Eggløsningstestsett: Hvordan bruke dem

Mens eggløsningskalkulatoren kan trene når du eggløsning basert på din siste periode, bruker et eggløsningsprognoseringssett (vanligvis referert til som OPK) urin eller spytt for å bestemme ditt mest fruktbare vindu. Merker som Clearblue fører veien på markedet, med brukervennlige testpakker som er i stand til å identifisere fire eller flere friske dager. OPKs kommer hovedsakelig i form av urintester, men spyttprøve sett er også tilgjengelige (selv om det ofte er mindre effektivt). Her er alt du trenger å vite om hvordan eggløsningsprosesskitsene fungerer og hvilke merker som er best verdi for pengene. Les mer om hva eggløsning faktisk betyr på vår nettside.

Hvorfor er eggløsningsprognoser nyttige?

Å ha sex konsekvent, et par ganger i uken i hele syklusen din, er den beste måten å øke sjansene for graviditet, men det er også ekstremt nyttig å kunne planlegge sex når du vet at det er sannsynlig å få mest mulig utbytte, som er hvor OPKs kommer inn! Par med travle liv finner ofte vanlig kjønn vanskelig, og det kan noen ganger føles som et arbeid, spesielt for de som har prøvd en stund uten suksess. Mens du kan kartlegge dine månedlige sykluser ved hjelp av temperaturmetoden, med en app som Natural Cycles, tar en over-the-counter-test en rask, enkel og pålitelig måte å forutsi eggløsning på forhånd. Hvis syklusen din er uregelmessig, er OPKs spesielt nyttige. Testen gir deg mulighet til å identifisere ditt fruktbare vindu hver måned og planlegger å ha sex tilsvarende. Dette kan ofte gjøre disse tider mer spesielle, som du vet at sjansene dine er maksimert, forbedrer forholdet ditt og reduserer stresset ofte forbundet med å prøve for en baby.

Hvordan fungerer de?

Urinbaserte eggløsningstester er de vanligste, de tester din veps for en bølge i luteiniserende hormon (LH), som signalerer når du skal begynne å eggløsning. Dette oppdages en eller to dager før eggløsning. Selv om en liten mengde LH allerede finnes i urinen, øker mengden med to til fem ganger i løpet av få dager før eggløsning, slik at testen på pålitelig vis kan identifisere det mest fruktbare vinduet. Under dette vinduet er du mest sannsynlig å tenke.

Salivary ferning kits er en annen type OPK. Disse opererer heller ved å overvåke økningen i østrogen nivåer både før og rett etter eggløsning. Du tester din spytt med et lite, bærbart mikroskop, og hvis østrogenivået ditt har steget, øker saltinnholdet i spytten. Når saltet tørker, krystalliserer det seg inn i et fernelignende mønster, slik at du vet at du nå er i ditt eggløsningshall. Hvis du ikke er i ditt fruktbare vindu, vil spytt bare tørke i formløse klumper.

Hvordan bruker du OPKs?

Urinbaserte OPKs

Disse er ganske som graviditetstester, bare puss på en pinne og farget bånd vises på pinnen for å indikere om LH-bølgen forekommer eller ikke. Hvis du bruker en digital OPK, bruker de vanligvis symboler, for eksempel et smilende ansikt for å gi deg beskjed når du er på dine mest fruktbare dager. Vanligvis bør du prøve å samle din wee mellom kl. 10.00 og 20.00. Den anbefalte optimal tid er mellom 14:00 og 14:30.

Det anbefales at du prøver å samle visken på omtrent samme tid hver dag, for økt konsistens, men dette er ikke helt avgjørende. Noen få tips - ikke testen så snart du våkner opp og prøv å redusere mengden væsker du drikker i omtrent fire timer før du gjør testen. For mye væske kan fortynne urinen, noe som kan gjøre det vanskeligere å oppdage LH-økningen.

Etterpå må du lese resultatene innen ti minutter og kaste testen bort når du har lest det, da noen ganger svarte farger begynner å vises noen ganger etter, noe som kan lure deg om resultatet.

Salivary Ferning OPKs

Ved å bruke en spyttkorn er OPK enklere, bare sett litt av spytten på lysbildet, enten ved å bruke fingeren eller slikke den. Gjør dette første om morgenen, før du har hatt noe å spise eller drikke. Pass på at du ikke legger for mye spytt på det og at det er fri for noen luftbobler for best mulig resultat.

Deretter venter du på at spyttet tørker og bruker mikroskopet for å se om det er noen "ferning" eller ikke. Du kan sammenligne lysbilde med eksempler i instruksjonene for å se om du er eggløs eller ikke den dagen.

Med begge typer OPK er den beste tiden for å starte testingen på dag 11 i syklusen din, og du kan fortsette i seks dager. Vår eggløsning kalkulator vil hjelpe deg med det.

Er det noe annet å være oppmerksom på når du bruker OPKs?

