Omega 3 Fish Oil Supplements: Sannsynligvis ikke verdt det

Innholdsfortegnelse:

Omega 3 Fish Oil Supplements: Sannsynligvis ikke verdt det - øVELSER 2023
Omega 3 Fish Oil Supplements: Sannsynligvis ikke verdt det - øVELSER 2023
Anonim

Omega 3 fett har fått et godt rykte som værende bra for deg de siste årene, spesielt med hensyn til hjertes helse, men et nytt forskningsprosjekt har kalt dette omdømmet i tvil.

En Cochrane systematisk gjennomgang som kombinerer resultatene fra 79 randomiserte forsøk som involverer 112.059 personer, har funnet at å ta omega 3-tillegg som fiskeolje har ringe eller ingen effekt på kardiovaskulær helse. Cochrane vurderinger er gullstandarden for å undersøke viktige helsespørsmål som dette, så dette er en del helse nyheter å ta merke til.

For bedre å forstå hva det betyr for den gjennomsnittlige personen som tar omega 3 kosttilskudd eller spiser fet fisk for å få omega 3, kontaktet vi Cochrane hovedforfatter Dr Lee Hooper ved University of East Anglia.

Hvilke helseutfall har omega 3 fett blitt tenkt å ha nytte i det siste?

Omega 3 fett ble tenkt å forhindre koronar hjerte hendelser, inkludert hjerteinfarkt og angina, og arytmi, som kan føre til plutselig hjertedød. Det ble også antatt at omega 3 kan øke risikoen for noen (blødning eller hemorragisk) slag.

Hva var resultatene av den systematiske gjennomgangen for disse resultatene?

Vi fant nok bevis på koronar hjertehendelser og arytmi for å si at omega 3 sannsynligvis gjør liten eller ingen forskjell på hjertehendelser og arytmi. Det samme var sant for slag. Så vi ser ingen fordeler, men ingen skader heller.

Vises anmeldelsen hovedsakelig på omega 3 kosttilskudd eller matvarer som er høye i omega 3, eller begge deler?

Vi så etter studier som gjorde det, og noen gjorde begge, men det er få forsøk som har til formål å øke fet fisk, så det meste av informasjonen vi kommer, kommer fra forsøk på omega 3 kosttilskudd - fiskeolje kosttilskudd. Våre konklusjoner handler om effekten av omega 3 kosttilskudd, siden det er nok informasjon i studiene for å være klar over dette.

Hva vil rådene være for folk som allerede spiser kosthold høyt i omega 3 og for de som for tiden bruker kosttilskudd med håp om å forbedre helsen sin?

Folk som spiser kosthold høyt i omega 3, spiser sannsynligvis også et sunt kosthold - høyt i frukt og grønnsaker, nøtter, fettfattig meieriprodukter, moderat alkohol, ikke-raffinerte karbohydrater, bønner og andre fettfattige proteinkilder - så de burde fortsett å gjøre dette.

Folk som tar omega 3 kosttilskudd, bør sørge for at de spiser godt og vurderer å bruke pengene på kosttilskudd på andre måter å holde seg frisk. Vi vet at måter å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer inkluderer å holde seg i form og aktiv, ikke røyking, å drikke alkohol i moderasjon, holde en sunn vekt og spise sunn mat.

Hvis folk ikke tar omega 3 kosttilskudd, er det rettferdig å si at det ikke er grunn til å starte?

Ja, det er få grunner til å starte. Hvis omega 3 kosttilskudd har blitt foreskrevet av legen din, må du ikke slutte å ta kosttilskudd, gå og snakk med legen din. For eksempel er noen personer foreskrevet omega 3 kosttilskudd for å redusere høyt blod triglyserider - disse menneskene bør ta omega 3 kosttilskudd. Men hvis du vurderer å ta omega 3 kosttilskudd for å beskytte ditt hjerte uten spesifikke indikasjoner fra legen din, så er det ikke fornuftig å starte - de vil ikke hjelpe.

Er det andre fordeler med fet fisk som betyr at folk fortsatt skal prøve å spise en eller to porsjoner i uken?

Oljefisk er en god og velsmakende mat. Det erstatter andre proteinfôr, så vi kan spise fet fisk i stedet for pølser eller andre fettstoffer, noe som gjør det nyttig å bidra til å kutte ned på mettet fettinntak. Oljefisk er også rik på næringsstoffer som er knappe i andre matvarer - selen, jod, kalsium og D-vitamin. Selv om vi ikke har bevis fra studier at å spise mer fet fisk vil redusere risikoen for hjerte- og vaskulære sykdommer, kan det godt gjøre. Selv om det ikke reduserer risikoen for hjerte-og karsykdommer, gir fet fisk andre næringsstoffer og potensielle fordeler, og bidrar til et næringsrikt kosthold.

Populært emne