Race Bandits: Kjører uten en billett

Innholdsfortegnelse:

Race Bandits: Kjører uten en billett - øVELSER 2023
Race Bandits: Kjører uten en billett - øVELSER 2023
Anonim

Hvis uttrykket "rase bandit" konfronterer heroiske bilder av forbrytere i capes som løper vekk fra de utstrakte armene til blazered tjenestemenn og raseadministratorer, tenk igjen. Race banditter er rett og slett folk som driver et løp uten offisiell oppføring - enten uten et nummer, eller med en falsk. "Så hva er big deal?" Kan du spørre. "Hvilken skade gjør det?" Ve oss til den uskyldige personen som legger inn det spørsmålet på et løpende forum: Temper vil snart blusse, med tilhengerne ser det som en streik mot "mannen" og motstandere fordømmer banditter som kriminelle som burde bli spenet opp .

Det er et fenomen i stor grad begrenset til løp og sykkelturer som foregår på åpne veier, hvor muligheten (og faktisk lovligheten) å lukke kurset helt til alle kommer er begrenset. Fusk er selvsagt et problem i alle idretter. Banditter ser imidlertid ofte seg selv som heroisk å stå opp for frihetsrettens rettigheter - eller faktisk kvinne: en av de mest kjente "rase banditene" er Bobbi Gibb, som kjørte Boston Marathon i en tid da kvinner ble utestengt , tvinger arrangørene til å revurdere sine seksistiske antagelser.

Boston har alltid vært epicenter for rase banditting (ikke overraskende, det er verdens eldste årlige maraton). I årevis tolererte arrangørene de som kjørte uten bibs, og holdt dem tilbake til alle registrerte løpere var ute. De ble behandlet som virtuelle folkens helter, feiret for å ha en tur på et arrangement som ble sett på som for elitutøvere.

I disse dager har maratonene blitt massedeltaksarrangementer. Oppføringer er verdifulle, dyre og involverer ofte hardt arbeid, ikke bare i trening, men også i innsamling av veldedighet. Arrangørene må regne med tall, ta ut dyre forsikring, og sørg for at de har nok forsyninger og medaljer til deltakerne. Mer enn det, de har plikt til omsorg, et ansvar for de som går med. Og hvis noe skjer veldig, er det helt feil. Siden 2014 har selv Boston forbudt banditene. Så er banditidene over? Ikke i henhold til en …

En Race Bandit snakker

Hvor lenge har du bandit for?

Jeg startet for rundt 20 år siden. Det var både enklere og mer vanlig da. Jeg har gjort Boston, og London Marathon mange ganger også. Første gang jeg gjorde det i et løp, var det en totalulykke - jeg skjedde bare å løpe og fant meg selv oppe i et par hundre mennesker som kjørte i mitt lokale område. Veiene er offentlige, de har ikke en eksklusiv bruk av dem, så jeg løp også. Det var gøy. Det plantet et frø. Det er ganske mange av oss der ute, vi deler tips og erfaringer.

Hva får du ut av det at du ikke kunne få på egenhånd?

Jeg får en buzz ut av det, og jeg antar at jeg presser meg vanskeligere når jeg er omgitt av folk. Jeg har endte opp med å snakke med folk, pacing folk, hjelpe dem til deres beste tid. Og jeg har også gjort det alene uten å bytte et ord med noen.

Har du sympati for folkene som organiserer løpene?

Jeg forstår problemene til en viss grad, men for å være ærlig er denne sympati begrenset. Jeg tror de burde spørre seg selv hvorfor folk gjør det; rase avgifter nå er spiraling ut av kontroll og mange mennesker har ikke råd til dem. Det er latterlig når en 10km koster £ 50 å løpe.

Er det nødvendig? Gjenspeiler det virkelig deres faktiske kostnader?

Så mye av det må bare være fortjeneste. Disse karene driver en bedrift, det er ikke en offentlig tjeneste, så jeg føler meg ikke eksternt skyldig i det. De vil gråte om å tjene penger for veldedighet, men mesteparten av tiden er det et lite kutt av fortjenesten deres, som jeg ikke spiser inn i. Jeg tar ikke andres plass. Det mest jeg har "fortjent" ut av et løp er å ta en kopp vann på en veldig varm dag. De ga dem også til å tilskuere, så egentlig, hva er forskjellen?

Du tar ikke en medalje på slutten da, eller noe mat?

Nei, det gjør jeg ikke. Jeg kjenner folk som gjør det. Jeg ville bli pisset av hvis jeg hadde betalt for å gå inn i et løp, og da ville de løpe ut av medaljer fordi tallene var alle skrudd. Jeg tenker på meg selv som en mer "ren" bandit.

Så er det gode banditter og dårlige banditter?