Selv om det i motsetning til narkotika som paracetamol ikke påvirker testene, kan de som inneholder Human Chorionic Gonadotrophin (hCG) eller LH påvirke resultatet. Likeledes kan noen fruktbarhetsmedisiner også skje testresultatene, så sørg for at du sjekker baksiden av medisinering før du tar testen.

Urinbaserte LH-tester er 99% nøyaktige for å oppdage eggløsning. Spyttkjærestestene er ikke like nøyaktige, da fermenteringsprosessen kan skje andre ganger i menstruasjonssyklusen, spesielt hvis du tar fertilitetsmedikamenter. En ting å merke seg er at hvis du har dårlig syn, kan salivary ferning kits ikke være den beste metoden å velge.

Hvor mye koster de og hvilke merker er best?

Standard urinbaserte OPK er priset mellom £ 10 og £ 15 per syklus.De fleste merkevarer tilbyr samme pålitelighet, så velg definitivt den som gir deg flest tester for minst mulig penger.

På markedet for øyeblikket, anbefaler vi Clearblue Digital Advanced Ovulation Test for enkel bruk og for best valuta for pengene, One Step Highly Sensitive Ovulation Strip Test.

Salivary ferning OPKs kan være bedre verdi. Etter den opprinnelige prisen på mellom £ 20 og £ 35 for mikroskopet, bør du kunne bruke det igjen og igjen. Men hvis det tar lang tid å bli gravid, må du kanskje erstatte den etter ca to år. Vi anbefaler Fairhaven Health Fertile-Focus Ovulation Microscope.

Les neste: 11 prøver å tenke tipsene eksperterne vil at du skal vite

Les neste: Alt du trenger å vite om eggløsning

Les neste: 8 matvarer for å øke spermiertallet

Et lavt sædtal har vært knyttet til faktorer som en sinkmangel eller mangel på vitaminer. Så, å gjøre noen ernæringsmessige endringer kan være en fin måte å få den sæden til å telle opp.

Bananer for libido

Bananer har blitt funnet å øke mannlig libido og regulere kjønnshormoner på grunn av et enzym som kalles bromelain. De er også fulle av vitaminer C, A og B1 som vil øke kroppens evne til å produsere sæd.

Østers for spermaproduksjon

Østers er en av mannens beste kilder til sink, som bidrar til spermaproduksjon. Det gjør ikke vondt for at de er et afrodisiakum, så legg ham opp med 15 mg om dagen - rundt 50 g østers - og du skal lage babyer før du vet det. Hvis lommeboken din - eller hans mage - ikke kan strekke seg så mye, er andre gode kilder til sink kalkun, gresskarfrø, hummer og blåskjell.

Valnøtter for sperm count

Omega-3 fettsyrer øker spermier og øker blodstrømmen til kjønnsorganene - og valnøtter er en fantastisk kilde. De er en velsmakende on-the-go snack, og kan drysses på frokostblandinger eller dessert. Andre gode kilder til omega-3 fettsyrer er krabbe, laks, kylling og gresskarfrø.

Hvitløk for sædmotilitet

Hvis den sterke aromaen ikke gjør deg i stand til å gjøre gjerningen, er hvitløk en god babyfremstilling for mannen din. Den inneholder to magiske elementer - allicin, som forbedrer blodstrømmen til sine seksuelle organer og beskytter sæd fra skade og selen, en antioksidant som forbedrer sædmotiliteten. En til to fedd på en dag er en god mengde.

Ginseng for testosteron

Denne afrodisiakse roten har blitt brukt til å behandle infertilitet i hundrevis av år. Det øker nivåene av testosteron og øker blodstrømmen til kjønnsorganene, med noen hevder at den selv behandler erektil dysfunksjon. Få mannen din til å drikke te med ginseng, eller ta tørket ginsengrot hver dag for en TTC boost.

Brokkoli for opptatt svømmere

Mangler i vitamin A er en vanlig årsak til lav fruktbarhet, fordi mangel på vitamin A gjør din manns sperm trist. Brokkoli er fullpakket med vitamin A, som er rød paprika, spinat, aprikoser, søtpoteter og gulrøtter.

Mørk sjokolade for antioksidanter

Mørk sjokolade inneholder en aminosyre som har vist seg å fordoble sæd og sædvolum. Det er også høyt i antioksidanter - nok til å konkurrere med granatepler og acai bær. Antioksidanter er et godt våpen mot frie radikaler, ekkel små molekyler som finnes i forurensning og giftstoffer som er knyttet til mannlig infertilitet. Men ikke gå over bord - å legge på vekt kan forårsake ubalanser i testosteron som kan senke mannens spermiertall. Et par kvadrater om dagen er rikelig.

Asparges for volum

Asparges er et annet våpen mot disse ekkel frie radikaler. Den er også fullpakket med vitamin C, som beskytter sæd fra skade og øker dens motilitet og volum - slik at mannen din vil ha flere svømmere, og de beveger seg raskere.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar