Olympisk gullmedalje Jason Gardener: "Jeg er et biprodukt av skolens idrettsdag"

Innholdsfortegnelse:

Olympisk gullmedalje Jason Gardener: "Jeg er et biprodukt av skolens idrettsdag" - øVELSER 2023
Olympisk gullmedalje Jason Gardener: "Jeg er et biprodukt av skolens idrettsdag" - øVELSER 2023
Anonim

Hvem hjalp deg med å bli en olympisk?

Jeg er et biprodukt av skolens sportsdag. Å vinne et løp da jeg var syv år er mitt første minne om suksess. En nydelig non som heter søster Mary O'Dowd viste meg noen medaljer og sa: "Hvis du er en god gutt, og du jobber veldig hardt, kan du vinne noen av disse." Det gikk sammen med OL i 1984 som var på telly, og jeg visste akkurat hva jeg skulle gjøre med livet mitt.

Hvilken trener var viktig i dine tidlige år?

Jeg dro til en skoles idrettsutvikling og møtte en mann kalt Peter Roscoe. Han ville komme sammen for å se sine egne barn konkurrere og tilbød å hjelpe meg ut. Tilbake i disse dager var det ikke noe internett, så jeg hadde ingen anelse om hvordan å finne en klubb, men han hekta meg med City of Bath AC. Dessverre, ikke mange klubber fancied å besøke West Country, så han måtte laste oss opp i sin bil og drive oss rundt til de store byene søker etter bedre konkurranse. Når jeg ser på medaljer, ser jeg ham. Han er en av ansiktene jeg skylder så mye til.

Hva var den viktigste leksjonen du lærte?

Da jeg var 15 år, gikk jeg til skolens finale i hele England, etter å ha vunnet alt i mitt lokale område, og jeg fikk et virkelig sjokk. Jeg ble utslettet. Jeg gjorde ikke engang endelig. Der var jeg, som hadde ambisjoner om å gå til OL, og virkeligheten slo meg at det var bedre, raskere barn enn meg. Like da var den største leksjonen jeg lærte, både som en idrettsutøver og et menneske, i den skuffelsen. Jeg skjønte at talentet mitt alene ikke ville ta meg der jeg ønsket å gå.

Hvem hjalp deg med å lykkes?

Jeg møtte en olympisk pole hvelv trener kalt David Lease. Hans erfaring med å sette opp treningsprogrammer sammen hjalp meg med å transformere innen et år. Under hans veiledning vant jeg den europeiske innendørs tittelen og ble en olympisk. Senere bytte jeg meg til Malcolm Arnold. Han ville ikke vært den rette treneren for meg som ungdom, da du måtte ha en bestemt personlighet for ham for å få det beste ut av deg. For eksempel hvis du trenger mye oppmerksomhet, en vennlig arm rundt skulderen og et snill ord hvisket i øret ditt, er han ikke den fyren. Men som en voksen var jeg fornøyd med det fokuserte hardt arbeidet han satte meg igjennom.

ANBEFALT: Team GBs olympiske treningsplaner

Du ble kalt "The Bath Bullet". Hvilken idrettsutøver har det beste kallenavnet?

Usain "Lightning" Bolt. Med et slikt navn var han bestemt til å løpe fort.

Hvilke løpere trives du mest?

Jeg foretrekker de elegante sprintene, den mest grasiøse var Carl Lewis. Hans fysikk og gang var perfekt. Og jeg likte å se David Rudisha bryte verdensrekordet i London 2012. Det er genialet av ekte "naturals" - de gjør det så enkelt resten av oss kan drømme, "Det ser ikke så vanskelig ut - kanskje jeg kunne gjøre det !”

Hva var ditt beste løp?

Det må være 4x100m olympisk gull i 2004, hendene ned. Bare for å føle årene med forberedelse og samarbeid lønner seg. Alle våre overganger var helt flekk på, og de måtte være fordi våre individuelle hastigheter var faktisk langsommere enn USAs.

Hvem spilte de beste sinnspillene?

De begynner å skje så snart du kommer til hotellet, ikke tankene på sporet. Det er som store katter som patruljerer sitt territorium. Når du kommer til startlinjen knirker atmosfæren, og det er mange slags triks - står opp plutselig, pacing foran deg, til og med spyttet i banen for å ødelegge konsentrasjonen. Det var ingen bedre person å håndtere den enn Linford Christie, og jeg prøvde å lære av ham. Jeg var en svamp slikke så mye uvurderlig informasjon som jeg kunne.

Var noen av dine rivaler vennlige?

Da jeg løp 9,98 sekunder i 100m, la jeg merke til at de andre høy-echelon-sprintene rystet hånden min og sa: "Velkommen til klubben." Det var en merkelig kveld. Jeg ville løpe mitt hjerte ut i halvtid og klokka 10.03, så jeg trodde jeg hadde mistet sjansen min. Endelig var bare 40 minutter senere, og jeg følte seg trøtt, så jeg kjørte litt lettere, i meg selv. Jeg kunne ikke tro det da jeg så tre siffer på resultattavlen i stedet for fire - hvilken følelse!

Jason jobber med Fusion Lifestyle, fritidshjelpsorganisasjonen, for å hjelpe barna med sin store Outdoors Summer of Stars-kampanje som tilbyr 10 barns sportstipendier på New River Sport & Fitness i Haringey. For mer informasjon besøk newriversport.com

Populært emne