Ja, jeg vil si det. Jeg snakket med en fyr som sa at han skulle kjøre et løp med to tall, men en var hans venn. Som en veldig god løper, hadde han kvalifisert sin kompis for et garantert "godt for sin alder" -plass ved en stor maraton, så vel som han selv. Du kan ringe meg en freeloader, men det er bare å jukse.

Så raseadministratorer burde ikke ha et problem med deg?

De bør slutte å handle som folk stjeler fra dem. De trenger å se på egne retningslinjer: for eksempel vil mange raser nå ikke la deg overføre oppføringer til og med måneder før selve rase. Si at du betaler £ 60-70 for å gå inn i en maraton, og deretter rive en hamstring to måneder før. Det er ditt løpskruv - og de fleste løpene vil ikke engang la deg selge stedet på, eller til og med gi den bort. Hvorfor skal løpere være ute av lomme for uflaks? Og hvis jeg går og bandit et stort maraton, kommer det til å være massevis av de menneskene som ikke engang kommer opp; de blir syke, savner toget, uansett. Er noen banditter virkelig å legge til flere tall? Selvfølgelig ikke.

Hva med helsemessige problemer?

Hvis jeg faller over og bryter noe, kommer jeg ikke til å saksøke dem, er jeg? Det er alltid no-shows, slik at argumentet "vi står for X mengde mennesker" ikke holder vann.

Har du noen gang blitt fanget?

Nei ikke ennå. Jeg har fått folk til å spørre meg hvor nummeret mitt er, men jeg tror de fleste - andre løpere uansett - er i sine egne verdener.

Saken mot Race Bandits

Toby, en rase direktør, gir motspillet

Så hva er problemet med rase banditter?

Disse gutta er bare tyver, la oss ikke glamorisere dem som "banditter". Det gjør at de høres ut som Robin Hood. De nyter bare seg selv - de er jukser, rene og enkle.

Det høres ikke halvt så glamorøst ut, gjør det?

Du vet hva som gjør meg sint? Folk som sier at de har en "rett" å kjøre også. De har rett til å løpe rundt sin lokale park, sin egen vei, hvor enn i helvete de liker. Men ikke raser at andre har betalt sine hardt opptjente penger til.

Noen hevder at det er fordi løpene er for dyre …

Vel, ikke blodig inn, da! Jeg vet at dette har en historie - kvinner kjører løp fra hvilke de ble ekskludert og alt det - og det er annerledes. Det er en protestkjøring. Men i disse dager, hva protesterer de? De vil bare ha en gratis tur. Og det er ikke trygt. Raser har en lue på antall deltakere av en grunn: fordi det er det maksimale antall mennesker som kurset og infrastrukturen kan støtte. En løpedirektør får tillatelse til å bruke veier for et løp, og det koster penger.

Du finner ut det nummeret og du får forsikringen din, og du får riktig antall marshals - som for det meste er frivillig.

Banditter kan si at du utnytter dem til fortjeneste, også …

Hva slags fortjeneste tror disse gutta vi lager? Jeg er også en løper - jeg ble irritert med dårlig organisert løp og skjønte at jeg kunne gjøre det bedre selv. Jo, jeg må tjene nok penger til å fortsette og mate familien min, men jeg er ikke Donald Trump, vet du?

Hva med no-shows? Sikkert tallene balanserer seg?

Hva skal du gjøre, sier: "Det er ok å ha 10 banditter, men 50 er ikke på?" Det handler ikke bare om å gi vann og medaljer for antall etterbehandlere som faktisk har betalt, det handler om selve kurset. Hva om det blir overbelastet?

Hva er reaksjonen når du fanger folk?

Jeg fanget en fyr en gang. Jeg var høflig, spurte ham bare hvor hans nummer var, men han begynte å rive om hvordan vi tok over løpevirksomheten med vår corporate mentalitet. Dette var et løypark, i et felt med kyr. Knapt bedriftsklikk. Jeg har hatt forferdelige e-poster fra folk også, ting du vil ta til politiet. Men for det meste blir folk unnskyldende. Det er vanligvis bare noen som var pacing en kompis, ikke serielle lovbrytere.

Jeg forklarer ansvaret og noen mennesker går, "Jeg kommer neppe til å saksøke deg, er jeg?" Men hvis en bandit blir rammet av en bil, eller bryter benet, kan løpedirektøren bli funnet ansvarlig.

Har det skjedd med deg?

Heldigvis nei, men jeg hørte om et løp hvor en fyr hoppet inn uten nummer, med hunden sin. En dobbel whammy, som hundene var heller ikke tillatt. Båndet snublet opp noen som hadde betalt, som endte med en fliset tann og dårlig beite. Jeg venter bare på overskriften om at idioten saksøker løp og fyren han tok ut …

Populært emne