Placental Abrupsjon

Innholdsfortegnelse:

Placental Abrupsjon
Placental Abrupsjon

Video: Placental Abrupsjon

Video: Placental Abrupsjon
Video: Placental abruption - causes, symptoms, diagnosis, treatment, pathology 2023, September
Anonim

Å bli fortalt deg at plasentabrudd, eller blødning bak morkaken, er en ganske skummel diagnose når du er gravid. En rask respons kan gjøre ting bedre for deg og din baby

Hva er det?

Placental abrupt er når blødning oppstår mellom moderkremen og livmorhulen. Mengden av blødning kan variere og kan bare være en liten mengde.

Men hvis du har stor blødning, kan moderkaken delvis eller helt skille fra livmorhinnen din før barnet ditt er født. Dette betyr at alt det store arbeidet som din mage gjør for å gi oksygen og næringsstoffer til babyen din, blir ødelagt, og setter barnet ditt i fare.

"Placental abrupsjon er mer sannsynlig hvis du har opplevd traumer i magen din, du lider med pre-eclampsia eller har hatt avbrudd i tidligere svangerskap," sier Shreelata Datta, en fødselslege på St Helier Hospital i Surrey.

"Røyking under svangerskapet kan også øke sjansene for moderkrepsforstyrrelser, og det er en annen grunn til at det er best å slutte."

Hva er symptomene?

Det vanligste symptomet på abstinensavbrudd er vaginal blødning.

Noen kvinner kan bare oppleve en lett blødning, hvor som andre kunne oppleve et bluss av blod.

I noen tilfeller vil blodet bli fanget bak morkaken, og du vil føle en blåmerke-lignende smerte i ryggen av magen kan være et tegn på blodproblemer.

"Du kan oppleve blødninger eller alvorlige konstante mage smerter, som ikke vil gå vekk hvis du lider av magesmerter," sier Shreelata.

Hva kan du gjøre?

Å delta på alle dine antenatale avtaler er den beste måten for jordemor å holde kontroll på blodtrykket ditt og kunne varsle henne om det er tegn på at det er et problem med moderkaken.

Det anbefales også alltid å beskytte støt når du kjører ved å bære på et sikkerhetsbelte. For komfort, kan du prøve en graviditet setebeltadapter, som sikkert holder beltet vekk fra midten av bumpen din.

Hvis du blir diagnostisert med en placentaavbrudd, blir du innlagt på sykehus for observasjon. Avhengig av hvordan tilstanden utvikler, kan du bli indusert eller innlagt for en c-seksjon.

Se din lege hvis …

Du opplever vaginal blødning eller smerte.

"Sørg for at du kontakter jordmor eller sykehus hvis de smerter du opplever, stopper deg fra å gjøre dine rutinemessige aktiviteter, eller hvis du begynner å bløffe," råder Shreelata. 'Vær også oppmerksom på eventuelle dråper i bevegelsens bevegelser hvis mulig.'