Placenta Smoothie, noen? Sannheten om å spise din etterfødsel

Hvorfor på jorden ville noen spise sin egen mage? Mange kvinner har rapportert fantastiske fordeler. Men er de vitenskapelig lydige, eller er det bare placebo effekten?

Mange kvinner sverger på ernæringsmessige fordelene ved å konsumere deres mage. Andre sier det er alt hippie nonsens. Så, hva er sannheten om å spise etterfødsel?

Ideer om å bremse baby blues og til og med stave av postnatal depresjon er de viktigste attraksjonene i å spise moderkake for mange kvinner rundt om i verden. Det antas også å øke melkeproduksjonen, fylle på lave nivåer av jern og redusere postnatal blødning. Selv kjendiser er i det - Januar Jones skrev overskrifter da hun spiste hennes moderkropp i kapselform, og hevdet å ha unngått baby blues og følte seg full av energi.

Hva er i din mage?

Placenta nærer babyen din under graviditeten, så innen utgangen av de ni månedene er den full av vitaminer - inkludert vitamin B6, som er kjent for å bekjempe depresjon. Jo, det kan være litt icky, men hvis det slår baby blues, hvorfor ikke? Spesielt når du har prep alternativer fra placenta smoothies til å ha din laget til tabletter.

Vel, juryen er fortsatt ute. «Det er ingen vitenskapelig bevis i det hele tatt for noen av de påståtte fordelene med å spise moderkreft, enten hele eller i kapselform,» sier Fiona Ford, dieter for British Dietetic Association. 'Morkaken er full av vitaminer, men det er ingen garanti for at de - selv om de er i store mengder - kommer til riktig sted og gjør den riktige jobben.' Et annet problem er å spise rå kjøtt litt av deg ville bli beskrevet på den måten ...) kunne gi deg matforgiftning. Og matlaging kan forandre proteiner og hormoner i morkaken, så du kan ikke ende opp med å få mange vitaminer, uansett. Så hva med alle kvinnene som sier å spise deres mage - uansett form - fungerer for dem?

Fiona mener det er en placebo-effekt - hvis du tror det vil fungere, gjør det ofte. Placebo-effekter skal ikke snuses på, men de kan være veldig kraftige. Å spise morkaken kan være en veldig positiv ting for en kvinne å gjøre psykologisk, hvis hun virkelig tror det vil fungere, sier Fiona. "Men det vitenskapelige beviset er ganske enkelt ikke der ennå."

Så, hva er morkaken alternativet?

Et alternativ til å spise placenta er å ha et sunt, balansert kosthold som inneholder protein eller gode kilder til jern for å holde styrken opp. Omega 3, 6 og 9 vitaminer er også viktige for å øke energi, humør og helbredelse. De finnes i nøtter, vegetabilske oljer, avokadoer, oliven og fet fisk som makrell og sild. Ny moms søvnmangel kan gi deg følelsen lav, også, så det er viktig å ta vare på deg selv. "Hvis du har lidd av depresjon i fortiden, hold øye med tilbakevendende symptomer og be venner og familie til å gjøre det samme," sier Fiona. Å ta det enkelt, enten du går inn i morkaken eller ikke, er akkurat det du trenger.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar