Resentment i et forhold: Hvordan håndtere stinget og overvinne det

Innholdsfortegnelse:

Resentment i et forhold: Hvordan håndtere stinget og overvinne det
Resentment i et forhold: Hvordan håndtere stinget og overvinne det
Anonim

Ingen relasjon er perfekt. Det vil være mange ganger hvor vrede i et forhold kan være et problem. Hvordan håndterer du disse følelsene på en sunn måte?

Det er utrolig hvor fort folk glemmer relasjoner er vanskelige. Opprettholde en sunn balanse, aktivt å holde ting livlig, takle forandring og håndtere store problemer, tar alle toll på et forhold. Og håndtering av vrede i et forhold tar hardt arbeid.

Det ligner på en tryllekunstner å ikke la noen av de spinnende platene falle. Når et aspekt av forholdet blir anstrengt, påvirker det de andre aspektene, akkurat som om en tryllekunstner fokuserer for en plate for mye, begynner de andre å tommel.

Og det er under disse tumbles at folk utvikler følelser av vrede. Kanskje din partner forrådte din tillit, eller kanskje du gjorde tillitsknappen. Uansett er følelsen av å bli forrådt av partneren din sterk, spesielt hvis du har vært sammen i mange år.

Hvordan håndtere følelser av vrede

Stinget er langt vanskeligere å håndtere. Gjerning kan brygge, og føre til dårligere valg, hvis ikke håndtert med en gang. Men hva er noen sunne, nyttige måter å håndtere disse mørke følelsene?

# 1 Hent over hva partneren din sa mens du var sint. Det er sant, det er en linje du bare ikke krysser. Det er fornærmende, det er sant, det er skadelig. Og likevel vil det være tilfeldige tilfeller hvor ting blir så oppvarmede, at det er uunngåelig. Selv de beste av par har sagt forferdelige ting til hverandre. Det betyr ikke at det er greit. Det betyr at det skjer.

Hvis du fokuserer for mye på hva noen sier mens du er sint, sover du aldri om natten. Uansett hva de sa, sjansene er at de ikke betyr det. Hvis de gjør det, mener de ikke det slik det kom over. Å gi slipp på de smertefulle ordene er det første skrittet for å håndtere sinne og vrede. Bare vær sikker på at dette problemet ikke er en reoccurring, og at linjen er klart definert. Ellers risikerer du å ha et følelsesmessig fornærmende forhold. [Les: 21 store tegn på følelsesmessig overgrep du kan se på]

# 2 Gi hverandre gulvet for å bare forklare din side, få følelser ut, lufte osv. Dette er definitivt en av de viktigste skrittene å ta når man lærer å håndtere vrede i et forhold. Venting kan virke for mye som å klage, men på slutten av dagen, er du begge bare slipper ut de negative følelsene, mens du forklarer deg selv med den andre personen. Når folk føler at de har forklart seg selv og blitt hørt, har de en tendens til å roe seg og tenke klarere.

# 3 Vet når du skal gi hverandre plass. Den andre siden av nummer to er å vite når du skal ta av. Bare fordi du lukker ut og forklarer deg selv, betyr det ikke at du må gjøre det med en gang, hele tiden.

Avhengig av hva som skjedde, trenger du noen ganger både å komme seg bort og la hverandre puste. Det handler ikke om å sette ting på vent, det handler om å erkjenne når dere begge trenger tid til å tenke på situasjonen, slik at dere kan håndtere det riktig. [Les: Hvordan gi plass i et forhold og ikke skyve fra hverandre]

# 4 Unngå gjengjeldelse eller hevn. Avhengig av hva som skjedde, kan du føle deg veldig opprørt, og i nødsituasjon må du gjengjelde. Ingenting bra kommer ut av dette, bare et verre problem eller en oppbrudd.

Retaliation er for tenåringer, løsninger er for voksne. Det spiller ingen rolle om partneren din begikk din versjon av den uforsonlige synden, poenget er, hevn er best når det ikke blir servert i det hele tatt. La dem takle stormen de har rørt gjennom sine handlinger, det er straffen nok alene. [Les: Hvordan håndtere et komplisert forhold og finne suksess]

# 5 Se den andre siden av mynten, fordi det alltid er en. Siden du er resentfull på dette punktet, er det siste du har vurdert, deres side av historien. Men det er like viktig som ditt, og du kan finne ut at de ikke begikk sine handlinger ut av dårlige intensjoner. Hvis de gjorde det, fortjener de fortsatt at du skal forstå problemet fullt ut. Hvis ikke for dem, gjør det så du se alle sider av problemet.

# 6 Lag fred med hendelsene. Se tilbake på hva som skjedde, sammenlign det med nå. Se større bilde hvis du virkelig vil håndtere vrede i et forhold på riktig måte. Hvis problemet oppstod en stund siden, og du er fortsatt irriterende, kan du ta et øyeblikk for å se på det større bildet.

La tankene dine vandre til den tiden problemet først presenterte seg. Hva gjorde du? Hva gjorde partneren din? Hva skjedde? Hvordan er det annerledes nå? De er alltid forskjellige, for bedre eller verre. Det hjelper å se hvor langt eller lavt du har kommet siden da. På den annen side, hvis problemet bare oppstod, husk å gjøre dette om en måned eller to. [Les: 15 raske måter å fikse et ødelagt forhold på og gjøre det til sist]

# 7 Svar på ett hovedspørsmål. Er det som skjedde forgivelig, eller er det verdt mer enn hva du og partneren din har hatt før dette skjedde? På slutten av dagen er du i et forhold med denne personen av en grunn. Hvis du har vært sammen lenge, jo mer grunn til å vurdere dette.

Det kan hende du synes at problemet ser ut til å være lite når det legges i perspektiv. Du kan også finne det virker enda større enn du tidligere trodde.Avhengig av din spesielle omstendighet, kan dette være det definerende øyeblikket hvor du svarer sannferdig. [Les: 20 tegn du burde bryte opp og kaste i håndkleet]

# 8 Nå et kompromiss. Hvis du gjorde det over syv, gratulerer, betyr det at du er klar til å prøve å gå videre fra dette, fordi forholdet ditt er viktigere for deg enn problemet. Den eneste riktige måten å håndtere resentment i et forhold og finne en løsning er gjennom et kompromiss.

Klart, hvis partneren din gjorde noe du ikke godkjenner, så føler de seg annerledes om problemet. Finn felles grunnlag som fungerer best for dere begge. For eksempel, hvis din partner foretrekker mer tid av seg selv, men du foretrekker mer tidsbinding med dem, finner du hvor mye tid du er komfortabel med. [Les: Hvordan kompromittere i et forhold uten å føle at du mister]

Hvis partneren din har problemer med å åpne opp, men du vil at de skal være en åpen bok, oppgi en tid der dere begge snakker åpent, men ikke tvinge dette utenfor tidsluke.

Hvis problemet er mer seriøst, som å snyte, så tenk på det på denne måten: de gjorde det for å fylle et tomrom. Når folk jukser, er det fordi de mangler noe i deres nåværende romantiske tilstand. Hva mangler din partner at du ikke har levert? Og hva forventer du av dem i retur? [Les: Hvordan tilgi en svindler: 8 spørsmål for å møte forresten]

# 9 Gjør noe seremonielt for å la fortiden gå. Dette kan høres ganske barnslig, men det er faktisk ganske nyttig. For eksempel, hvis partneren din holdt en mørk hemmelighet fra deg lenge, forråder din tillit, ser seremonien som en måte å kaste bort alt relatert til hemmeligheten. Det er et skjema for begge lukninger, og sier "vi forlater fortiden her, og går videre sammen, fordi vi er seriøse om dette."

# 10 Godta det faktum at du må gjøre dette mye i løpet av tiden. Det høres forferdelig, men igjen, mange mennesker glemmer relasjoner er harde. Mens du er i et forhold kan være morsomt, spennende, morsomt, eventyrlystne, eller til og med motiverende, kommer ingenting godt ut lett.

Mer enn det er vi alle menneskelige. Feil skjer. Jo mer du elsker noen, desto mer kan de skade deg. Det er en del av pakken, det er ingen vei rundt det, uansett hvem du er med.

[Les: 15 tegn på et sunt forhold du bør alltid se etter]

Forargelse i et forhold er en foruroligende følelse. Det er sinne, smerte og forvirring. Noen ganger blir det i veien for forholdet ditt å håndtere alle disse følelsene. Nøkkelen til å håndtere dette på en sunn måte er å forlate egoisme og stolthet på døren.

Populært emne