Samsung Galaxy S5 anmeldelse

Galaxy S5 er Samsungs mest kraftfulle smarttelefon til dags dato og har flere funksjoner enn noe som går foran det. Forbedringer har blitt gjort over hele linjen til skjermen, ytelsen, kameraet og batterilevetiden, men Samsung har også gjort oppmerksomheten sin mot kondisjon, og økt treningssporing som kan gi S5 en kant over konkurrerende smarttelefoner.

Starter

Det kan være bygget helt av plast, men S5 ser fortsatt slank ut, takket være minimal design, metall effekt trim og et dimmet bakdeksel som gir mye grep. Den har alle funksjonene du kan forvente fra en flaggskips smarttelefon, inkludert en fantastisk skjerm: 130mm, 1080p-oppløsningskjermen bruker LED-teknologi for å lyse opp hver piksel individuelt. Når du viser mørke eller svarte bilder, lukkes piksler helt, noe som gir håndsettet en uslåelig høy kontrast. Det er lyst, skarpt og utrolig fargerikt - kort sagt, det er den beste skjermen på hvilken som helst smarttelefon som er tilgjengelig i dag.

Det er utrolig raskt også. Qualcomm Snapdragon 801-prosessoren parret med 2 GB RAM gjør det til den raskeste smarttelefonen rundt - det er ingenting i Google Play-butikken, S5 kan ikke løpe jevnt. 16 GB lagringsplass er ikke stor, spesielt hvis telefonen din dobler som en MP3-jukeboks, men du kan legge til ekstra kapasitet med microSD-kort.

Til tross for all den kraften er batterilevetiden fantastisk. Galaxy S5 varer rundt 17 timer når du spiller en kontinuerlig looping-video med halv lysstyrke. Med NFC, Bluetooth, Wi-Fi og datatjenester slått på, klarte vi rutinemessig over 24 timer på en enkelt ladning.

Andre høydepunkter inkluderer et utmerket kamera, takket være en 16 megapikslers ISOCELL-sensor som tar fantastiske bilder i lyst solskinn ved hjelp av HDR-modusen. Den har en LED-blits for lavt lysopptak og kan til og med etterligne dybdeskarphetene som du vanligvis bare finner i dyre dSLR-kameraer. Endelig lar en fingeravtrykkssensor innebygd i hjemknappen deg låse opp telefonen med en sveipe, i stedet for å trykke på et passord; Det tar mindre enn et sekund å gjenkjenne tallene dine, og selv om det ikke var helt feilfritt, var det imponerende nøyaktig.

Fitness fokus

Det er det nye treningsfokuset, som gjør at galaksen skiller seg ut over sine jevnaldrende i våre øyne. Samsung har lagt til virkelig nyttige funksjoner, inkludert ANT + -tilkobling, samt Bluetooth 4.0 og Bluetooth Low Energy som gjør det mulig å koble hjertefrekvensmonitorer, kadenssensorer og pedometre direkte til håndsettet, i stedet for indirekte via en treningssporing eller løpeklokke. Hele håndsettet er også støv- og vannavstøtende IP67, noe som betyr at det ikke vil gi deg ut hvis du blir fanget i regnet, selv om du ikke vil kunne svømme.

Som i nesten hver telefon kan det innebygde akselerometeret telle trinnene dine fra lommen, men Galaxy S5 har også en hjertefrekvenssensor på håndsettets bakside for å måle pulsen. Vi fant det litt inkonsekvent i forhold til en dedikert HRM, men det vil fortsatt gi deg en ide om hvor hardt du har presset deg selv etter en trening.

Det er en app for det

Alle disse funksjonene leverer data til Samsungs S Health App, som registrerer de daglige trinntallene dine, treningsøkter, forbruk av kalorier og vekt. S Health appen er ikke ny - Samsung introduserte den med Galaxy S4 - men inntil nå var omfanget begrenset til et lite utvalg av offisielt tilbehør. Fra og med S5 har selskapet lovet å åpne appen til tredjepartsutviklere, og dele data fra hjertefrekvenssensoren og akselerometeret, slik at du ikke trenger å legge inn detaljer om en løp manuelt eller stole på en dedikert treningssporing . RunKeeper, MapMyRun og Endomondo har alle blitt oppkalt som på listen for å få støtte, så det er en god sjanse for at favorittene dine vil bli inkludert i de kommende månedene.

S Heath er ikke like detaljert som mange av applikasjonene designet for dedikerte treningsband som vi har sett, med begrenset hjertefrekvenssporing og ingen dybdeytelsesdiagrammer for å kontrollere ytelsen din. Vi fant også kartleggingsfunksjonen, som plotter kjøringen din på en satellitt kart, for å være litt flaky - den målte en 24km gange riktig, men kartet viste bare halvparten av ruten.

Hvis du foretrekker å bære noe på håndleddet ditt i stedet for å holde en telefon i lommen, fungerer Galaxy S5 også feilfritt med Samsungs nylig lanserte Gear 2 og Gear Fit wearables. De har HRM og pedometre, og mater data direkte inn i S Health app.

S Helse er absolutt ikke det endelige ordet når det gjelder fitness, spesielt hvis du allerede har investert i en treningssporing med mer detaljert tilbakemelding, men det er fortsatt et godt tillegg for alle som bare begynner på veien til en sunnere livsstil.

Kjennelse

S5 er, hands-down, den beste Samsung Galaxy-smarttelefonen til dags dato. Det kan ikke ha samme nydelige allmetalldesign av HTCs One (M8) eller Apple iPhone 5s, men den har den beste ytelsen, kameraet og skjermen på ethvert håndsett tilgjengelig for kjøp akkurat nå. Treningsfunksjonene alene gjør det til en vinner - selv om de er litt enkle, betyr det at du alltid kan holde styr på fremdriften din, uansett om du husker å ta med en skridtteller / HRM eller ikke.

Akkurat nå er Galaxy S5 dyrt.Telefonen har bare vært ute en måned og er fortsatt i stor etterspørsel, noe som betyr at du må bruke minst 30 kroner i måneden på en toårig kontrakt, eller kjøp håndsettet helt for nesten 600 kroner. Men hvis du er ute av kontrakt og ser etter en ny smarttelefon, er S5 ganske mye det beste du kan få.

Score: 9/10

RRP: 570 kr SIM-fri

Produsent: Samsung

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar