Raleigh Mustang Comp Electric Bike Review

Raleigh Mustang Comp Electric Bike Review - øVELSER 2023
Raleigh Mustang Comp Electric Bike Review - øVELSER 2023
Anonim

Til noen som aldri har kjørt en e-sykkel, vil prisene du finner i premium-slutten av markedet være vanskelig å forstå. Gitt at de fleste vanlige e-sykler allerede koster et sted mellom £ 1000 og £ 1500, virker trinnet opptil £ 2500 pluss en bratt pris for en sykkel hvor assistansen forblir avkortet med samme 25km / h fartsgrense som alle e- sykkelmotorer i Storbritannia.

Men når du kjører en premium e-sykkel som Raleigh Mustang Comp Electric, blir forskjellen raskt klar. Det ligner gleden av å hoppe ombord på en jevnlig sykkel på 1 500 kroner som bare har ridd på £ 200 modeller. Turen er jevnere, mindre innsats er nødvendig, og det er bare morsommere. Er forskjellen nok til å rettferdiggjøre det ekstra utlegget? Det er et spørsmål som bare kan besvares av den enkelte, men jeg elsket ridning på Mustang Comp.

Det finnes tre nivåer av assistanse tilgjengelig - øko, normalt og høyt - og alt du velger, gir Shimano Steps E6000-motoren en tur som er fri for jerks. Hjelpen blir levert i henhold til hvor hard du er i gang med, så det er alltid den riktige mengden - faktisk føles det ikke som om du får noen hjelp i det hele tatt, bare at sykling er lett. Du kan se på styringsskjermen hvor mye hjelp du får i den valgte innstillingen, med en stolpe som fyller opp når motoren gir mer.

I tillegg til å gjøre turen jevnere, kan denne variabel hjelpen forlenge batteriklassen. Med en motor som gir et fast nivå av hjelp, avhengig av hvilken modus du velger, kan du få et løft du egentlig ikke trenger (eller faktisk ikke nok av et løft, men det pleier å være det første), som bruker opp batterilevetiden unødvendig.

Det imponerende området jeg opplevde på Mustang Comp Electric, foreslo absolutt at det ikke var å kaste bort en enkelt watt. Jeg rullet gjennom 100km marken lett, rider hovedsakelig i øko og normal, med en 10km reise rides i høy hele fordi det regnet og jeg var sen. På slutten viste e-sykkelens skjerm at jeg fortsatt hadde 9 km ridning igjen. Hvis jeg stakk i eco hele tiden, er jeg sikker på at 125 km-merket Raleigh gir som toppranken til Mustanget ville ha passert ganske enkelt.

Hvis du holder deg i høyassistent modus hele tiden, er batterilevetiden oppført på 40 km, men jeg fant at høyt var sjelden, om noensinne, nødvendig når du kjørte i byen. Selv når jeg vendte seg til det i desperasjon på den regnfulle turen, flyttet jeg ikke noe raskere enn med sykkelen i normal eller øko.

Mustang Comp Electric er også behagelig å ri uten hjelp - det er den første e-sykkelen av de åtte jeg har gjennomgått hvor jeg ikke engang merket motoren som skjærer ut ved lovgrensen, jeg har nettopp kjørt på ridning. Så hvis du kjører batteriet ned midt på turen, blir det ikke så vondt å komme til reisemålet ditt.

Utvalget er ikke bare praktisk fordi du må lade den mindre, det gjør også Mustang til en flott sykkel for touring eller off-road, hvor du vil kunne bruke høy assistanse modus for opphøyninger uten å frykte at batteriet vil løpe ut. Gitt at det langsiktige livet til e-sykkelbatterier generelt bestemmes av ladecykler, bør dette området også bety at du ikke trenger å bekymre deg for å kjøpe et erstatningsbatteri i noen år.

Hvis du ønsker å sykle på veien, vil de 42mm brede dekkene håndtere de fleste terrengene komfortabelt, og jeg fant ikke de senket meg på veier.

Se relaterte Electric Bike Buyers 'GuideThe Best Electric Bikes For 2018

Mustang Comp Electric har skivebremser - nyttig for å stoppe den betydelige 18,5 kg vekten når den går nedoverbakke - og girene styres av en skifter, som helt kastet meg lengre enn det burde fordi jeg aldri hadde brukt gir som den før. Du flytter shifteren (som ligger bak høyre brems) ett klikk til venstre for å bytte opp, og to klikk for å bytte ned. Akkurat som med hvem som ønsker å være millionær, er det lett når du vet svaret.
Mustang Comp Electric har skivebremser - nyttig for å stoppe den betydelige 18,5 kg vekten når den går nedoverbakke - og girene styres av en skifter, som helt kastet meg lengre enn det burde fordi jeg aldri hadde brukt gir som den før. Du flytter shifteren (som ligger bak høyre brems) ett klikk til venstre for å bytte opp, og to klikk for å bytte ned. Akkurat som med hvem som ønsker å være millionær, er det lett når du vet svaret.

På styret har du Shimano-skjermen, som viser modusen du er i, hvor mye rekkevidde du har igjen, din hastighet eller distanse dekket. Du har også tre knapper: to endrer assistansen opp eller ned, den andre endrer hvilken statistikk som vises på skjermen. Det du ikke finner på styret, eller på baksiden av sykkelen, er lys som går av batteriet - alltid en irriterende unnlatelse med e-sykler. Det er heller ikke noe sparkestativ på sykkelen, så du vil sikkert ha plass til en - på 18,5 kg er Mustang Comp Electric på den lettere enden av e-sykkelspekteret, men det er neppe en fjærvekt og en kickstand ville definitivt være nyttig.

Jeg brukte Mustang Comp Electric nesten som en pendler sykkel, og med sin glatte, komfortable tur og et stort utvalg ble det utmerket, men det er også en sykkel som kan håndtere lange turer og terrengsykkel. Det er pricy, men det er en flott e-sykkel som du elsker å ri, enten det er fem miles til jobb eller 50 i helgen.

£ 2.800, kjøp på raleigh.co.uk

Populært emne