Gravid og brenner opp? Slik holder du deg kult

Føler kroppen din som om du er i Barbados i stedet for Storbritannia?

Enten du opplever en jevn, utstrålende varme eller mer plutselige og intense hot flushes som gir deg litt svimmel, er det hele en vanlig del av graviditeten.

«Gravide kvinner føler seg vanligvis varmere,» sier uavhengige jordmor Meg Miskin-Garside. «Ikke alle lider, men det er ingenting å bekymre deg for hvis du har det slik: Din økte kroppstemperatur er ikke skadelig for babyen din, det er bare ubehagelig for deg. '

>> 5 TIPS FOR Å OPPBEVAR KOLE I FORBINDELSE

Denne temperaturstigningen skyldes delvis mer blod i kroppen din i raskere grad.

'Blodvolumet i kroppen din utvider også, og effekten av dette ekstra blodet, som kjører i større fart, vil øke kjernetemperaturen med rundt 0,8 ° C.'

Denne lille temperaturstigningen kan snart la deg føle deg ubehagelig svett, spesielt når du legger til det ekstra stresset av sommervarmen.

Det er imidlertid et tegn på at kroppen din er opptatt av å pleie din utviklende baby.

'I tillegg genererer din voksende baby ekstra energi,' tilfører Meg. 'Så, det er litt som å ha ditt eget interne sentralvarmesystem.'

Naturen har imidlertid gitt deg en genialt innebygd kjøleanordning.

"Du kan miste varme lettere gjennom huden din under graviditet, gjennom en prosess som kalles vasodilasjon," sier Meg.

'De små blodkarene i huden din stiger, slik at det varme blodet kan strømme nær overflaten og kjølig, og derfor kan du se rødt og rødt. Du vil også ha et større overflateareal av hud når magen din utvides.

'Bruk løs, bomullsklær, og ikke vær sakte for å kaste lag. Hold deg godt hydrert ved å bære en flaske vann med deg og nippe fra det hele dagen. '

Du bør også være forsiktig så du ikke beveger deg fra kalde temperaturer til varme.

"Hvis du allerede kjører på varme, kan effekten av vasodilasjon senke blodtrykket og få deg til å føle seg lett eller svak," forklarer Meg.

Og unngå alt som vil øke kroppstemperaturen ytterligere.

Hold deg inne i den varmeste delen av dagen. Hvis du tar en tur til utlandet, vær så snill å ikke undervurdere den sårende varmen til et ukjent klima.

Ikke overstyr deg selv i varme forhold, heller ikke. Badstuer anbefales ikke under graviditet, og det er heller ikke badestamper, fordi varmt vann nekter kroppen din å miste varme ved å svette.

Kombinasjonen av din varme kropp og hormonene kan bety at du lider av hudutslett, tråder og flekkete eller misfarget flekker på ansiktet ditt, men de fleste vil gå av seg selv når barnet ditt er født, sier Meg.

Bare vær forsiktig med at du ikke går forbi feber som en hot flush: 'Din normale temperatur i svangerskapet er 37,8 ° C. Hvis det er mye over det, behold godt hydrert, og se legen din dersom det ikke er tegn på at den senker. '

Og sett disse varme flushene til god bruk som rettidige påminnelser for å ta det enkelt - hvis kroppen din forteller deg å sitte på et skyggefullt sted med en god bok, er det fornuftig å høre!

5 måter å slå varmen

  • Kjøl deg selv med lunkent vann. Et glass vann som klinker med isbiter kan kjøle kroppen din raskt, men det vil kutte blodkarene og sende signaler for å beholde varmen, i stedet for å løsne den.
  • Overoppheting om natten kan forstyrre søvnen din, men det er lett å finne det lykkelige kalde stedet på puten med en Gel'O Cool Pillow Mat, £ 30, Amazon. Legg det i kjøleskapet på dagen, og slipp deretter det under puten din for å spre varme bort fra hodet ditt om natten.
  • Bruk en fan om natten. Velg en med variabel hastighet, slik at du kan kjøle ned rommet ditt raskt når du går i seng, men legg det stille i natten. Honeywell Quiet Set Tower Fan, £ 99,99, homebase.co.uk, har fem innstillinger, fra hviske til turbo. Stå en to-liters flaske frosset vann foran det for umiddelbar air-condition.
  • Når du er i stand til å koke, er den raskeste måten å oppdatere deg selv på å holde begge håndleddene, med håndflatene dine øverst, under lunkent vann i noen minutter. Dette kjøler forsiktig pulspunktene dine, hvor blodet ditt er nær overflaten, og dermed reduserer kjernetemperaturen.
  • Kontrollere pusten din kan hjelpe deg å kjøle ned. Graviditet yoga klasser er det ideelle stedet å mestre det grunnleggende. Hvis du hellere vil lære hjemme, prøv Graviditet Yoga med Tara Lee, £ 14.99, taraleeyoga.com, som vil lede deg gjennom pusteøvelser.
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar