Poly forhold: Hvordan komme forbi jalousien til å dele kjærlighet

Bare fordi alle partene er enige om å være i et polyforhold betyr det ikke at sjalusi eksisterer. Slik fungerer det fortsatt uansett.

Å være i et polyforhold, i motsetning til populær tro, er faktisk mye som å være i et monogamistisk forhold. Det er bare at i stedet for at bare to personer er forpliktet til hverandre, er det flere som er forpliktet til å jobbe for et enkelt forhold.

Det er mange mennesker som definitivt ikke vil være i et polygamistisk forhold. Men det er mange som velger å leve et liv med flere partnere i stedet for bare en. Mange mennesker tror selv at mennesker ikke er ment å være monogame, og disse menneskene har definitivt grunn til å tro det.

Mennesker er designet for å ha flere enn en partner

Vi er ikke som svaner. Menneskelig DNA forteller oss at vi skal mate med forskjellige mennesker. Det er derfor vi finner så mange mennesker attraktive, og det er derfor vi kommer sammen med andre så godt. Du lurer på hvorfor noen mennesker bare har for mye problemer med å være monogame? Det er fordi deres instinkter er for sterke.

Tenk på det. Vår art er ment å reprodusere. Og - for menn spesielt - dette er lettere med flere partnere. Menn kan fange utallige barn i deres levetid. Dette genet driver dem for å ha mer enn bare en partner for livet. Men vår kultur har vedtatt en annen måte å leve på. [Les: Kunne du faktisk være glad i et polyamorøst forhold?]

Hvordan fungerer et polyforhold når det er sjalusi?

Som du kan forestille deg, forbli vi også monogamiske fordi vi har en veldig sterk følelse av possessiveness. Hva er vår, vår, og ingen andre kan ha det. Dette kan danne mye sjalusi, og bare fordi folk velger å være i et forhold med mer enn en person, er det ikke fordi de ikke føler sjalusi.

Denne følelsen er definitivt til stede i et polyforhold - akkurat som alle andre forhold. Og mens det kan være vanskelig å håndtere, klarer folk fortsatt å gjøre det. Men hvordan de klarer det, kan være annerledes enn du ville forestille deg. Slik håndterer de sjalusi i et polyforhold.

# 1 Kommunikasjon er først. Nøkkelen til et forhold er å kommunisere - men dette er enda viktigere i et polyforhold. Når alle trenger å få oppmerksomhet og sørge for at de får sin tid med hverandre, må du kommunisere for å hindre sjalusi.

Ikke bare det, men når sjalusi blir en faktor, kan kommunikasjon bidra til å rydde luften. Du må først snakke om problemene dine før de kan løses. Å sørge for at alle er klar over problemet er det første trinnet. [Les: Hvordan håndtere sjalusi i noen form for forhold]

# 2 Alle må komme sammen. Det er grunnen til at polyforholdene blir så gode. Alle må komme sammen før de godtar å gå inn i forholdet. Alle må kunne kommunisere og bryr seg om hverandre før de selv kommer inn i forholdet.

Så når jalousi er tilstede i forholdet, er det lettere for dem å snakke om det og komme til en konklusjon. Hvis de ikke alle kom sammen, ville det gjøre ting som er mye vanskeligere. Og mens sjalusi virker som om det har å gjøre med andre mennesker, er det mer å gjøre med den personen som er sjalu enn noen andre.

# 3 Det må bekreftes. Når du er i et polyamorøst forhold, kan du ikke bare la dine følelser få flaske opp. Tenk deg om alle hadde giftige følelser og aldri la dem ut før de bare ikke kunne ta det lenger?

Sannheten er at du må erkjenne sjalusien. Du kan ikke bare ignorere om en person handler sjalu. I et polyforhold vil det bare fungere og lykkes hvis alle følelser er anerkjent og validert. [Les: Polyamorous dating - alt du trenger å vite først]

# 4 Lashing ut hos en annen person unngås. Jeg kan ikke si at dette aldri skjer, men den eneste måten polyforholdene blir vellykkede er når ingen pisker ut og freaks ut på en annen fordi de er sjalu. I stedet for å gjøre dette konfronterer de hverandre moden til å diskutere det.

Hvis alle som var ulykkelige bare begynte å rope på hverandre, ville det være et uendelig argument i forholdet. Ingen ønsker et forhold som er plaget av kampene. [Les: Hva er polyamory og hvorfor er så mange mennesker bytter til det?]

# 5 Det store problemet er fokusert på. Sjalusi er vanligvis ikke det eneste som skjer i et forhold. Hvis det er sjalusi, er det ofte mange andre problemer som skjer. Årsaken til at et polyforhold kan lykkes til tross for sjalusien er fordi de løser roten til problemet.

Alle ser på den sjalusien, og deretter på sine egne handlinger. De anser at det kanskje er noe som skjer for å forårsake sjalusien, og de arbeider med å fikse dette problemet først.

# 6 Validering er gitt til alle parter. En annen grunn til at polyamorøse forhold fungerer, selv om det er sjalusi til stede, er at de alle jobber hardt for å sikre at alle føler seg elskede og verdsatt. Alle sjetonger i og validerer hverandre. De sørger for at deres behov blir møtt, og dette blir ikke bare av sjalusi, det forhindrer det helt. [Les: Trekant tips - 20 ting du trenger å vite før du går inn]

# 7 Årsakene til det polyamorøse forholdet er revidert. Det er lett å bli sjalu når noen du bryr deg om er å være intim med noen andre. Det er litt hardwired i hjernen vår for å bli litt opprørt over det.

Men de som er i et polyforhold, sørg for å gjenta hvorfor det er de valgte den veien mot et monogamistisk forhold. Vanligvis gjenoppdage hvorfor du valgte å ha et forhold som det, vil bidra til å lette sjalusien og danne en forståelse.

# 8 Alle behandles likt. Dette er en stor ting å huske om polyforhold. Dette er ikke bare et monogamint par som har bestemt seg for å få en "sideperson" til å bli med i sin blanding. Dette er et polyamorøst forhold der alle involverte er behandlet med like kjærlighet og respekt.

Det er derfor de jobber til tross for sjalusi som kommer i veien noen ganger. Når alle føler at de har et like sagt i forskjellige saker og behandles likt, er det lettere å snakke gjennom problemer og ha sårbare diskusjoner. [Les: Åpne relasjoner og hvorfor så mange par finner det perfekt]

# 9 Alle fortsetter å jobbe for å gi kjærlighet og oppmerksomhet. Ingen i et polyforhold er lat. Hver person legger stor vekt på å gjøre deres livsstilsvalg arbeid. De prøver å få hverandre til å føle seg godt om seg selv og elsket.

Uten den konstante innsatsen, kan sjalusi bak sin grimme hode gang på gang. Så, grunnen til at polyforhold fungerer, selv om sjalusi kommer opp fra tid til annen, er at de alle legger innsatsen for å gjøre det vellykket.

[Les: I kjærlighet med to personer? Hvordan få det til å fungere med begge partnere]

Mennesker som ikke forstår et polyforhold kan ha det vanskelig å komme til med det faktum at de kan lykkes på tross av misunnelse. Dette er grunnene til at de kan fungere selv når misunnelse kommer inn i blandingen.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar