Nå er det på tide å bestille vinterferien

FOR ... THE DISCERNING APRES-SKIER

Clank en tankard i Mayrhofen

En typisk kveld i Mayrhofen går som dette: et par øl på Hotel Strass og en Jägermeister eller to i Skottlands Yard Pub, etterfulgt av en dans med lokale folk på den passende svake Brück'n Stadl klubben. Kunst- og komediehendelser er spredt gjennom sesongen, og denne tradisjonelle østerrikske fjellbyen har en endelig utblåsning hvert april når den blir overtatt av dansemusikkfestivalen Snowbombing i en uke.

Snøbrett og ski er like førsteklasses. Bare vær sikker på at du har en alkoholabsorberende frokost fra lokal kjendis Hans The Butcher før du drar av. Det er 52 løp, de fleste av dem røde, og selv noen av blues krever et anstendig ferdighetsnivå for å navigere sine kurver.

På den massive snowparken sannsynligvis vil du klokke noen snøbrett på bare Y-fronter (et syn vi ønsker vi kunne se bort). Det er også hjemsted for en av Europas bratteste løp: Den velkjente Harakiri har en selvmordlig 78% gradient, og nei, vi skammer ikke over å si at vi gikk ned mesteparten av veien på rumpa.

FOR ... THE ADVENTURER

Kip i hytter i det sentrale Berner Oberland

Du må vokse et skjegg for å fullt ut omfavne fjellmannens vibe av denne turen. Mens Haute Route mellom Chamonix og Zermatt er legendarisk, betyr det at det generelt er overkjørt. Sveits Berner Oberland tilbyr en lignende turopplevelse minus folkemengdene, med utsikt over Jungfrau, Eiger og Monch topper som hadde våre kyniske selv å tenke over skjønnheten i den naturlige verden i lengre tid enn vi ønsker å innrømme.

Tradisjonelle fjellhytter er hjem for varigheten av turen (de fleste varer fra fem til syv dager). Dette betyr ingen kø for morgenbanen og noen fantastiske soloppganger hvis du er heldig. Vi skiedet noen virkelig massive toppmøter samt Aletschgletscher, som på nesten 23 km er den lengste isbreen i Europa.

Du må være en trygg skier å ta på utfordringene, og du skal gå i fire til fem timer hver dag, så et høyt treningsnivå er viktig. Lårene, glutene, kalvene og nedre ryggene kan ikke elske det - men det vil du sikkert.

FOR ... THE POWDER JUNKIE

Skær gjennom knæhøye hvite ting i Cervinia

Skiing eller snowboarding gjennom slush er det samme som å ha en grillfest på en regnfull dag: søppel, men ingen ønsker å innrømme det. Du vil ikke bekymre deg for det her. Som det høyeste feriestedet i Europa har Cervinia nesten alltid frisk snø hele veien fra midten av oktober til mai.

Vi elsker lengden på løypene, med en spesielt minneverdig strekk som fortsetter for 11km. Disse meandering pistes er flott for cruising. På den annen side er det ikke mye av en utfordring, og de få svarte løpene garanterer egentlig ikke beskrivelsen. Men du kan få en sprekk på noen svarte som lever opp til sin vurdering ved å gå til den sveitsiske siden av Matterhorn og nabostaten Zermatt. Du trenger et kombinert løftepass for å gjøre det, men heldigvis koster det mye mindre (€ 41 for en dag sammenlignet med € 92) her enn på den sveitsiske siden.

Cervinia høye høyde kan skape perfekte forhold, men det kommer med en pris: det er blodig frysing. Pak en buff hvis du verdsetter dine lepper og nese.

FOR ... DEN ALTERNATIVE AKTIVITETEN HOLDER

Fly, klatre og slede i Paradiski

Vi brukte ikke våre ski til vår tredje dag i dette super-feriestedet, som omfatter de franske fjellområdene Les Arcs, Peisey-Vallandry og La Plagne. I stedet dro vi i isklatring opp et tårn som ble brukt til sportens VM i år, raced ned en 3 km akebakke, og ba for våre liv mens det gikk i hurtighet. Ridning - parachuting kombinert med ski - er også tilgjengelig for alle som er bedre enn oss å prøve.

Tobogganing er inkludert i (ganske pricy) løypass, som starter fra € 291 i seks dager. Du må holde lommeboken til hånden hvis du vil gjøre alt - hver ekstra aktivitet koster, fra 30 € for en halv times isklatring til 80 € for en hurtighetssesjon.

Når vi kom rundt til ski, likte vi brede, lettgående blå løp etterfulgt av mogul-dekket svarte som fikk oss til å spørre hvor omfattende vår reiseforsikring var. Etterski er ganske lav nøkkel, noe som gjør Paradiski perfekt for familier eller de som foretrekker å treffe bakken i stedet for baren.

FOR ... HEKSEN KRIGER

Ski samme dag i Krvavec

 

Mangel på tid eller penger trenger ikke å hindre dine ski- eller snowboard-ambisjoner i vinter, spesielt når det ikke kan være lettere å nyte en lang (eller til og med vanlig) helg i et av Slovenias mest fantastiske feriested.

På bare 8 km er Krvavec den nærmeste feriestedet til en internasjonal flyplass i Europa, slik at du kan være i bakken innen en time for å gå av flyet og unngå å måtte skrive av en dag i begynnelsen og slutten av reisen på grunn av reiser tid. Og med Wizz Air tilbyr flyreiser fra London Luton fra £ 26 én vei, og det kan fortsatt være kostnadseffektivt å jette ut så kort tid.

Feriestedet selv har 30km med bakker, catering til alle evner, med 8km blå, 15km rød og 7km med svarte løp. Det ligger også bare 25 km fra Slovenias hovedstad, Ljubljana, som tilbyr fantastisk natteliv hvis du virkelig ønsker å få mest mulig ut av helgen din.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar