Er peanøttsmør bra for deg?

Ved første øyekast ser jordnøddes sted i pantheonet av sunne mat noe spørsmålstegn, siden det er høyt i både fett og kalorier. Men ta et skritt tilbake, og det bredere bildet avslører peanøttsmørkets fortrinn, spesielt for alle med en aktiv livsstil (og er ikke allergisk mot peanøtter, selvsagt).

For det endelige ordet om hvor mye peanøttsmør er bra for deg, snakket vi med dieter Alana MacDonald fra British Dietetic Association.

Hva er helsemessige fordeler av jordnøtsmør?

La oss starte med de gode nyhetene. Det er mye å like om peanøttsmør.

"Peanøttsmør er høyt i energi og protein," sier MacDonald.

"Det inneholder også sunne fettstoffer, fettløselige vitaminer og fibre, og kan bidra til å tilfredsstille din appetitt og støtte dine energinivåer lenger enn et høyt sukker eller mer raffinert spredning."

Er det noen usunde ingredienser eller typer jordnøddesmør å se etter?

Selv sunn mat kan inneholde skjulte nasties hvis du ikke sjekker etiketten.

"Det er best å gå for peanøttsmør som er så naturlig som mulig, unngår tilsatt sukker og tilsatt salt spesielt," sier MacDonald.

Er peanøttsmør bra for hjertet ditt?

"Peanøttsmør er en kilde til fiber og har enumettede fettstoffer som bidrar til å kontrollere kolesterolnivået, noe som gjør dem sunne for hjertet ditt," sier MacDonald.

"I tillegg gir jordnøtsmør fettløselige vitaminer og folat, som begge er viktige for helse."

Peanøttsmør får tommelen opp for hjertes helse da, men igjen være skeptisk til tilsatte ingredienser.

"Pass på at peanøttsmør ikke inneholder tilsatt salt fordi dette kan være skadelig for hjertehelsen," sier MacDonald.

Er peanøttsmør bra for kolesterolet ditt?

Nok en gang er det gode nyheter for nutty spredning. "Enkelumettede fettstoffer kan bidra til å redusere kolesterolnivået, og det kan også løselig fiber finnes i jordnøtsmør, sier MacDonald.

Er det en god matbit hvis du satser på å gå ned i vekt?

Jordnøtt smør er ofte sagt å være et bedre snack valg enn sjokolade kjeks eller chips for dieters. Og til tross for at det er høyt i kalorier, er det faktisk en verdig midt på ettermiddagen godbit.

"Det er noen bevis som indikerer at små mengder matvarer som er høyere i ensumettede fettstoffer, kan støtte vekttap ved å hjelpe oss med å bli fullere i lengre tid," sier MacDonald.

"Å velge et ikke-tilsatt sukker peanøttsmør vil redusere risikoen for at blodsukker krasjer, noe som kan støtte vekttap.

"To spiseskjeer av jordnøtt smør gir omtrent 200 kalorier skjønt, så det bør spises i moderasjon og anses som en del av et sunt og balansert kosthold."

ANBEFALT: Verdens enkleste Peanut Butter Bar Oppskrift

Er det bra å spise hvis du satser på å sette på muskler?

Mutterbøtere har lenge vært elskede av treningsapparater med sikte på å bygge muskler, og med god grunn.

"Peanøttsmør vil forbedre og opprettholde energinivået på grunn av næringsbalansen - lavt sukker, høyt i fett, langsomt frigjørende energi," sier MacDonald.

"Det vil gi moderate mengder protein, og absolutt gir mer protein enn andre sprekker. Det vil imidlertid ikke gi så mye protein som å drikke et glass melk eller spise fisk, kjøtt eller kjøttskifte som Quorn eller tofu. "

ANBEFALT: Høyproteinmat

5 fordeler med jordnøtt smørbrød

1. Sunn fett

Jordnøtt smør er fet, men forholdet mellom mettet og umettet fett lener seg tungt mot sistnevnte, noe som kan bidra til å opprettholde sunne kolesterolnivåer og redusere risikoen for hjertesykdom. Fordi jordnøtt smør gir så mye monoumettet og flerumettet fett, kan det også redusere appetitten, og de sunne fettene hjelper til med produksjon av muskelbyggende hormon testosteron.

ANBEFALT: Hvordan øke testosteronnivåene din den naturlige måten

2. Pakket med protein

Det er en grunn peanøttsmør er en snacking stift for gym regulars: Et par spiseskjeer av ting vil bringe rundt 8g protein, som vil hjelpe musklene dine komme seg fra enhver øvelse.

3. Full av fiber

Hver to ss peanøttsmør inneholder 2g fiber, et nyttig løft mot RDA på 30g (mest i Storbritannia er ikke nær dette målet). Fiber er knyttet til lavere risiko for hjertesykdom, type 2 diabetes og tarmkreft.

ANBEFALT: High-Fiber Foods

4. Endeløs energi

Jordnøtt smør er faktisk høyt i kalorier, men det er bare en glass-halvt tom måte å si at den er full av energi. Også, magnesium i peanøttsmør gir langsomt frigjørende energi for å holde deg drivstoffet lenger. Hvis du ønsker å støtte en aktiv livsstil, vil jordnøddesmør gi drivstoffet.

5. Alltid tilpasningsdyktig

Du kan nyte jordnøtt smørbrød på en uendelig rekke måter. Spred det på smørbrød, dypp selleri eller noe bedre enn selleri i det til en matbit, bland det i karriretter, bland det i smoothies ... eller bare skje det direkte.

ANBEFALT: Peanut Butter Oppskrifter

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar