Regelmessig øvelse knyttet til forbedret mental helse, så lenge du ikke går overbord

Regelmessig øvelse knyttet til forbedret mental helse, så lenge du ikke går overbord - øVELSER 2023
Regelmessig øvelse knyttet til forbedret mental helse, så lenge du ikke går overbord - øVELSER 2023
Anonim

De fysiske fordelene med trening er ubestridelige, med redusert risiko for hjertesykdom, diabetes og slag som er knyttet til vanlige treningsøkter, og det er økende kroppsforskning som tyder på hvilken effekt det kan ha på mental helse, er også stor.

En ny studie publisert i Lancetpsykiatrien analyserte data på over 1,2 millioner voksne i USA og så på antall dager i måneden hvor folk selv rapporterte dårlig psykisk helse og hvordan det var relatert til mengden mosjon de gjorde.

Studien viste at personer som utøvde regelmessig hadde 1,4 færre psykiske helsedager i måneden enn de som ikke gjorde det, gjennomsnittlig to dårlige dager i måneden sammenlignet med 3,4. Effekten var mer uttalt hos personer som tidligere hadde blitt diagnostisert med depresjon. I den gruppen hadde personer som trente syv dager med dårlig psykisk helse i måneden sammenlignet med 11 dager for de som ikke trente.

Se relatert Bouldering kan hjelpe til med å behandle moderat depresjon. En time for trening En uke kan redusere risikoen for depresjon. Hva vi alle kan lære av MAMILS Hvorfor du bør gi oppmerksom kjøring? Prøv "Jeg bekymrer meg mindre nå, fordi jeg kjører mer" - Hvordan kjører kan hjelpe din mentale Helse

Alle typer trening ble funnet å ha en fordel, men den største effekten ble funnet fra populære lagsporter, sykling og aerobic eller treningsaktiviteter. Den ideelle treningsøkten ble funnet å være fra tre til fem 45 minutters økter i uka, men mer trening ble ikke alltid funnet å være bedre for din mentale helse. Å trene på mer enn 23 dager i måneden og i økter som varer 90 minutter eller mer, var faktisk forbundet med verre psykisk helse. Undervurder aldri verdien av en hviledag.

"Jeg vil oppsummere resultatene som en indikasjon på at aktiviteten er god for mental helse - men det kan man gjøre for mye," sier professor Stephen Lawrie, psykiatriske leder ved University of Edinburgh. "Hver andre dag i 45-60 minutter kan være optimal.

"Sikkert, resultatene tyder på at trening hver dag er forbundet med verre psykisk helse. Jeg mistenker at vi alle kjenner folk som synes "avhengige" til å trene, og hvis dette begynner å påvirke andre aspekter av livet - som forutgående sosial aktiviteter fordi man må være oppe på morgendagsbruken for å kjøre flere miles - det kan faktisk være dårlig for folk."

Populært emne