Graviditet Helse A-Z: Pelvic Girdle Pain (PGP) eller Symphysis Pubis Dysfunksjon (SPD)

Innholdsfortegnelse:

Graviditet Helse A-Z: Pelvic Girdle Pain (PGP) eller Symphysis Pubis Dysfunksjon (SPD)
Graviditet Helse A-Z: Pelvic Girdle Pain (PGP) eller Symphysis Pubis Dysfunksjon (SPD)

Video: Graviditet Helse A-Z: Pelvic Girdle Pain (PGP) eller Symphysis Pubis Dysfunksjon (SPD)

Video: Graviditet Helse A-Z: Pelvic Girdle Pain (PGP) eller Symphysis Pubis Dysfunksjon (SPD)
Video: Are you experiencing pelvic girdle pain during pregnancy? 2023, September
Anonim

Bekymre med bekkenpine nå forventer du babyen din? Forstå symptomene, årsakene og behandlingene, slik at du kan begynne å lette ubehag

Hva er det?

En smertefull bekkentilstand som rammer rundt en av fem gravide kvinner. Det skyldes ledd i bekkenet som beveger seg asymmetrisk, så vel som svakhet i musklene rundt dette området. Det kan bli kjent som symphysis pubis dysfunksjon (SPD), men generelt er bekkenbelte smerte (PGP) det allment aksepterte paraplyet som dekker all smerte i bekkenområdet.

Det er en tro på at PGP forekommer oftere i mødre fordi hormon relaxin frigjøres under svangerskapet, som myker leddbåndene og musklene rundt bekkenet, så det er mer bevegelse, sier fysioterapeut Paula Igualada-Martinez.

"Men faktisk hvis du har PGP, er det sannsynligvis at graviditet bare har gjort noe dysfunksjon i bekkenet ditt som allerede var verre," forklarer hun.

Det skyldes ledd i bekkenet som beveger seg asymmetrisk, så vel som svakhet i musklene rundt dette området

PGP er mer sannsynlig å flare opp hvis du har en historie med ryggsmerter, er overvektig, har hatt fall eller bekkenskade, ikke sitte riktig på skrivebordet ditt (les: slash og krysse beina) eller er en annen gang mamma - hvis du fikk det under første graviditet, kan du dessverre finne det verre i ditt andre.

Hva er symptomene?

Smerte, og noen ganger en klang eller sliping sensasjon i bekkenområdet. Det kan være vanskelig å gå og det kan være ekstra smertefullt under sex eller når du legger all vekt på ett ben.

Hva kan du gjøre?

Behandlingen varierer, men ofte hjelper en kombinasjon av forskjellige ting. En fysioterapi kan bruke manuell terapi for å mobilisere leddene dine - i utgangspunktet ligger du på din side mens han eller hun manipulerer leddene for å lindre smerter, sier Paula. «Han kan også foreskrive stabilitetsøvelser og strekker, og gi deg generelt råd om holdning. '

Spesielle bånd og tubigrips kan også brukes til å støtte deg, og trening i vann kan bidra til å styrke musklene rundt bekkenet og lette smerter.

"I de fleste tilfeller letter bekken smerte lettere eller forsvinner etter at barnet ditt er født, men det er fortsatt viktig å ha en oppfølgingsavtale for å kontrollere ledd og muskler," forklarer Paula.

Se din lege hvis …

Du føler smerte i bekkenet ditt. På den måten kan han eller hun henvise deg til en fysiomatologi for å vurdere deg for PGP. Har du opplevd PGP eller SPD? Gi oss beskjed om hvordan du klarte symptomene i kommentarfeltet nedenfor.

Anbefalt: