Rutinemessig: Slik administrerer du kontrollert gråt

Hvis du har bestemt deg for å prøve den kontrollerte gråteknikken med babyen din, så hjelper vi deg.

La oss være ærlige. Å bruke den kontrollerte gråtemetoden kan være alvorlig tøff - det kan være hjerteskjærende å høre på babyen din og gråte øynene hennes, og det vil nok få deg til å føle deg som en fryktelig mor.

Men den gode nyheten er at når det begynner å virke (og du kan vanligvis se forbedringer innen en uke), vil babyen din vite hvordan du skal bosette seg, slik at du får deg til å sovne - sannsynligvis gjør deg til en bedre forelder i løpet av dagen.

Hva er kontrollert gråt?

Kontrollert gråt er en tiltalende hurtigreparasjon. Det hjelper babyen å gjøre seg selv uten noen signifikante skadelige eller langsiktige effekter, har eksperter og forskere funnet.

Dr Richard Ferber foreslo "kontrollert gråt" tilbake på 80-tallet, som en måte å lære en baby å sovne på egen hånd. Metoden oppfordrer babyen til å bosette seg selv - så det er litt av en tøff kjærlighetsprosess, men betyr at hun ikke vil stole på deg for å berolige henne når hun våkner.

Kontrollert gråt er en tiltalende hurtigreparasjon. Det hjelper babyen å avgjøre seg uten betydelige skadelige eller langsiktige effekter

Men vent til babyen din er seks måneder gammel til du prøver dette ut fordi unge babyer ofte vekker som trenger å bli matet.

Slik bruker du kontrollert gråtningsmetode

Så mye du vil haste for å konsolere babyen din når hun gråter, betyr den kontrollerte metoden å utøve noen seriøs selvkontroll og la henne gråte på egen hånd i noen minutter.

Prøv å passere denne tiden ved å belønne deg selv med en gigantisk iskrem (tross alt, hvis du unngår en fristelse, er det bare rettferdig du får en annen) før du gir inn og går og ser barnet ditt. Hun har fått seg alt opparbeidet, men motstår fristelsen til å plukke henne opp og kose henne, og i stedet snakke kjærlig og mildt til henne slik at hun vet alt er greit.

Hold deg et par minutter og rive deg bort før du sovner. Gjenta så denne prosessen - forlenge tiden du forlater henne alene hver gang - til hun sovner for natten.

Neste natt, gjør det samme, men lengre tiden hun tilbringer alene etter noen få minutter. En natt, som om hun er i magi, vil hun sovne etter bare en periode med gråt. Vær tålmodig, det vil skje.

Hvordan kontrollert gråt fungerer

Barnet ditt lærer å sovne uten deg, uten sjokk av å være helt nedsluttet, men med en forsterkende melding om at hun må gjøre det alene. Det er noen uenighet mellom eksperter på spørsmålet om du bør stryke babyen din eller ikke. Noen eksperter tror det kan forvirre en baby, og gi henne en blandet beskjed om at hvis hun gråter for lenge nok, vil det gi henne noen resultater.

Er kontrollert gråt trygt for babyen din?

Så lenge du er sikker på at babyen din ikke er sulten, tørst eller dårlig før du legger henne til å sove, er det ingen bevist skade i kontrollert gråt. Noen eksperter sier imidlertid at det kan få barn til å føle seg forlatt, noe som vil føre til at de får problemer i senere liv. Det har ikke vært noe bevis for å støtte dette ennå.

Hvordan håndtere kontrollert gråt

Mens du skal holde kontrollert gråt hver natt for maksimal effekt, er det bare ikke verdt å prøve hvis du har hatt dagen fra helvete og føler at du skal eksplodere.

Sørg for at du har fått støtte fra partneren din eller en god venn som svarer på samtalene dine / kommer rundt og holder deg tilbake når du føler at du er i ferd med å grille inn.

Og få komfortmat / rom-coms klar!

Hvor lang tid tar det for kontrollert gråt til jobb?

Alle barn er forskjellige, og for noen lærer å slippe av seg selv er det bare et par kvelder. For de fleste barn som normalt sover godt er det omtrent 4-5 - fortsatt ikke så ille. Med barn som sliter med søvn, er det en vanskelig en, som varer opptil to uker. Hvis det fortsatt ikke skjer, bør du slutte å bruke metoden og kanskje bytte til noe mer gradvis.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar