Pre-workout ernæring tips

Innholdsfortegnelse:

Pre-workout ernæring tips - øVELSER 2023
Pre-workout ernæring tips - øVELSER 2023
Anonim

Menneskekroppen er flink til å konvertere maten du spiser til energi, men det er mer effektivt å konvertere noen matvarer enn andre. For eksempel er karbohydrater bedre for å brenne høy intensitetsøvelse fordi de raskt kan brytes ned i glykogen, som musklene dine må jobbe med. Derfor, hvis du vil Tren hardt i en vedvarende periode bør du spise karbohydrater på forhånd. Du må også fylle opp glemte glykogenbutikker etterpå, selv om kroppen kan fylle glykogen fra fett og proteiner om nødvendig, så karbohydrater er bare essensielle etter trening hvis du planlegger å gjøre mer trening senere eller tidlig neste dag.

For utholdenhetsaktiviteter som langdistanse løping eller sykling, kan kroppen din bli vant til å brenne fett som en kilde til drivstoff. Du vil alltid brenne en blanding av karbohydrater og fett avhengig av intensiteten av treningen, men hvis du spiser mer fett og trener med moderate intensiteter, blir kroppen din bedre ved å bruke det fettet for å forbrenne din aktivitet.

Å spise for lite eller feil mattype før trening kan føre til glykogenutmattelse, men du kan også gå tom for energi fra en nedgang i nevrotransmittere: hjernens hormoner som dikterer kroppslige funksjoner. Visse aminosyretilskudd kan hjelpe kroppens produksjon av disse hormonene. For eksempel er L Tyrosine et ikke-essensielt aminosyre som spiller en viktig rolle i produksjonen av nevrotransmitterne dopamin og norepinefrin. En hardtreningsutøver eller kroppsbygger kan ha fordel av å supplere med L Tyrosine fordi det kan bidra til å motvirke tretthet og stressene forbundet med intense og tunge treningsøkter.

Når det gjelder trening, er det viktigste å høre på kroppen din. Hvis du føler deg veldig sliten mens du trener, må du stoppe hva du gjør og ta en pause. Vurder hva du spiste før trening og hvordan det kan påvirke deg tretthet, og gjør deretter endringer i hva du spiser før neste økt.

4 av de beste pre-treningsmatene

bananer

Naturens svar på PowerBar, banaans er fullpakket med fordøyelige karbohydrater og lastet med kalium, noe som hjelper til med å opprettholde muskel og nervefunksjon. Kroppen lagrer ikke kalium i svært lang tid, så en middels stor banan før treningen hjelper deg med å holde næringsnivået høyt.

Havre

Havre er pakket full av fiber, noe som betyr at de gradvis vil frigjøre karbohydrater i kroppens blodstrøm. Denne jevnstrømmen bidrar til å holde energinivåene konsistente under treningen. Havre inneholder også B-vitaminer, som bidrar til å omdanne karbohydrater til energi. Pass på at du har minst én krus full av havre 30 minutter før du trener.

Frukt smoothies

Frukt smoothies er høy i karbohydrater og høy kvalitet protein. Bedre ennå, de er enkle å konsumere og fordøyes raskt. Folk har en tendens til å hoppe over frukt og andre matvarer som er høye i karbohydrater, men protein bryter ikke ned raskt nok til å bli drivstoff for en trening. Karbohydrater fra frukt bryter raskt ned og proteinet brukes senere for å forhindre muskelskade.

Fullkornsbrød

Ikke vær redd for 'b-ord'. Et stykke fullkornsbrød er en god kilde til gode karbohydrater. Spred litt god jordnøddesmør på toppen, eller ta det med litt kaldt kjøtt for tilsatt protein, og du har den ideelle treningsøkten, som gir energi og protein til kroppen din.

Populært emne