Phubbing: Hvorfor er det det redseleste du noensinne kunne gjøre for noen

Vet ikke hva phubbing er? Selv om du ikke gjør det, gjør du det sannsynligvis. Og det er ikke bra. Her er hvorfor phubbing er dårlig og hvordan å stoppe.

Kanskje du har hørt om det, og kanskje har du ikke det. Men her er det som phubbing er: ignorerer personen du er med fordi du er på telefonen din. Det kommer fra å sette ordene "telefon" og "snubbing" sammen.

Høres ikke så ille, gjør det? Jeg mener, nesten alle gjør det i disse dager, så hva er galt med det? Hei, det er bare blitt en sosial norm. Vel, ja, det har det. Men bare fordi det er en sosial norm, gjør det det bra? Eller bra? Eller nyttig? Det er mange sosiale normer som ikke gjør livet bedre.

De nøkkelen her er bevissthet. Jeg sier ikke at alle mennesker som driver med phubbing er dårlige mennesker. De er sannsynligvis helt hyggelige mennesker. Problemet er imidlertid at de ikke vet at deres oppførsel har en negativ effekt på andre mennesker.

Hvorfor phubbing er dårlig

De fleste mennesker er ikke bevisst på deres oppførsel, og enda viktigere, konsekvensene av atferden. Så det er mest sannsynlig at hvis du er skyldig i å snakke, har du kanskje ikke gitt det noen grunn til hvorfor det er dårlig. Så, la oss ta en titt på denne listen, og så finner du ut hvorfor.

# 1 Det er uhøflig. La oss si at du er ute med en venn til middag. Du har ikke sett hverandre en stund, og du har mye å hente på. Men i stedet for å høre på deg - og jeg mener virkelig lytter - de har telefonen på bordet og ser på den hver gang den går av.

Og på toppen av det, unnskylder de ikke engang og sier, "Åh, jeg er så lei meg, men jeg må svare på denne teksten / ta denne anropen fordi det er super viktig. Så legger jeg det bort. "[Les: Stopp galskap i livet - Hvordan håndtere uhøflige mennesker]

I stedet forventer de deg bare å sitte der og vente tålmodig til de er ferdige med å snakke med den som er i den andre enden av telefonen. Hvordan får du det til å føle deg? Vel, det burde få deg til å føle deg som dritt. Fordi det de egentlig sier med den phubbing atferden er, "Du spiller ingen rolle for meg så mye som den andre personen på telefonen min." Det er bare uhøflig.

# 2 Du har ingen empati. Så i det ovennevnte scenariet * som skjer hele tiden *, kan du eller ikke engang bli irritert med dem. Kanskje du er så skyldig i å snakke for at du ikke engang merker det. Men du burde. Fordi det ikke tenker på den andre personen.

Hei, hvis de bruker tid sammen med deg personlig, er det vanligvis fordi de vil være med deg og snakke med deg. Og hvis du ignorerer dem, ser du ikke det fra deres synspunkt, som er definisjonen av empati. Ha litt respekt og empati for personen du er med og stopp phubbing.

# 3 Det viser deg å verdsette teknologi over mennesker. Hei, du kan ikke engang snakke med noen andre i den andre enden av telefonen din. Du kan bare surfe på internett eller tankeløst bla gjennom Facebook.

Uansett er utfallet det samme - du betaler ikke oppmerksomhet til personen du er med. Du verdsetter teknologi mer enn den personen som har graced deg med deres tilstedeværelse. [Les: 10 enkle tips for å unngå å være uhøflig i noen situasjon]

# 4 Du mister dine sosiale ferdigheter. Hvis du ikke bruker det, mister du det. Vi vet alle at det er sant for mange ting som, sier musklene dine. Jo mer du trener, desto større blir de. Det samme gjelder for alt - selv sosiale ferdigheter. Jo mer du tyder på å "kommunisere" gjennom teknologi og ikke ansikt til ansikt, jo verre vil du få det.

# 5 Ingen liker det. Jeg vet, jeg vet, mange vil si at de virkelig bryr seg ikke, og at det bare er normalt for noen å være phubbing.

Men kom igjen folk! Vær ærlig. Liker du å bli ignorert av andre? Jeg vet jeg ikke! Jeg fortjener folks oppmerksomhet og respekt. Og det forventer jeg det fra dem. Jeg har bokstavelig talt sluttet å henge ut med noen venner på grunn av deres phubbing vaner. Det er forferdelig.

# 6 Det kobler fra folk. Hvordan forventer du å ha gode, gode relasjoner med folk hvis du ikke virkelig knytter kontakt med dem ansikt til ansikt? Du kan ikke. Det vil bare føre til flere og flere frakoblinger fra våre medmennesker.

Du kan ikke ha et godt forhold til noen når du bruker 99% av tiden din på telefonen når du er sammen. Du kan bare ikke. [Les: Selfish folk - 15 måter å få øye på og stoppe dem fra å skade deg]

Slik stopper du phubbing

Jeg håper nå at du er minst litt forferdet ved å lese dette. Enten du er den som er skyldig i konstant phubbing, eller om du er omgitt av folk som gjør det, kan du * og de * stoppe. Det tar bare litt innsats. Så her er noen tips for hvordan du stopper phubbing.

# 1 Når du er med noen - noen - hold telefonen i vesken eller lommen. Jeg vet at det vil være vanskelig for deg å gjøre dette hvis du har vane med å holde den ut 24/7. Men egentlig, det er ikke så vanskelig. Bare ikke ta det ut! Periode. Enkel. Slutt på historien. Du kan gjøre det.Jeg vet du kan!

# 2 Aldri, aldri ha telefonen din i nærheten under måltidstider. La oss si at du har en familie eller romkamerater som du spiser med. Hei, ikke ta telefonen til bordet.

La det ligge i soverommet ditt eller et annet sted. Få alle i huset til å gjøre det slik at du er telefonfri og vil ikke bli fristet til å engasjere deg i phubbing. [Les: Selfishness i relasjoner - 15 tips for å gjøre det rette]

# 3 Har selvkontroll. Jeg vet at det er vanskelig å bryte vaner. Alle som har prøvd å gå ned i vekt og trene mer vet det! Men alting - selv phubbing - kan stoppes. Men alt begynner med deg. Du må bare overvåke oppførselen og stoppe deg selv.

# 4 Hold deg selv ansvarlig. Dette går hånd i hånd med selvkontroll. Du må utvikle bevissthet om hvordan og når * og hvor ofte * du bruker telefonen når du er med andre mennesker. Du må være bevisst på dine vaner, og hold deg ansvarlig for dine handlinger.

# 5 Har andre holder deg ansvarlig. Hvis du ikke er så god til å holde deg selv ansvarlig, så få hjelp av venner og familie. Fortell dem at du prøver å stoppe phubbing, og at de skal også. Det bør være en lagkamp. Hvis alle stopper phubbing, vil det ikke være fristende å se på telefonen som det ellers ville, fordi du er alt sammen i det.

[Les: 12 tegn på at du er den egoistiske i forholdet ditt]

Jeg vet at phubbing har blitt normen, men det trenger ikke å være. Tror du ikke det er på tide at du er den bedre personen og begynner å modellere god oppførsel for andre? Stol på meg, det vil være verdt det.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar