Bakvendte bilseter

Innholdsfortegnelse:

Bakvendte bilseter
Bakvendte bilseter

Video: Bakvendte bilseter

Video: Bakvendte bilseter
Video: Thursday, Feb 23rd, 2023 LIVE! UberJeepAZ CHAT SESSION! 2023, September
Anonim

Hva er et bakovervendt bilsete?

Et bakovervendt bilsete er en som plasserer barnet ditt mot baksiden av bilen, i stedet for å vende i kjøreretningen.

Barn som veier under 9 kg (omtrent ni måneder gammel) må sitte i et bakovervendt sete når de reiser i en bil, i henhold til gjeldende britisk lov. Etter dette kan de bevege seg inn i et fremadvendt bilsete.

Men de siste endringene i sikkerhetsforskrifter for bilseter anbefaler at barnet holdes i et bakre sete i lengre tid enn dette - til minst 15 måneder gammel. Den nye lovgivningen vil etter hvert erstatte eksisterende lov, men til da kan du velge når du skal flytte barnet ditt fra et bakovervendt bilsete til en fremovervendt en - men bakovervendt er sikreste.

Bakovervendte bilsete lover

Ny EU-bilsete sikker lovgivning som heter ECE R129 ble introdusert i juli 2013, og fastsetter at babyer må reise i bakovervendte bilseter i lengre tid enn den eksisterende bilsete loven kreves, dvs. til de er minst 15 måneder gamle. Dette er basert på forskning som viser at et barn er sikreste i et bakovervendt bilsete hvis kjøretøyet er i frontkollisjon, noe som er den vanligste typen veiskollisjon.

Derfor er det innført en ny type bilsete som er i samsvar med den nyeste lovgivningen. Kalt iSize-seter, disse er installert ved hjelp av bilens ISOFIX-ankerpunkter og er utformet slik at barn kan fortsette å sitte bakovervendt i bilen så lenge som mulig - i hvert fall til de er minst 15 måneder gamle. Noen seter gir barn muligheten til å forbli bakovervendt langt utover dette.

ISize-lovgivningen løper sammen med eksisterende bilsete lov, så det er ikke obligatorisk at du kjøper et iSize-sete eller beholder barnet ditt i et bakovervendt sete over 9 kg - men dette er det siste sikkerhetsrådet for bilseter og erstatter etter hvert dagens regler.

Hvorfor skal jeg få et bakovervendt bilsete?

Nåværende britisk lov sier at alle barn som reiser med bil må bruke et passende bilsete med mindre de er minst 12 år eller måler 135 cm eller høyere i høyden.

Et bakovervendt bilsete gir større beskyttelse til barnet ditt i en frontkollisjon, og er opptil fem ganger sikrere enn et fremadrettet sete for et barn under fire år.

Fordeler og ulemper med bakovervendte bilseter

Eventuelle muligheter, ulemper ved bakovervendte bilseter, oppveies av den ekstra beskyttelse som et bakovervendt sete tilbyr, men det er noen faktorer å vurdere før du kjøper et bakovervendt bilsete.

Noen barn, spesielt de som allerede har flyttet seg til et fremadvendt sete, kan ikke like å vende mot, bakover i bilen. Men det er behagelig og tryggere, og mange barn nyter virkelig nyheten av å møte "Äôrrong" måte.

I tillegg kan noen bakovervendte bilseter være vanskelig å installere. Ditt barns sikkerhet kan bli kompromittert dersom det er fare for at bilseteret er feil installert, men å ordne en utdannet bilmonteringssatsfører for å installere den, kan dette forhindre dette.

Noen bakovervendte sete har store grunner som kanskje ikke er praktisk i mindre biler, men dette er noe å sjekke før du kjøper et bakovervendt bilsete. For å finne et bakovervendt bilsete som best passer dine behov, prøv plassene i bilen - med barnet sittende i setet - før du kjøper.

Det er også litt vanskeligere å holde øye med barnet ditt fra forsetet til bilen din hvis de sitter i et bakovervendt sete, men et baksete-speil som er mye tilgjengelig for kjøp - er en enkel måte å overvinne dette.

Forbedret sikkerhet er den største og mest åpenbare fordelen med å investere i et bakovervendt sete; et barn under fire år vil bli bedre beskyttet i en kollisjon hvis hun sitter i et bakovervendt bilsete.

Hvor å kjøpe bakovervendte bilseter

Bakvendte bilseter kan kjøpes fra alle velrenommerte bilsete produsenter.

Les våre bilsete anmeldelser og kjøp online!

Anbefalt: