Olympisk kanoist Etienne Stott intervju

Olympisk kanoist Etienne Stott intervju - øVELSER 2023
Olympisk kanoist Etienne Stott intervju - øVELSER 2023
Anonim

Det er Go Canoeing Week den 24. mai til 1. juni. Hva vil din rolle være i den uken?

Jeg vil være der for å øke profilen for Go Canoeing og kanopadling generelt. Go Canoeing gir en fantastisk mulighet for folk å komme seg ut og prøve den sporten jeg elsker, og jeg prøver å få flere mennesker interessert i det og skape en buzz. Vi håper å få folk til å kano nok miles for å gå rundt hele omkretsen av Storbritannia - oppnå det ville være fantastisk.

Er kanopadling blomstrende i Storbritannia etter suksess i OL? Og med oppmuntring til å gå på kanopadling, tror du det kan fortsette å vokse?

Å ha kanopadling i OL i London var et veldig bra showpiece, og Storbritannia er et helt fantastisk land for kanopadling. Vi har massevis av klubber og masse frivillige - mange hyggelige mennesker som elsker sporten, har lidenskap for det og vil dele det med andre mennesker. Forhåpentligvis vil folk bli med på klubber, ha en fantastisk tid og komme sammen med et veldig godt idrettssamfunn.

Hva er aldersgruppen av folk som deltar i kanopadling?

Kanopadling er en bred og inkluderende sport - du får små barn med sine foreldre, du kan få gamle mennesker padling og til og med personer med nedsatt funksjonsevne. Det finnes forskjellige båter til forskjellige typer mennesker. Hvis du går til din lokale klubb, vil frivillige vise deg hva du skal gjøre og forklare utstyrets spesifikasjoner. Du trenger ikke engang å bli våt! Du kan gå på tur rundt med å se på naturen, eller du kan gjøre vannsklie eller du kan gjøre konkurranser - det er så mange forskjellige muligheter for et bredt spekter av aldre og evner. Under Go Canoeing-uken kan du lære grunnlaget for hvordan du skal være trygg, hvordan du skal være komfortabel og hvordan manøvrere båten din, så dette sikrer at uansett hvilken alder du er, vil du være trygg og godt informert.

Hvilke tre øvelser vil du anbefale til nybegynnere som ønsker å ta med kanopadling?

Det er mange enkle ting du kan gjøre som bodyweight squats, deadlifts og front og side planker fordi du trenger en veldig sterk kjerne. Disse øvelsene vil bygge styrke over hele kroppen din og gjøre deg mye kraftigere når det gjelder kanopadling.

Hva er den viktigste ferdigheten til en kanoist - kraft, styrke eller fart?

Faktisk i kanopadling er det ikke noe element som er det viktigste. Det er så mange forskjellige stilarter med kanopadling og forskjellige måter å padle og rase nedover elven. Det er viktig å ha en god teknikk og en følelse av komfort på det hvite vannet, men du må også være sterk og kraftig, og du må ha de mentale ferdighetene til å takle presset på løpedagen.

Hvordan varierer kano fra kajakkpadling?

Kanopadling er når du knelder opp og bruker en enkeltbladet padle og kajakkpadling er når du setter deg ned med beina ut foran deg og du bruker en dobbel padle. Det er ganske stor forskjell, men ferdighetene du trenger som surfing, carving og snu båten, er like på mange måter. Jeg har gjort både kanopadling og kajakkpadling til et høyt nivå, og jeg fant ut at det er liknende elementer i begge idretter, men de fleste starter med kajakk og går gradvis videre til kanopadling.

Hvilke øvelser har du gjort for å forberede seg til OL i London 2012?

Jeg gjorde mye olympisk løft i oppkjøringen til spillene. Det inkluderte en rekke renser, deadlifts og foran, bak og overhead squats. Jeg snakket også mye.

Du beskrev å vinne gullmedaljen som "sint" - kan du beskrive hvordan det føltes å vinne det foran en 12.000 sterk hjemmekamp mot alle oddsene?

Det var en helt fantastisk opplevelse, en gang i livet. Det var fantastisk å tro at dette var meg å gjøre noe jeg bare hadde drømt om - og noen ganger følte jeg at det aldri skulle skje - så for å finne meg selv drømmen var mindboggling og fantastisk. Det var en spesiell dag for meg, min mannskapspartner Tim Baillie, for vår sport, for Team GB, og for historien om sporten i dette landet. Det var en fantastisk anledning, og jeg føler meg veldig, veldig heldig for å ha vært en del av det og å ha vært i stand til å bidra til det.

Du gjorde det ikke lett for deg selv etter å ha skrapet i den siste kvalifiseringen av semifinalen. Hva gikk gjennom tankene dine på det tidspunktet?

Semi-finalen gikk ikke riktig i henhold til planen, men da vi gikk av og møtte treneren vår og analyserte videoen, innså vi at vi var ganske raske bortsett fra en stor feil. Det var bare et tilfelle å lære av våre feil i semifinalen og deretter prøve å forbedre dem og prøve vårt beste i finalen. Vi jobbet veldig bra som et lag, og vi var veldig aggressive og veldig i kontroll, og den kombinasjonen var god nok til at vi skulle lykkes den dagen. Det var vårt beste konkurransedyktige løp, og vi var på vårt beste på den største dagen.

Konkurrerer du i noen store mesterskap i år?

Jeg konkurrerer ikke dette året fordi lagkameraten min, Tim, ble pensjonert, og jeg gjenoppretter fra en skade på skulderen min etter at jeg hadde stor operasjon på det i august. Jeg gjorde ikke det britiske laget i år fordi jeg ikke kunne teste prøvene på grunn av skaden. Jeg bruker dette året til å gjenopprette og finne en ny mannskap - forhåpentligvis kan jeg komme tilbake i stand til å begynne å konkurrere klar for neste år.

Satser du på å konkurrere igjen og forsvare tittelen din på de olympiske spillene i Rio 2016?

Ja, absolutt. For meg vil det være et stort privilegium og en god prestasjon for å komme til Rio.Det har vært en tøff tur for meg på noen måter, men OL i Rio skal være helt fantastisk og ha konkurrert i London 2012 Jeg vet førstehånden hvor fantastisk OL kan være. Å komme til en annen spill ville være en drøm som er blitt til virkelighet igjen, og jeg vil jobbe seriøst hardt for å sikre at det skjer.

National Go Canoeing Week finner sted over hele England mellom lørdag 24. mai og søndag 1. juni 2014. For å finne ut hvilke aktiviteter som foregår på en klubb i nærheten av deg, klikk her

Populært emne