å spørre, er det greit å være egoistisk ved å stenge dem ut. Venner og familie kan hjelpe deg, men det er tider når du trenger å gjøre ting med din partner på egen hånd.

# 6 Når du er elendig. Når du er ulykkelig og partneren din ikke har mulighet til å hjelpe deg, må du gjøre ting alene og finne den lykken du trenger.

# 7 Når noe du vil ha vil være til nytte for deg og din partner. Når partneren din ikke forstår nødvendigheten av noe du vil, er det greit å være egoistisk og bestemme dette på egen hånd. Bare vær sikker på at du gjør det riktige valget, og at du kan ta fullt ansvar når det koster deg.

# 8 Når du blir for uselvisk. Å gi for mye kan ta mye ut av deg. Noen tror at dette er riktig måte å leve på, men å gi for mye betyr at du ikke forlater nok for deg selv. Hvis du ikke har noe igjen, vil du ende opp med å skade din partner i prosessen. [Les: 10 tegn til å gjenkjenne egoistiske mennesker øyeblikkelig og 5 trinn for å gå bort fra dem]

Når skal du ikke være egoistisk?

Akkurat som det er tilfeller når du trenger å være egoistisk for forholdet ditt og deg selv, er det også tilfeller når du skal lære å være mer å gi, for begge dine skyld.

# 1 Når partneren din har smerte. Når du ser at partneren din er skadet, er det greit å gi dem det de trenger, som din tid og oppmerksomhet. Be om ledig jobb, prioritere dem, og prøv ditt beste for å hjelpe dem.

# 2 Når valgene dine skader andre mennesker. I dette tilfellet må du være klar over nok til å vite at dine handlinger skader folk. Vær mer observant og se hvordan dine handlinger påvirker andre.

# 3 Når du har mer enn nok til å gi. Noen av oss er heldigere enn andre, noe som betyr at det er greit å gi når du har råd til. Hvis du har litt ledig tid, må du bruke den med din partner. Hvis de trenger hjelp for å komme tilbake på føttene, tilbud å betale for sin andel til de kan. Når muligheten til å hjelpe presenterer seg, ta den.

# 4 Når du er vindictive. Når partneren din utilsiktet gjør vondt, bør du holde igjen på å ta noen form for hevn. Å skade noen med vilje er en form for egoisme. Det er bedre å diskutere ting og lukke ut frustrasjonen din enn å søke hevn. [Les: 16 subtile tegn på en mentalt misbrukende partner]

# 5 Når du er liten. Dette er det samme som å være vindictive, men dette trekket er vanligvis forårsaket av umodenhet. Mennesker blir smålige når de ikke går i vei. Å være i et forhold betyr at det ikke er rom for umodenhet slik.

# 6 Når du vil ha noe urimelig. Hvis du ikke kan ha noe du vil, la det gå. Ikke kast en passform og ikke skyld din partner til å gi den. Godta at partneren din ikke kan gi deg alt du vil, og du vil bli lykkeligere for det.

# 7 Når partneren din trenger deg. Hvis partneren din ikke vet hvordan du spør deg om noe de trenger, må du gå opp og tilby det selv. Å være sjenerøs er den nøyaktige definisjonen av uselviskhet. Å gi noe som noen trenger, er poenget med å bry seg om og elske noen.

Du tror kanskje at det ikke er rom for egoisme i noe forhold, men det er nødvendig i visse situasjoner. Å være egoistisk er helt greit når det ikke er motivert av grådighet og misunnelse, så følg retningslinjene vi viste deg ovenfor.

[Les: 12 subtile tegn du er den egoistiske i forholdet]

Når du virkelig forstår når egoisme i et forhold er greit, og når det ikke er akseptabelt, kan du hjelpe partneren din til å forstå dine beslutninger bedre og også koble bedre til hverandre.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar