Penn Jillette: "Paul Daniels var klar til å være fienden"

Hvordan gjorde du og Teller-teamet opp?

Da jeg var 17, kjøpte jeg et stereoanlegg fra en fyr som spurte om jeg kunne kaste toalettpulver i sitt show. Jeg hadde lært å jonglere fra en biblioteksbok, så jeg sa, "Sikkert". Teller var også i showet - han reciterte latin poesi han hadde skrevet. Vi snakket om hva teater skulle være. Ingen av oss likte fettete gutter i tuxes, og vi trodde det skulle være mer ærlighet i magi. Jerry Seinfeld beskrev magi som: "Her er et kvart, nå er det borte, du er et røvhull! Her er det tilbake - du er en rykk! "Vi ønsket å gjøre magi uten å fornærme folk.

Hvilke komedie duoer så du opp til da du begynte?

Teller og jeg elsket begge Flandern og Swann. De gjorde musikalske parodier - tørr, tradisjonell britisk komedie. De ble produsert av George Martin, som fortsatte å produsere Beatles. Da jeg møtte ham spurte jeg om Flandern og Swann. Han var så begeistret, vi snakket en time. Teller og jeg lyttet til en stor mengde av dem da vi kjørte til show.

Hvem ga deg din første store pause?

De fleste sier at vår store pause var tv - vises på Letterman og Saturday Night Live i '85. Jeg ser det ikke slik. Vi hadde blitt bedt om å gjøre TV før, men jeg hadde lovet meg selv, jeg ville ikke, før jeg var 30. Du må vite hvem du er og hva du prøver å gjøre. Lorne Michaels, produsent av Saturday Night Live, sa: "Showbusiness er den eneste jobben der du er betalt for å tenke på deg selv". Det er farlig og jeg har ingen plan B - Jeg er knapt høyskole utdannet, så mine valg er showbusiness eller fengsel.

Det er en showbiz-tradisjon å fortelle hvert publikum de er de beste - hvilket publikum er det beste?

En av mine favoritttider på scenen var Hammersmith Apollo, hvor lydens akustikk er fantastisk. Det var utsolgt og det var ingen air condition. Vandre på scenen der David Bowie, Bob Dylan og The Clash hadde spilt, hvor Beatles spilte flere show enn noe sted på jorden, og spiller gitar for en varm mengde - jeg tror ikke det var noe bedre enn det.

Hvem forteller de beste showbiz-historiene?

Da vi først kom til England, hadde jeg dårlige vitser om David Copperfield, og Jonathan Ross sa: "Si" Paul Daniels "i stedet!" Så jeg betydde at Paul Daniels vitser - da stødte jeg på ham. Paul Daniels var klar til å være fiender, og jeg sa: "Jonathan Ross ga meg navnet ditt til å plugge inn! Jeg snakket ut av rumpa! "Da jeg så ham jobbet, likte jeg ham: det var ingen bedre å fortelle historier. Den store jazzpianisten Thelonious Monk sa at et geni er noen som er mest som han selv. Paul Daniels var så som han selv.

Hvem er din favoritt showbiz-venn?

Stephen Fry. Han forteller en middels historie som inkluderer en etterligning av meg som møter prins Charles. Vi er begge aktive i ateistbevegelsen, og begge er aktive i skepsis. Stephen fortalte meg, om jeg noen gang er rundt en brit som gjør en amerikansk aksent, bør jeg fortelle dem å si "føderale rettsordre". Det knuller dem alltid opp!

Er du i Magic Circle?

Paul Daniels brakte oss der et par ganger. Jeg vet ikke om jeg er medlem, men prins Charles er. Jeg spiste middag med ham, og hans håndflate er like god som min. Jeg var ganske imponert.

Hva er du mest stolt av?

Mine barn. Jeg ble en far da jeg ønsket å tenke på noen andre for en forandring. Jeg var 50, så kanskje jeg skulle skamme meg for det øyeblikket kom så sent. Men min mor og min far var gamle da jeg ble født, og jeg følte at de hadde problemer med å jobbe. Jeg ønsket å gi oppdragelsen til barna mine.

Penn og Teller: Fool Us i Vegas er på Channel 5 på søndager klokken 21.00

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar