Gravid? Du trenger en solstråleforsterkning

Innhold

Å sørge for at du får nok vitamin D i svangerskapet, er viktig for babyens muskelstyrke og potensielt deres livslang helse, ifølge ny forskning

Å sørge for at du får nok vitamin D i svangerskapet, er viktig for babyens muskelstyrke og potensielt deres livslang helse, ifølge ny forskning

Å få alle næringsstoffene som trengs for å bygge en sterk baby, står øverst på oppgavelisten for alle mødre, og det ser ut til at det å ta et daglig tilskudd av vitamin D, kjent som solskinnets vitamin, er spesielt viktig.

Og nå har forskere for første gang vist at lave D-vitaminivåer i svangerskapet fører til et svakere muskelgrep hos barn.

For studien hadde 678 kvinner målt sine D-nivåer i svangerskapet. Teamet ved University of Southampton fulgte deretter opp da babyene var fire år for å se hvor tett de kunne gripe en enhet.

Resultatene viste at jo høyere nivået av vitamin D i moren er, jo sterkere barnets grep. Muskelmasse ble også funnet å være høyere hos barn født til mødre med høyere vitamin D-nivå i svangerskapet.

Lederforsker Dr Nicholas Harvey sa: 'Det er sannsynlig at den større muskelstyrken som observeres ved fire års alder hos barn født til mødre med høyere vitamin D-nivå, vil spore opp i voksen alder og dermed potensielt bidra til å redusere byrden av sykdom forbundet med tap av muskelmasse i alderdommen.

I tillegg til muskelstyrke er vitamin D viktig for veksten av babyens tenner og benstyrke. I tillegg har en sunn dose vitamin D vært knyttet til et sunt humør for deg også.

Så hva trenger du å gjøre? Snarere enn å rush utenfor så snart det er en pause i skyene, sørg for at du følger NHS-råd for å ta et 10 mikrogram supplement av vitamin D hver dag med graviditet, og hvis du ammer.

Sjekk ut hvordan du kan få mest mulig ut av dine kosttilskudd.

Hvilke kosttilskudd tar du i svangerskapet? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar