Polyamorous Dating: Alt du trenger å vite først

Polyamorøse dating er ikke noe som er 100% akseptert i dagens samfunn. Men hvis du tenker på det, her er det du bør vite først.

Polyamory har faktisk eksistert i mange, mange år. Faktisk er det noen kulturer der polyamory er normen og monogami er nesten uhørt. De ville scoff på ideen om å være med bare én person for resten av livet.

Selv om det ikke er allment akseptert i de fleste samfunn ennå, er polyamory på vei oppover de siste årene. Med flere mennesker som kommer til å forstå hva polyamory er, er de klar over at polyamory kan være akkurat det de trenger i deres liv.

Hva er et polyamorøst forhold?

For de av dere som har gått tapt hittil, uvitende om hva som er polyamory, vil jeg kaste det ned for deg veldig raskt. Den tekniske definisjonen av polyamory er "filosofien eller tilstanden til å være forelsket eller romantisk involvert med mer enn én person på samme tid."

Så hvis du er i et polyamorøst forhold, er du i et forhold med mer enn én person på samme tid, og alle parter er klar over situasjonen ved hånden. Beklager folk, du kan ikke gå rundt å snyte på din intetanende elsker og bruke et "polyamorøst forhold" som en forklaring. Det er en tro, ikke en unnskyldning.

Hvis du er seriøs om å komme inn i et polyamorøst forhold, eller bare vil vite litt mer om det, er det trekk på alt du trenger å vite.

# 1 Å være polyamorøs gjør deg ikke en slamp. På ingen måte, form eller form er det polyamorøse som gjør deg til en slamp. Det er en populær misforståelse at folk som tror på et polyamorøst system bare vil kunne sove.

Først og fremst sover de ikke rundt. De er i engasjerte relasjoner. Den eneste forskjellen er at de har mer enn én person til hvem de er forpliktet til. [Les: Alt du trenger å vite om et åpent forhold]

# 2 Folk i polyamorøse relasjoner elsker ikke hverandre noe mindre. Bare fordi de tillater at deres partner også er i et forhold til noen andre, betyr det ikke at de ikke elsker dem like mye som du elsker din betydelige andre i et monogamistisk forhold.

De elsker dem akkurat det samme. Faktisk kan det til og med hevdes at de har mer kjærlighet å gi fordi det overrører grensene til et monogamistisk forhold.

# 3 Polyamorøse mennesker blir fortsatt sjalu. Mange mennesker tror at fordi noen kan danse mer enn en person og omvendt, er sjalusi ikke et problem. Imidlertid behandler polyamorøse par fortsatt sjalusi innenfor deres forhold.

De har bekymringer for å få nok oppmerksomhet, hvem er behagelig deres partner mer, og alle de vanlige problemene som monogame par møter også. [Les: Hvordan håndtere sjalusi i et forhold]

# 4 Fusk kan fortsatt skje i et polyamorøst forhold. Bare fordi de er i et forhold med mer enn én person, betyr det ikke at de er fri til å koble seg til hvem som helst som kommer til å gå forbi.

Det er mye kommunikasjon som må eksistere mellom mennesker i et polyamorøst forhold. Alle parter må være oppmerksomme på en ny persons invitasjon til blandingen, og de er fortsatt skadet når noen snyder. [Les: Slik bekjenner du å jukse på din partner]

# 5 Grenser eksisterer fortsatt i forholdet. Om noe er grensene i et polyamorøst forhold mye strengere enn i et monogamistisk forhold fordi de må ha så tydelig kommunikasjon og sette regler for alle involverte.

Folk feiler ofte polyamorøse relasjoner som "loosey goosey" og bare noe som folk bruker som en unnskyldning for å bli lagt mye. Men med grensene som er på plass, er det egentlig ikke mye annerledes enn et monogamalt forhold når det gjelder grenser. [Les: 15 åpne forholdsregler for et bedre kjærlighetsliv]

# 6 Monogami er ikke bedre ... vitenskapelig. Folk er alle for å forkynne om hvordan monogami er bedre, og alle bør følge sitt sett med regler. Imidlertid har det vært vitenskapelig bevist at mennesker i polyamorøse forhold er like glade som de i monogamiske relasjoner.

Hvis du vil være monogamous og du tror på det, så vær det. Men hvis du vil være polyamorøs, kan du være like glad som det store flertallet av mennesker. [Les: Monogamiske relasjoner og tankene dine]

# 7 Gay menn, uten noen annen orientering, er mer sannsynlig å øve på dette. Statistisk sett er homofile menn mer sannsynlig å lede denne typen livsstil enn alle de andre orienteringene. Mens det er mange rette mennesker som praktiserer polygami, har det vist seg at homofile menn pleier å være lederne av denne livsstilen.

# 8 Folk blir ikke polyamorøse fordi de er ulykkelige. Mange tror at folk som er polyamorøse, har blitt på denne måten fordi de var misfornøyd med deres monogamiske forhold og dermed søkte ut noe mer.

Mens de kanskje søker noe mer, har det ingenting å gjøre med å være ulykkelig med deres monogamiske forhold. Mange mennesker tror bare på livsstilen og føler at de får noe annet ut av å ha en annen partner. De føler seg som om de legger mer lykke til deres nåværende formuer.[Les: 7 trinn for å spørre din partner for et åpent forhold]

# 9 Polyamorøse mennesker er ikke engasjementsfobler. Det er faktisk ganske motsatt. Når en polyamorøs person inngår et forhold, er de faktisk ekstremt forpliktet til sine partnere.

# 10 Polyamory angir ikke et dårlig eksempel for barn. En annen vanlig misforståelse er at folk som reiser barn i et polyamorøst hjem, setter et dårlig eksempel på sine barn. Det kan imidlertid være helt motsatt.

Forskning har vist at barn som er oppvokst i en polyamorøs husholdning, gjør like bra, om ikke bedre enn gjennomsnittlig student. De har også en tendens til å ha et mer positivt syn på livet. Dette antas å skyldes at barna ser at deres foreldre elsker mer enn bare en person i like store mengder. [Les: Mer om hva polyamory er og hvorfor folk skifter til det]

Polyamory er ikke for alle, og ingen forventer at du skal slippe alt og endre måten du lever livet på. Men hvis du var nysgjerrig på pågangene til dem i et polyamorøst forhold, kan denne innsiden kunnskapen hjelpe.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar