7 grunner til at empati er viktig i et forhold

Empati er en av de viktigste evner som hjelper folk å forstå hverandre. Så hvorfor er det enda viktigere i forholdet ditt? Av Lianne Choo

Det er ikke uvanlig å være uenig med en annen persons synspunkter. Det være seg politikk, religion eller noe så dumt som om du skal bruke papir eller plast i supermarkedet, det er ingenting galt med uenig med noen. Det er imidlertid svært viktig å øve empati, hvis du ønsker å fremme varige forhold til de som er rundt deg.

Så hva er empati? For ikke å bli forvirret med sympati, som er evnen til å føle sorg for andres uredder, er empati å kunne knytte seg til og forstå andres følelser. I et nøtteskall setter det seg i en annen persons sko og ikke freaking ut om det.

Enten med vennene dine, familiemedlemmer, barn, naboer, kolleger eller din favoritt Starbucks barista, er empati svært viktig når det gjelder å bygge varige relasjoner med andre. Den viktigste personen du burde være empathizing med er selvfølgelig din partner. Hvis du ikke kan koble til den viktigste personen i livet ditt, hvem kan du koble deg til?

Hvorfor er empati så viktig?

Hvis alle i verden kunne empati med hverandre, ville verden virkelig være et bedre sted. Det er forståelig at håper på verdensomspennende empati er et langt skudd, så hvorfor ikke starte sakte og lære å empathize med din betydelige andre? Her er 7 klare grunner til at empati er svært viktig i et forhold, og hvorfor du bør praktisere denne dyden.

# 1 Bro over delingen. Kampene bryter ofte ut mellom par fordi de ikke ser ut til å se øye på visse problemer. Enten det er noe som å bestemme om du skal ha barn eller noe mindre som å finne ut hva du skal spise til middag, sett deg i partnerens sko, slik at det ikke er umulig å bygge bro over skillet og komme forbi forskjeller. [Les: 16 klare tegn på at du er i et narcissistisk forhold]

# 2 Gi hverandre oppmerksomhet. Når du lærer å empati med din elsker, vil du kunne dusje ham eller henne med riktig mengde oppmerksomhet og kjærlighet. Når du setter deg i partnerens sko, vil du vite om du smeder dem med for mye kjærlighet, eller hvis du ikke stiller nok tid til side for dem. Uansett om du er med en høyt drevet karriere kvinne eller med en hjemme-hjemme-pappa, vil empati gi deg et inkling i livet og hva de forventer av deg.

# 3 Ta ut det positive. Når du kan empati med din ektefelle, vil du bringe positiviteten ikke bare i deg, men i din partner. Å forstå din kjære ens oppførsel og hvordan de nærmer seg livets utfordringer, gir deg full tilgang til deres verden. Dette vil utvilsomt gi positive endringer for begge parter. [Les: Kan din negative tenkning ødelegge livet ditt?]

# 4 Medfølelse praktiseres. Å se verden gjennom andres øyne vil uten tvil gi deg den fantastiske muligheten til å være en mer medfølende person. Når du kan koble med partneren din og se selv hva de må gjennomgå daglig, vil du forstå bare hvorfor de er slik de er. Dette vil i sin tur gi deg innsikt i hvordan du gjør verden til et bedre sted og ditt sammen med det.

# 5 Gå en mil i noen andres sko. Empati handler om å gå en kilometer i andres ellers sko. Enten det er å donere din kone stilettpumper og forutse deg selv på enda en av hennes høyt pressede møter, eller sette på din manns mudrede arbeidsstøvler for en annen anstrengende dag ved steinbruddet, vil du kunne kaste lys på hvorfor de oppfører seg som de gjør hvis du forstår hva de må gå gjennom.

Hvis mannen din er en ekte grouch eller hvis kjæresten din snakker om jobb hver gang hun har sjansen til å, er det fordi de vil at du skal forstå hva de opplever. I stedet for å la alt i ett øre og ut den andre, visualiserer du deg selv i skoene dine og opptrer tilsvarende.

# 6 Det lærer tålmodighet. Empati vil utvilsomt undervise begge parter en ting eller to om tålmodighet. I stedet for å miste temperamentet og ta ting på feil måte, kan du velge å reagere rolig ved å se på ting fra andres syn på en tålmodig og forståelses måte.

For eksempel lager jeg middag for min partner minst tre ganger i uka. For en måned siden prøvde jeg ut en ny oppskrift og i stedet for å applaudere min innsats, sa han: "Kjære, jeg foretrekker den fisken du laget i forrige uke." I stedet for å bli sint og irritert, satte jeg meg i skoene hans. Det er ikke noe galt med å ha forskjellige smaker og meninger. Så ved å empati med ham og være tålmodig, unngikk jeg en unødvendig blowout med ham over noe så dumt som middag. [Les: 9 måter å mestre kunsten til konstruktiv kritikk]

# 7 Arbeid på dine feil. En annen grunn til at empati er så viktig i et forhold er fordi det lærer begge sider at alt ikke bare handler om dem. Det er to sider til alt og å være i et forhold er ikke annerledes. Når du empati med din partner, vil du kunne se hvorfor de blir irritert eller opprørt med deg. Dette kan føre til noe annet enn positiv forandring, fordi å se hvordan du oppfører deg gjennom øynene dine, vil be deg om å jobbe på dine feil og være en bedre person til dem.

[Les: 8 vaner som styrker båndet med partneren din]

Selvbevissthet og en ikke-dømmende holdning er nødvendig før du kan riktig empathize med noen. Se i deg selv og finn styrken til å være mindre egoistisk og mer forståelse, og du er godt på vei til å koble bedre med dine kjære.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar