Rugby: Hvor store menn går for å få passe

Rugby World Cup er en daglig påminnelse om at du ikke trenger å se ut som David Beckham for å være like passform som en fiol. Her, en spiller, en styrketrener og en diettist, forteller Coach Magazine, det er mange muligheter til å bli funnet i rugby verden hvis du bærer litt ekstra tømmer.

Spilleren: Tom Price

Den 6 ft 8 i andre radspissen har representert England i tre aldersgrupper, og gjør nå en nøkkelspiller for topp walisiske side Scarlets

Hva var din appetitt som et barn?

Jeg elsket søtsaker og sjokolade, men spiste også godt for å holde meg frisk. Jeg hadde ikke en massiv appetitt før jeg begynte å spille mye rugby i løpet av uken og helgene. Da ble jeg veldig sulten faktisk.

Hvor vanskelig må du jobbe for å holde deg i god stand?

Jeg må jobbe hardt for å holde vekten min og også prøve å sette på. Jeg har ikke fått fantastiske gener der jeg vokser straks etter å ha spist et stort måltid, men det er noe jeg prøver å holde meg på. Det er lett å komme seg ut av form, spesielt hvis du har ledig tid eller en skade. Du vil slappe av så mye som mulig fordi kroppen din er under stress i løpet av sesongen, men det er lett å savne måltider og bli sløv hvis du ikke fortsetter å være aktiv.

Hvilke råd vil du gi til yngre gutta som ser størrelsen deres som en ulempe?

Da jeg var yngre, var jeg høy i min alder og hadde mange venner i rugby som var mindre enn meg. Så lenge du jobber hardt for å fortsette å presse deg selv, jobber du med dine ferdigheter og ernæring, bør størrelsen ikke komme inn i den.

Hvilket råd vil du gi til den gjennomsnittlige "større" fyren som ikke tror at han fysisk er i stand til å delta i noen form for konkurransedyktig sport?

Du vet ikke om du ikke prøver. Hva har du å tape? Alle må starte et sted. I konkurransedyktig sport er det en rolle for alle, alle former og størrelser.

Hva slags øvelser har vært mest effektive for deg å bygge muskel eller forbedre tilstanden?

Den mest effektive måten å bygge muskel på er å gå til treningsstudioet regelmessig og jobbe med bestemte deler av kroppen. I stedet for å gå på treningsstudio og gjøre hele kroppen, kutte den ned og jobbe på en eller to komponenter lenger. Å legge til høye reps [med lettere vekter, i motsetning til lave reps med tyngre vekter] til treningsprogrammet har hjulpet meg, og skyttelbusser har forbedret kondisjonen min. Konditionering kan bli repeterende hvis du skal på jogge eller løpe på tredemølle. Bland det opp ved å involvere lette vekter mens du gjør kretser, eller til og med bakfjell.

Hvilke råd har du funnet mest nyttig eller inspirerende?

Du har kontroll over hva du gjør. Ved å huske dette og holde det nært, vil du alltid være oppmerksom på alt det harde arbeidet du har gjort for å nå hvor du er. Din fremtid er i dine hender.

Tror du at folk dømmer deg urettferdig som en stor kar?

Ikke alltid, men høyden min blir kommentert mye. Jeg finner alltid meg selv og hjelper folk med å få varer på topphyllen i supermarkeder. Hvilken frihet!

 

Treneren: Ian Gibbons

Styrke og konditionsspesialist Gibbons har jobbet med Pro12-teamet Scarlets, Wales Rugby League og Premiership giants Saracens

Hva gjør en styrke og kondisjonstrener akkurat?

Vi forbereder oss fysisk på kravene til flere spill i løpet av sesongen. Alt fra vekt trening i treningsstudioet og ekstra kraft trening, gjennom til løpende og aerobic aktiviteter.

Hvor annerledes er profesjonell rugby fremover fra den gjennomsnittlige 110kg mannen på gaten?

Rugby spillere er dedikert til å trene og spise riktig. Det krever mye disiplin for å opprettholde den livsstilen, og som et resultat vil deres totale kroppsfett være et sted mellom 9-14%, mens den gjennomsnittlige fyren vil være over 20%.

Hva kan den typiske store fyren lære av dem?

Jeg kan ikke understreke hvor viktig ernæring er. Du bør spise de riktige tingene til rett tid, og søk profesjonell hjelp fra en ernæringsfysiolog eller personlig trener. Still oppnåelige mål og se dem gjennom. Et godt tips er å skrive ned hva du spiser og se gjennom det hver dag. Det vil holde deg motivert.

Er det noen øvelser du gjør primært med de større gutta?

Fremover har en større styrkebase og gjør mer utholdenhetsarbeid. De unngår generelt sporarbeid fordi det legger massevis av stress på ankler og hofter. De gjør mer strongman-baserte ting som bondegården og vende dekkene. Det er også mye bryting og boksing, da det handler om å manipulere motstanderens kroppsvekt.

Hvilke råd vil du gi til tyngre karer begynner å bli i form?

Prioritere og jobbe på ett område av gangen. For eksempel, gå på treningsstudioet to eller tre netter i uken i en måned, så se på ernæringen din. Ikke prøv å gjøre alt på en gang.

Er det noen forholdsregler de bør ta, eller potensielle fallgruver?

Vær fornuftig. Hvis du er 18 stein og aldri har løp før, ikke prøv å løpe ti kilometer fordi du aldri kommer igjen. Start sakte og fremgang.

Hva har vært de største endringene du har sett de siste årene med hensyn til å få store menn i form og unngå skade?

Bruken og anvendelsen av sportsvitenskap har blitt vanlig nå. Vi kan bruke GPS- og hjertefrekvensmonitorer til å bryte ned alle aspekter av en spillers spill.

Hvilken av de store internasjonale aktørene vil du si er mest som en vanlig blokk, og som er virkelig eksepsjonell?

Du kan peke på en hvilken som helst frontrute fremover og sammenligne dem med en gjennomsnittlig fyr.De liker alle litt kake av og til. En virkelig eksepsjonell idrettsutøver ville være Sam Burgess, som nettopp har brutt seg inn i England-truppen. Han er en freak av naturen.

 

Dieter: Richard Chessor

Ledende nutritionist for Scottish Rugby Union har også jobbet for den britiske olympiske boksing og judo squads

Hva gjør en rugby ernæringsfysiolog?

Ernæringsekspertens rolle vil variere mellom lag, men generelt vil de være ansvarlige for alle aspekter av mat, væske og tilskudd, og for å støtte hver spiller for å nå sine individuelle ytelsesmål.

Hva er nøkkelen til å mate et profesjonelt rugbylag?

Kvalitet og timing er to av våre hovedprinsipper - å få spillerne til å spise riktig mat til riktig tid. Vi fokuserer på å minimere bearbeidede matvarer og konsumere et bredt spekter av friske og sesongbaserte råvarer.

Er det sant at noen spillere brenner mer kalorier enn de forbruker?

Veldig mye så. I visse perioder av sesongen dersom treningsopplæringen og / eller spillbelastningen er høy, kan enkelte spillere streve for å konsumere nok kalorier for å matche sine energiforbruk. Vi kan også med vilje opprette denne situasjonen for å håndtere kroppsvekt.

Hvordan kan de opprettholde sin masse og helse i løpet av en sesong eller en turnering?

Kroppsmassen vil variere avhengig av sesongfase og treningskrav. Profesjonelle spillere er vant til en vanlig treningsrutine, og hvis dette er forstyrret på grunn av skade, eller når fokusskiftet, kan det være vanskelig for spillerne å opprettholde sin kroppsmasse og sammensetning. I disse situasjonene jobber vi med spillerne for å hjelpe dem til å matche deres energiinntak til utgiftene deres og sikre at deres proteininntak er høyt nok til å forhindre / begrense proteintap. Spillerne vil også supplere med multivitaminer, probiotika og fiskeoljer.

Hva slags feil gjør de mindre erfarne spillerne til?

Yngre spillere har en tendens til å ha større tillit til tungt bearbeidede matvarer, for eksempel takeaways, sukkerholdige drikker og ferdigretter. Ofte er dette resultatet av begrenset matlaging og shoppingmuligheter, så vi jobber for å utvikle sine praktiske ferdigheter, så vel som deres næringskunnskap.

Er du noen gang overrasket over mengden mat de forbruker?

Jeg har sett 17-åringer spiser mer enn 30-åringer som er dobbelt så store. Det er vanligvis de andre radspillerne som har de største appetittene. Menn som veier 120-130 kg trenger mye mat.

Hva er forskjellen mellom ernæringen som kreves av disse gutta og resten av oss?

Normale menn vil kjempe for å matche energikostnadene til store spillere i trening, så energi- og karbohydratbehovet vil bli redusert. For det andre vil proteinbehovet være lavere.

Opplever store gutter et annet sett med ernæringsmessige utfordringer?

Fordi store gutter har et høyere energibehov, har de en tendens til å spise større deler. Dette er vanligvis ikke et problem før det er en reduksjon i energiforbruket, og de sliter med å redusere deres porsjonsstørrelser.

Hvilke ernæringsmessige råd vil du gi til en stor chap som ønsket å miste litt tømmer?

Adresse kvaliteten på hva de spiser og når de spiser den. Hold større måltider nærmere øvelsen, og reduser inntaket i ro.

Har du noen "snarveier" for å få vekt av spillere etter skade?

Kontroll av matmiljøet ditt er utrolig viktig. Det betyr at du omgir deg med matvarer som du bør spise og unngå maten du ikke bør.

For mer som dette, sjekk ut Coach magazine. For informasjon om hvordan du finner din gratis kopi, klikk her

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar