Relasjonstidslinje: De 15 faser av et sunt forhold

Innholdsfortegnelse:

Relasjonstidslinje: De 15 faser av et sunt forhold
Relasjonstidslinje: De 15 faser av et sunt forhold

Video: Relasjonstidslinje: De 15 faser av et sunt forhold

Video: Relasjonstidslinje: De 15 faser av et sunt forhold
Video: New York's Most Disturbing Island | The History of Rikers Jail 2023, September
Anonim

Mens alle relasjoner er forskjellige, er det likevel likheter i hver enkelt. Her er hva en sunn relasjons tidslinje skal se ut.

Tenk tilbake til alle dine relasjoner. De startet og utviklet seg forholdsvis like, ikke sant? Vel, de burde ha. En relasjonstidslinje - uansett hvem du daterer - burde være relativt lik. Det er, hvis det er et sunt forhold.

Hvert forhold går gjennom ulike stadier på forskjellige tidspunkter. Og mens noen par kan holde seg i visse faser lenger enn andre, går de fremdeles gjennom samme tidslinje. Du tror kanskje det høres dumt ut at en tidslinje for forhold eksisterer, men hold deg til meg.

Hvorfor det er viktig for relasjoner å vokse og forandre seg

Ditt forhold vil aldri være det samme som det var da du først begynte å danse. Spenningen og lysten bremser seg og du ender i en behagelig rutine. Dette kan virke skummelt først, men det er faktisk veldig viktig - og veldig sunt.

Du er ikke ment for å være i samme forhold i et forhold. Du må vokse og forandre seg som et par. Du lærer mer om hverandre, du ser noen for alt de er, og du lærer å leve sammen i harmoni mens du nyter hverandres selskap. Disse trinnene er avgjørende for å leve lykkelig med noen. [Les: 9 forholdsfaser alle par går gjennom]

Hva en sunn forholdstidslinje skal se ut

Hvis du ser tilbake på alle dine relasjoner, kan du innse at ikke alle av dem har fulgt denne tidslinjen. Og for å være ærlig, var disse forholdene trolig ikke det sunneste eller det lykkeligste.

For å få et sunt og godt forhold, så er det slik det skal se ut. Disse trinnene og stadiene er avgjørende for å bli kjent med partneren din som helhet og introdusere dem til din verden og hvem du er på samme tid.

# 1 Den opprinnelige interessen. Dette er når du først legger merke til at den andre personen er noen du vil bli kjent med mer. Du får i utgangspunktet en forelskelse på dem. Det er også når du begynner å spørre venner om dem, og du begynner å krype på sine sosiale medier. Alle de sommerfuglene og følelsesvennene begynner å rulle inn. [Les: Hvordan vite om du liker noen - dine skjulte følelser avslørt]

# 2 Den første datoen. På dette tidspunktet har du allerede snakket med dem og besluttet at du vil prøve den ut. Du kjenner dem godt nok til å ha en date med dem, og så er den første datoen kommet. Dette er når du virkelig får se hvordan du kobler seg nært og hvordan kjemi er.

# 3 Det første kysset. Dette kan skje like etter den første datoen, eller det kan også skje etter den andre eller til og med tredje dato. Uansett hva, bør du alltid i det minste gå på en dato før du kysser dem. Det kysset er et kraftig øyeblikk. Med dette kysset ser du hvor kompatibel du er, og dine følelser vokser enten sterkere eller sprer seg. [Les: 15 hemmeligheter for å gjøre det første kysset minneverdig]

# 4 Første gang. Etter at du har vært på noen datoer med dem, og du er fornøyd med måten ting går på, er det på tide å skru opp varmen i soverommet. Nå, avhengig av hvor gammel du er og hvor komfortabel du er med noen, kan dette trinnet i forholdet tidslinjen skje mye senere og i et lavere tempo.

Poenget er, det skjer til slutt. Med mindre du har religiøse årsaker til at du ikke har sex før ekteskap, skjer dette trinnet etter en måned eller to. Det handler om hvor komfortnivået ditt er.

# 5 Sove seg over. Første gang du har sex, blir det vanligvis etterfulgt av en sleepover, men ikke alltid. Sannheten er, noen ganger må du gå hjem. Noen ganger må de være oppe tidlig. Uansett hva som skjer, skjer en sleepover vanligvis etter kjønn. Dette hjelper deg virkelig å knytte seg til dem nærmere. På dette stadiet er du også vanligvis i et monogamistisk forhold. [Les: Sove seg over - Hvordan få ting til å fungere jevnt]

# 6 Møt vennene. Nå som dere to er offisielt sammen, er det på tide å møte vennene. Avhengig av hvordan du kjenner denne personen, kan du kanskje allerede kjenne vennene sine.

Men hvis forholdet ditt er med noen nye, er dette neste skritt. Du kan virkelig lære mye om en person fra vennene sine.

# 7 Bryllupsreisefasen slutter. Hittil har du vært i bryllupsreisefasen og kan være i den for en liten stund lenger. Men etter et par måneder, dette stadiet synker. Den intense lysten og lidenheten bremser og du er igjen i en behagelig norm. [Les: Hvor lenge varer bryllupsreisefasen?]

# 8 Komfortabel. Bare når bryllupsreisefasen slutter, blir du veldig komfortabel. Dette er når du kommer inn i en slags rutine med dem. Du kjenner dem veldig bra, du er fornøyd med dem, og du føler deg god å være deg selv rundt dem.

# 9 Møt foreldrene. Du bør være dating en stund før du møter foreldrene. Selvfølgelig endres dette med alder. Men generelt, når du er i et mer seriøst forhold, møter foreldrene hva som skjer neste.

Dette kan hjelpe deg med å se hva livet i familien din ville se ut og hvor godt du ville passe den. [Les: 7 bestemte tegn er det på tide å møte foreldrene]

# 10 Ting blir alvorlige. Måneder har gått på dette tidspunktet, og du er klar til å begynne å diskutere livet med denne personen. Du elsker dem nå og har nettopp uttrykt det.Og det betyr at du snakker om hva du tenker på ekteskap og barn. Ting blir veldig alvorlige mellom dere to.

# 11 Diskuter å flytte inn. Etter omtrent et år med dating, er det vanligvis tid til å diskutere å leve sammen. Dette kan endres avhengig av om du er i et langdistanseforhold eller ikke. Men det er definitivt noe som ikke skal skje i omtrent et år. Så kan du snakke om du vil, og om du tror det er en god ide.

# 12 Følg med med å flytte inn. Siden du er i et seriøst forhold og har diskutert å flytte inn, er det på tide å trekke avtrekkeren og faktisk gjøre det. Du kommer til å flytte sammen!

Dette betyr at du deler utgifter, lærer hva de er som når du bor der, og lærer dem på et enda mer intimt nivå. [Les: 15 ting å vite før du går sammen]

# 13 Forlovelse. Det er bare fornuftig etter et år å bo sammen om at et forlovelse vil skje. Hvis ting går bra, og du både elsker og nyter hverandre, er det definitivt tid. Så lenge du er begge på samme side med ekteskap og barn, er det uunngåelig.

# 14 Ekteskap. Hvis du har gjort det så langt, er ekteskapet åpenbart det neste skrittet etter et engasjement. Ingenting mer skjer egentlig etter at du er forlovet. Du lever fortsatt sammen, og du vil fortsatt gifte seg med dem. Og så blir du gift!

På dette stadiet gjør du en livslang forpliktelse for å forbli hos den personen for alltid. [Les: Overraskende sannheter om det første ekteskapsåret]

# 15 Barn og livet utover. Dette er når du lever lykkelig etterpå. Selvfølgelig er det ikke alltid så enkelt. Dette er langt det lengste stadiet, og forholdet ditt vil gå gjennom oppturer og nedturer selv etter at du har barn og slikt. Poenget er at barna virkelig er den siste store tingen du går gjennom som et utviklingspar.

Resten av stadiene i forholdet ditt er helt avhengig av paret. Du kan ende opp med å få par rådgivning, eller du kan ende opp med å bli helt glad for alltid. Uansett hva, har du gjort det så langt og din tidslinje for relasjon er fullført. Du burde være glad!

[Les: 10 forhold milepæler og når de skulle skje]

Det er vanskelig å si nøyaktig hva en relasjonstidslinje ser ut som. Enkelte ting kan skifte rundt avhengig av paret, men generelt er disse trinnene for et sunt forhold.

Anbefalt: