Sam Sunderland intervju: Wings for Life World Run

Innholdsfortegnelse:

Sam Sunderland intervju: Wings for Life World Run - øVELSER 2023
Sam Sunderland intervju: Wings for Life World Run - øVELSER 2023
Anonim

Etter å ha laget et navn for seg selv som en rask og dyktig motocross-rytter på bare 24, dør Sam Sunderland sin sykkel og stole på sin kropp i Wings For Life World Run. MF snakket med Sunderland om rase taktikk, forlot sykkelen bak og motocross fitness.

Hvordan forbereder du på Wings For Life World Run?

Jeg har gjort litt mer løpearbeid nylig for å få kroppen min til å ikke være på sykkel. Som profesjonell rytter er jeg vanligvis i ganske anstendig form uansett. Da jeg vant et stadium i Dakar-rallyet tidligere på året, kjørte jeg rundt 3½ timer gjennom mange forskjellige terreng som elver og sanddyner i mer enn 350 km, og du må være i ganske anstendig form for å fortsette.

Har du noen bestemt taktikk for varig så lenge som mulig?

Ikke egentlig. Dette er en annen type løp til det jeg vanligvis bruker til der det er en bestemt start- og målstreke. I den type racing som jeg gjør, kjører vi jevnlig i godt over tre timer i ganske vanskelige forhold, så jeg tror jeg har oppholdskraft for å gi det en god tur.

Hvor langt tror du du får før bilen fanger opp til deg?

Jeg er ikke sikker, men jeg håper at min mentale styrke vil presse meg så langt jeg kan gå. Jeg er i ganske anstendig form og utholdenhetene mine er gode, så jeg håper å fortsette å gå en stund. Jeg synes det gode med dette løp er at hvis jeg har lyst på det, kan jeg fortsette så lenge jeg kan, og hvis jeg ikke føler det i løpet, kan jeg revurdere mine mål, noe som ikke er noe du kan gjøre i en motocross løp.

Trenger treningen du gjør for å løpe i den vanlige sykkeltreningen i det hele tatt? Vil det være gunstig når du konkurrerer på sykkelen din igjen?

Det er alltid en god ide å holde basenivået ditt så høyt som mulig, så kardioopplæring er en viktig del av det jeg gjør. Og jeg er sikker på at trening for Wings For Life vil bare hjelpe meg når jeg er på to hjul. Det ville ikke overraske meg i det hele tatt om jeg finner at kroppen min har et tre-timers motocross-løp mye bedre etter dette.

Vil det være tøft for deg å konkurrere til fots i stedet for på sykkelen din?

[Laughs] Jeg ville ikke ha noe imot å være på sykkelen min, men jeg er ikke sikker på om kurset er lenge nok. I tillegg kan jeg bli fristet til å ta en terrengrute, og jeg tror ikke at fangstbilen ville kunne følge! Det kan faktisk være litt enklere enn det jeg er vant til fordi jeg ikke trenger å trekke sykkelen opp noen av de bratte åsene.

Har du blitt nødt til å endre kostholdet mye for å trene for arrangementet?

Ikke egentlig. Kosthold er en viktig del av min vanlige trening, så jeg er ganske mye der når det gjelder å forberede seg på løpet.

Hva gjorde du bestemmer deg for å ta Wings For Life World Run Challenge?

Jeg elsker forskjellige utfordringer, så jeg var umiddelbart interessert. Men jeg er også en tilhenger av Wings For Life, som finansierer forskning i ryggmargenskade. Hver eneste krone av min inngangsavgift går til dem, så jeg var ivrig etter å ta del.

Sam Sunderland vil delta i Wings for Life World Run 4. mai 2014. wingsforlifeworldrun.com

Følg Sam Sunderland på Twitter: @samsunder

Populært emne