8 graviditetstips for å lage en smart baby

Selvfølgelig, når du er gravid, vil du sørge for at du gjør alt du kan for å gi den lille en den beste starten. Vi har noen triks for å skape en smartere, lykkeligere baby.

Visste du at når du er gravid, din diett, følelser og hvordan du samhandler med bumpen din, spiller du en rolle i utviklingen av den voksende babyens hjerne?

'Arvelige gener spiller en viktig rolle i å bestemme intelligens og personlighet, men de riktige livsstilsvalgene kan bidra til at de genene er programmert i livmoren, sier Dr. Lana Asprey. Faktisk estimerer forskere nå at bare 50 prosent av IQ er nede på gener - resten påvirkes av et barns miljø. Så hva venter du på? Sørg for at babyen din armer din hjernekraft, .

1. Start en historiefortid

Grunnlaget for språk begynner i livmoren, og ved tredje trimester kan babyen huske lydene hun hører regelmessig. Amerikanske forskere spurte mødre om å lese The Cat In The Hat gjentatte ganger til sine ufødte babyer. Etter fødselen, valgte babyene "opptaket" av mamma som leser historien ved å suge i en bestemt hastighet for å utløse opptaket, sier foreldreekspert Dr. Miriam Stoppard.

2. Hold deg aktiv

Elske endorfin boost du får fra trening? Vel, det gjør din baby også. Hormoner utgitt under trening, krysser moderkaken, og bader babyen din i følsomme kjemikalier i opptil åtte timer. Plus, som mosjon øker blodstrømmen rundt kroppen din, inkludert til livmor, blir babyens utvikling gitt et løft. Den siste undersøkelsen viser også at trening under graviditeten kan øke nevronene i babyens hippocampus - lærings- og minnesdelen av hjernen - med 40 prosent.

3. Få litt solskinn

Aldri før har solskinnet vitamin Vitamin D vært så viktig. Og du trenger bare å suge den opp i 20 minutter om dagen. "Vi tester alle de gravide mødrene som kommer til klinikken vår for vitamin D, og ​​70 prosent er mangelfulle," sier fertilitetsekspert Zita West. «Det skyldes en kombinasjon av mangel på sollys og ikke å få nok vitamin D i kosten.» Dette næringsstoffet er viktig for å hjelpe barnet ditt til å utvikle sterke ben og hjerte, og forskere har også begynt å undersøke en sammenheng mellom mangel på vitamin D hos gravide og autisme.

4. Masser bumpen din

Fra rundt 20 uker vil barnet ditt føle at du berører bumpen din og strekker det kan sende beroligende meldinger til nervesystemet. Forskning tyder på at en ufødt baby kan til og med skille mellom hennes mor og fars berøring. Pass på mandeloljen. Dette er den beste unnskyldningen for en massasje noensinne.

5. Snakk med bumpen din

'Babyer kan høre fra 16 uker, og med 27 uker er alle koblingene fra øre til hjerne på plass, sier Miriam. Faktisk viser studier at nyfødte reagerer på aksenter eller språk de hører i livmoren - de som er født til tospråklige familier, svarer på begge språkene fra fødselen, så bli chatt!

6. varierer kostholdet ditt

Hvis du vil at babyen skal ha gourmetgommen av et intellekt, bli eventyrlystne ved middagstid. Babyens smakløk utvikler seg fra rundt 12 uker. Etter 25 uker vil hun absorbere rundt to liter fostervann om dagen, og maten du spiser kan smake den. I en studie, babyer av mødre som drakk gulrot juice mens gravid viste en preferanse for gulrøtter når spist.

7. Spill musikk til bumpen din

Kanskje den viktigste utdanningen for alle - du kan forme barnas musikk smak. 'Ufødte babyer elsker musikk - det hjelper til med å utløse gode kjemikalier, som serotonin, som oppfordrer henne til å være rolig og tilfreds,' sier Miriam. 'Etter fødselen husker babyen og gjenopplever alle de gode følelsene knyttet til musikken hver gang hun hører den.'

8. Begynn å synge barnehagerymer

Ja, du kan komme inn i denne vanen nå. «Vi vet at ufødte babyer kan hente opp og falle og kadene i tale,» sier Miriam. 'Du kan hjelpe babyen din til å tune inn ved å synge rytmiske sanger - barnehagerymer er ideelle.' Etter at babyen din er født, synge de samme rimene for å kvitte seg og berolige henne.

Pass på at du følger Mor & Baby på Instagram for relatable memes, inspirerende historier og foreldrehack!

Har ca 60 sekunder å spare? Hvorfor ikke bli med tusenvis av mødre-å-være og start din egen Amazon baby ønskeseddel! De er helt gratis å skape og perfekt å sende til vennene, tante og mamma din for å sikre at du får babyprodukter du virkelig trenger ... Klikk her!

For foreldre tips, triks og råd du kan stole på, klikk her for å laste ned et gratis digitalt nummer av Mother and Baby magazine.

Les neste: Målet er ikke å velge et babynavn

Les neste: Hva ikke å spise og drikke under graviditet

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar