Kjører vil ikke ødelegge knærne dine, være overvektige

Kjører vil ikke ødelegge knærne dine, være overvektige - øVELSER 2023
Kjører vil ikke ødelegge knærne dine, være overvektige - øVELSER 2023
Anonim

Det er et akseptert faktum at kjører regelmessig på harde overflater setter ubehagelig press på knærne - så mye at den tilhørende skaden, patellofemoral smertsyndrom, er mer kjent som løperens kne.

Men et kapittel i ny bok Running Science, redigert av ledende sportsvitenskapelig professor John Brewer, tar ikke bare opp med ideen om at løp gjør alle kneskader mer vanlige, men antyder at motsatt kan være sant.

Skrevet av fysioterapeut Anna Barnsley, refererer kapittelet til en studie av 2.637 personer som ble foretatt av Baylor College of Medicine i USA. Dette viste at 22,8% av de som hadde vært løpere viste tegn på knærørslid, sammenlignet med 29,8% av ikke-løpere, noe som indikerer at folk som kjørte regelmessig (eller hadde gjort det tidligere) hadde mindre sannsynlighet for å ha hyppig knepine enn ikke-løpere.

Det er ikke feil å si at løp setter ekstra stress på underkroppen - hvert trinn tatt setter åtte ganger kroppsvekten på hvert ben. Det er tre ganger så mye stress som å gå. Men da du tar lengre skritt når du kjører, er det mindre tid brukt i kontakt med bakken enn når du går, så det totale trykket på bena er lik.

Dette er ikke den eneste undersøkelsen for å finne ut at det er lite sannsynlig å løpe i knærne. En studie i 2013 så på nesten 75 000 løpere og nesten 15 000 vandrere og fant at løpene var rundt halvparten som sannsynlig å utvikle leddgikt. Denne undersøkelsen fant også at jo større ukentlige kjørelengde av løperen, jo lavere er risikoen for leddgikt.

Resultatene av denne undersøkelsen er mindre overraskende når du vurderer at den største risikofaktoren for knet artrose er fedme. En eventuell risiko som kjører på knærne, er motvekt av vekten som går tapt når du trener regelmessig.

Alt dette er gode nyheter for løpere, men det betyr ikke at du ikke bør vurdere presset du legger kroppen din på når du kjører, eller faktisk når du utøver noen øvelse. Det er viktig å ha de riktige skoene når du kjører og øke mengden du gjør gradvis.

ANBEFALT: Den beste veien løpesko av 2017

Og hvis du har noen baner eller niggles, er det viktig å sikre at de heler riktig. Hvis du har betydelig knesmerte, foreslår ingen at det å kjøre mer skal helbrede det.

Populært emne