Psykologien i å ignorere noen: Hvorfor gjør vi det og måter å fikse det på

Når noen ignorerer deg, lurer du på hvorfor, men lurer du på hvorfor du ignorerer noen? Hva er psykologien om å ignorere noen?

Vi har alle blitt ignorert av noen på et tidspunkt. Enten det var en venn, en kjæreste eller kjæreste, eller noen du nesten ikke vet, stikker den fortsatt. Hva er egentlig psykologien til å ignorere noen basert på?

Å bli ignorert kan være verre enn å komme inn i en kamp fordi du er igjen uten forklaring. Å bli ignorert kan føles som grunnløs straff, så hvorfor gjør vi det til andre?

Hva er meningen med å ignorere noen?

Når du ignorerer noen, gir du i hovedsak dem den stille behandlingen. Og hva gjør det egentlig? Det er en passiv aggressiv måte å håndtere noe i stedet for å stå overfor.

Men hva får du virkelig ut av det? Når du blir dypt nede i psykologien om å ignorere noen, kan det si mye om deg. [Les: Hvordan vokse inn i et barne menneske]

Den ekte psykologien om å ignorere noen

Når du ignorerer noen, kan det hende du tror at du sier noe ved å ikke si noe, men virkelig forårsaker du flere problemer ved å møte et problem på en usunn måte.

Så hva sier ignorere noen om deg? Og hvordan kan du bli bedre til å møte dine problemer på en sunn måte? [Les: Hvordan slutte å bli ignorert av noen du elsker]

Hvorfor tror du at du ignorerer noen versus hvorfor du virkelig ignorerer dem

Å ignorere noen tar mye energi, noen ganger mer enn å snakke om hva som plager deg. Du må aktivt minne deg på å ikke svare på tekstmeldinger, nå ut eller merke dem i en morsom meme.

Hvorfor gå gjennom alt det når du bare kan snakke om det?

# 1 Du tror de burde vite hvorfor du er sur. Når de er i et forhold, forventer mange at deres partner skal vite hvordan de føler seg uten at de noensinne har sagt det. Og hvis du ignorerer dem, håper det bare kommer til dem, er du i lang ventetid.

Du tror kanskje du ignorerer dem for å fikse problemet, men du har faktisk problemer med å uttrykke hvordan du føler. Folk som sliter med å være sårbare, kan bruke usunn metoder for å løse problemer når det bare skyver dem lenger unna. [Les: Lær hvordan å være sårbar og åpne opp mer i dine relasjoner]

Hvordan fikse det

Snakk om det. Det kan være skummelt å innrømme at du er sur og har en voksen samtale om det. Men ikke å snakke løser ikke noe. Partneren din vet ikke nøyaktig hva som forstyrrer deg, det betyr ikke at de bryr seg, det betyr bare at de er menneskelige. Så fyll dem inn, og du vil begge føle deg mye bedre mye raskere.

# 2 De ignorert deg. Å få noen tilbake eller gi dem en smak av egen medisin kan virke som en god måte å vise dem hvordan du føler deg først, men når du virkelig tenker på det, hva vil det gjøre? Hvis du hater å bli ignorert, hvorfor opprette et mønster av det? Dette vil bare gå frem og tilbake for alltid.

Selv om du kanskje tror du viser dem hva de har gjort for deg, er dette vilt usunn oppførsel. Det er som å snyte på noen fordi de lurte på deg. Det gjør ikke ting selv, heller ikke det viser dem. Hva det gjør er å lage et tomrom der du ikke snakker. [Les: Positive måter å tilgi og unburden ditt sinn]

Hvordan fikse det

Noen som ignorerer deg, kan ikke engang merke til at du ignorerer dem, og hvis de gjør det, vet de ikke hvorfor. I stedet for å gi din partner en smak av sin egen medisin, snakk med dem. Spør dem hvorfor de ignorerer deg og fortell dem hvordan det får deg til å føle seg i stedet for å forvente at de skal føle seg som deg.

De har kanskje ikke engang innsett at de ignorerte deg. Eller kanskje du ikke visste at de ikke kan bruke telefonen på jobben. Å snakke om et problem er den eneste måten å komme seg overalt.

# 3 Du må avkjøles. Mange mennesker, spesielt de som er hette, ignorerer noen for å kjøle seg ned og roe seg ned. Eller i det minste det er det du kanskje tror du gjør. Jeg handler om å avkjøle før du snakker om noe som opprører deg, men det er ikke nyttig å gå rett inn i ignoreringsmodus. [Les: Hvordan fullføre den stille behandlingen og bruk den på den riktige måten]

Hvordan fikse det

Hvis du virkelig trenger tid til å roe seg før du snakker, må du snakke med vennen din. Gi dem beskjed om at du er opprørt, men vil ikke starte en kamp, ​​så du vil avkjøle før du tar det opp. På denne måten vil de vite hvorfor du gikk stille.

Også noen ganger er avkjøling bare en unnskyldning for å avdekke et uunngåelig argument. I løpet av tiden du hevder å være beroligende, kan du bli mer opparbeidet. Du har tid til å tenke over, overanalysere og bli mer opprørt. Du kan gjøre deg oppmerksom på en kamp uten å konsultere partneren din.

Tenk på om du virkelig trenger tid før du snakker med å kjøle seg ned eller hvis du bare forteller. [Les: De vanskelige samtalene du må ha med partneren din]

# 4 Du vil bryte opp. Hvis du ignorerer noen fordi du vil bryte opp, og du ikke vil takle det potensielle fallet, spøker du dem. Dette for deg kan virke harmløst. Du tror kanskje de vil få bildet, og du kan være redd for at du sier feil ting. Å ikke skade den andre personen er alltid unnskyldningen.

I virkeligheten er å ignorere noen mye mer sårbar enn å ende opp med ting på forhånd. Du tror kanskje dette er best, men flip situasjonen rundt.Hvordan ville du føle deg hvis du ble ignorert i stedet for å gi respekt for en samtale? [Les: Liker ghosting? Forbered deg på disse 10 konsekvensene]

Hvordan fikse det

Sakte sikkerhetskopiering eller flat ut ignorerer noen vil ikke gjøre dem mindre skadet om du ender ting. Faktisk er det en type misbruk og kan være mye mer skadelig for deres psyke enn du selv kan forestille deg. Hvis du er redd for hva du skal si, bare rip Bandaid av. Fortell dem du er lei meg, men det vil ikke fungere. Gi dem den beste grunnen du kan.

På den måten vet de i det minste litt av resonnementet ditt og kan ha litt lukning. Uten at de kan vandre og komme seg ned av seg selv fordi de ikke vet hva de gjorde feil.

# 5 De fortjener ikke et svar. Når du er sint, tror du kanskje at partneren din ikke fortjener et svar. Du tror kanskje at de ikke fortjener oppmerksomheten i det hele tatt. Jeg har vært der. Noen gjorde noe galt, og du vil ikke gi dem tiden på dagen.

Men igjen ignorerer noen sier mye mer om deg da vil det si til dem. De ser ikke dette på samme måte som du gjør.

Hvordan fikse det

Hvis du vil at de skal vite hvordan du føler, ignorerer de ikke det. Du må spytte det og fortelle dem at du er sur. Å holde den inne er ikke bra for deg eller forholdet. [Les: 25 må-følge forholdsregler for et vellykket forhold]

# 6 Du tror de vil endre seg. Dette er en biggie. Folk ønsker ikke å be om hva de vil ha. I stedet ignorerer du dem og håper de vil endre eller be om unnskyldning eller si at de savner deg. Det legger mye vekt på en stille behandling.

Hvis du tror å ignorere, vil noen presse dem nærmere deg. Jeg er lei meg for å si at du er langt unna. Ignorerer noen etter definisjon bare skyver dem bort på alle måter.

Hvordan fikse det

Hvis du vil ha noen til å be om unnskyldning eller forandring, har du snakk om det. Selv om ignoreringen av dem fungerer, er det bare en midlertidig løsning på hva problemet er. Uten å snakke om det, kan du fortsette å gå gjennom denne prosessen om og om til det kjører deg fra hverandre permanent, da en enkel samtale kunne ha ført deg nærmere. [Les: En veiledning om effektiv kommunikasjon i et forhold]

# 7 Du vil ha kontroll. Den gamle sier at den som bryr seg mindre, har makt, er ikke bare en skam, men er også veldig usunn. Hvis du ignorerer noen, kan du kanskje tro at du ser ut som du har kontrollen. Hvis du legger mindre innsats i, vil de bryr seg mer og jage deg.

Akkurat som å spille vanskelig å få, er dette en dårlig ide. Det gjør at forholdet ditt forblir på overflatenivå og fokuserer på kontroll og makt i stedet for kjærlighet og partnerskap.

Hvordan fikse det

Kompromiss: Et forhold bør være et lag, ikke en sjef og en underordnet. Jeg mener, gjør det du liker i soverommet, men i forhold til forholdet ditt skal det være lik. Du bør både gi og ta. Det behøver ikke å være 50:50 nødvendigvis, men du kan ikke ha all makt.

Hvis det er det du vil, ignorerer du ikke bare noen som ikke er veien for å få det, men du er ikke klar til å være i et sunt forhold.

[Les: Kompromiss i relasjoner - 12 tips for å gi uten å miste]

Forhåpentligvis forstår du nå litt mer av psykologien om å ignorere noen. Men viktigst er det aldri en oppside til den.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar