Selvfølgelig sykling å jobbe er sunt, men vi ble overrasket av bare hvor sunn

Selvfølgelig sykling å jobbe er sunt, men vi ble overrasket av bare hvor sunn - øVELSER 2023
Selvfølgelig sykling å jobbe er sunt, men vi ble overrasket av bare hvor sunn - øVELSER 2023
Anonim

Når nyhetsbrudd av en studie avslører at det å gjøre sunne ting resulterer i helsemessige fordeler, kan det være lett å skyve den av. De fleste erkjenner at hvis de spenderer tiden, kjører grønnsaker og bytter sukker til fiber, vil de sannsynligvis bli sunnere.

Men når resultatene er så drastiske som å kutte risikoen for hjertesykdom og kreft med nesten 50%, er det verdt å legge merke til.

Universitetet i Glasgow forskere har analysert data på 264 337 personer over fem år for å bestemme effekten sykling eller gå til jobb har på helse sammenlignet med å ta kollektivtransport. Resultatene er overraskende selv om du går inn for å forvente en aktiv pendling for å være sunnere.

Sammenlignet med en ikke-aktiv pendling er sykling til arbeid knyttet til en 45% lavere risiko for å utvikle kreft og en 46% lavere risiko for hjertesykdom. Det var også forbundet med en 41% redusert risiko for tidlig død av en eller annen grunn.

Turgåing imponerte ikke like mye, uten forening funnet mellom å gå for å gå og redusert risiko for kreft eller for tidlig dødsfall generelt. Det var imidlertid knyttet til en 27% lavere risiko for å utvikle kardiovaskulær sykdom og en 36% lavere risiko for å dø av kardiovaskulær sykdom enn en ikke-aktiv pendling.

Forskerne konkluderte med at den sannsynlige grunnen til at sykling utover går, er at de pleier å dekke større avstander, og øvelsen involvert er vanligvis mer anstrengende.

En tvil som kanskje bråler inn i tankene dine, spesielt hvis du bor i London, er om de stadig mer anerkjente faren for luftforurensning kan motvirke eventuelle helsemessige fordeler av sykling.

Generelt tyder forskningen på at fordelene ved fysisk aktivitet oppveier oppvekst noen risiko som følge av luftforurensning. Når det er sagt, er det fortsatt smart å redusere eksponeringen, så sjekk ut våre fem tips for å minimere risikoen for Londons luftforurensning.

Populært emne