Scott E-Sub Tour Electric Bike Review: En pendlere drøm

Scott E-Sub Tour Electric Bike Review: En pendlere drøm - øVELSER 2023
Scott E-Sub Tour Electric Bike Review: En pendlere drøm - øVELSER 2023
Anonim

Med mindre du har midler til et helikopter eller bor i gangavstand fra arbeidsplassen, er det kanskje ikke enklere å komme seg rundt i byen - spesielt hvis du pendler i London - enn en elektrisk sykkel. De er generelt raskere og alltid mer pålitelige enn offentlig transport, og i det lange løp er de billigere også.

Riding en e-sykkel teller også som trening. Du må pedal for hjelp til å sparke på elektriske sykler, og selv om det ikke er så mye som innsats som vanlig sykling, er det omtrent det samme som å gå. Dette betyr to ting. For det første kan du forvente noen helsemessige fordeler. For det andre kan du bruke vanlige arbeidsklær.

Alt er en fin måte å tilbringe tid på og på kontoret, spesielt hvis du velger en e-sykkel som er spesielt utviklet for pendling som Scott E-Sub Tour.

Oppreist stillestilling er behagelig og turen er veldig bra. De store dekkene, den totale vekten av sykkelen og frontfjæringen gjør at du enkelt kan rulle over alle hindringer som bygatene kaster på deg.

Det er fire hjelpenivåer tilgjengelig: Eco (laveste), Tour, Sport og Turbo. Jeg fant at Eco var mer enn nok assistanse for nesten alle ridestenger de største åsene, og i tilfelle at assistenten lovlig må kutte ut på 15 mph uansett, er det ikke nødvendig med batterisparende Turbo eller Sport nivåer.

Scott E-Sub Tour drives av Bosch Active Line-systemet, som er imponerende for å gi en jevn tur og lang batterilevetid. Kraften sparker raskt inn, slik at selv i høyere gir er det lett å stå på trafikklys. Jeg fant også at når jeg måtte stoppe på en bratt oppoverbakke, kom hjelpen inn veldig raskt da jeg trengte å starte igjen. Dette er viktig fordi Scott er en tung sykkel og å måtte skyve gjennom de første par pedaler uten hjelp på en bakkeoppgang, ville være vanskelig.

Det var et 400 W Bosch batteri på sykkelen jeg prøvde og serien var utmerket. Min standard kjøring modus var øko, presset opp i høyere assistanse nivåer på åser, og jeg fant batteriet varet over 65 miles pålidelig. Videre er det enkelt å ri Scott på flat eller nedoverbakke uten hjelp i det hele tatt hvis du er ivrig etter å ekte noen få miles ut av batteriet. Det offisielle spekteret er 30 mil i Turbo opptil 70 miles i Eco. I mellom får du ca 35-40 miles i sportsmodus og 50 miles i Tour.

Du styrer assistansnivåene på sykkelen via det nifty Bosch styresystemet. Skjermen viser batterinivået og nåværende hjelpemodus, samt et utvalg av statistikker som rekkevidde igjen (som tilpasser seg når du endrer assistansnivået), hastighet og avstand dekket. Du kan bla gjennom disse og justere hjelpen via en tre-knapps pute på venstre side av styret. Det er helt klart og krever ingen instruksjon i det hele tatt for å komme i gang.

Å fjerne batteriet for å lade det er enkelt (du kan også lade den på stedet på sykkelen) og det tar omtrent tre timer å lade opp helt. Men du må virkelig sørge for at den klikker på plass igjen. En gang tenkte jeg at batteriet var trygt - og reiste faktisk med det i omtrent ti kilometer - bare for at det plutselig kunne fly av etter at jeg gikk over en bump. På plussiden ble en grundig eller uventet test av batteriets robusthet bestått med flygende farger.

En annen liten negativ er at mens Scotts 23 kg vekt gjorde en komfortabel og sikker tur, var det ganske vanskelig å komme opp og ned trappene til leiligheten hver dag. Alle e-sykler har dette problemet, og den ekstra vekten på nyttige ting som Scotts større dekk og bakre pannier er en verdig handel for en 30-sekunders kamp på trappene to ganger om dagen.

Den bakre pannier med bungee snorer er bare en av mange små funksjoner på Scott som gjør det til et utmerket pendler alternativ. Kjedet er dekket for å stoppe det med å slå opp buksene dine, pluss det er lyse, integrerte lamper drevet av batteriet og en kickstand. Skivebremsene er også skarpe og pålitelige.

Det er virkelig ingenting mangler som du vil ha på en pendelbuss e-sykkel. Turen er utmerket, og batteriet vil få de fleste pendlere gjennom en uke uten lading. Selv om det ikke gjør det, er det veldig enkelt og raskt å lade. De ekstra funksjonene betyr også at det er et minimum av oppstyr på et hvilket som helst tidspunkt som gir tak i trappene.

På £ 1,999 krever Scott E-Sub Tour et betydelig innledende utlegg, men det er bygget for å vare med lite vedlikehold - selv om batteriet tar et betydelig utslipp på en trafikkert vei. Prisen handler også om par for kurset for en e-sykkel med Bosch Active Line-systemet og disse mange funksjonene. £ 1,999, kjøp på evanscycles.com

Populært emne