Ikke-binær: hva det betyr og 10 måter det kan forandre livet ditt

Hvis du noen gang har kommet over noen som identifiserer som ikke-binær, og du har ingen anelse om hva det er eller hva det betyr for ens liv, er dette for deg.

Når verden blir mer og mer informert om ulike seksualiteter og kjønnsidentiteter, er det ikke rart at begrepet ikke-binært har oppstått så sent som i slutten. Det er en term enn har mye mening for bestemte typer mennesker.

Ikke bekymre deg hvis du ikke er kjent med hva ikke-binær betyr fordi mange mennesker fortsatt ikke vet mye om det. Det er imidlertid et begrep som du bør vite og bruke riktig når du henviser til personer som ikke er binære.

Hva er ikke-binært?

Noen som er ikke-binære ser ikke seg som spesifikt mann eller kvinne. Dette er en veldig bred måte å si at disse menneskene ikke ser seg selv som samfunnet har sagt de burde være.

En ikke-binær person kan også kjempe med sin seksuelle orientering og kan til og med vurdere å bli transgender, slik at kroppen deres reflekterer hva de identifiserer nærmere med hensyn til kjønn.

Hvordan å være ikke-binær endrer livet ditt

Som jeg er sikker på at du allerede har gjettet, kan ikke-binær komme med sine utfordringer. Mange forstår ikke akkurat hva det er, og noen mennesker nekter å anerkjenne det faktum at det eksisterer. [Les: Seksuelt væske - hva betyr dette enda i dating verden?]

På grunn av disse grunnene kan ikke-binær endre livet ditt mye. Når du er klar over nøyaktig hva det er, vil du møte utfordringer andre folk aldri ville tenke på. Her er hvordan å være ikke-binær kan forandre livet ditt.

# 1 Folk tror ikke på det. Dette forandrer livet ditt av mange forskjellige grunner. For en, folk som ikke tror på deg når du sier at du ikke er mann eller kvinne, vil i utgangspunktet bare gi deg en hard tid og få deg til å føle seg dum.

For det andre tror de deg ikke! De øker i utgangspunktet deres øyenbrynene i forvirring og går om dagen som om du bare spytter nonsens om ikke å identifisere som kjønn. Dette vil få deg til å føle seg sint, og du vil unngå å fortelle folk - som kvitterer behovet for å bli forstått. [Les: Heteroflexible - Alt du trenger å vite om en sjelden seksualitet]

# 2 De tror du bare vil ha oppmerksomhet. Dette er en av de mer irriterende tingene i samfunnet i dag. De tror at hver person som erklærer at de er ikke-binære, bare leter etter litt oppmerksomhet fordi det er et hett tema i kontroverskelen i dag.

De vil peke deg som noen for å unngå, så de ikke trenger å håndtere dine "latterlige" atferd og påstander. Du finner at mindre og mindre folk vil gi deg den tiden du fortjener å snakke om å være ikke-binær.

# 3 Noen mennesker tror det er bare en fase. Dette er en annen ting som vil frustrere deg til ingen ende. Folk vil mer eller mindre ignorere deg når du prøver å fortelle dem om å være ikke-binær, fordi de tror det er bare noe du går gjennom nå og ikke en alvorlig sak.

Noen kan til og med ha ubehag for å fortelle at det bare er en fase, og du vil "vokse ut av det." Disse menneskene trenger ikke å være i livet ditt. Derfor kan du ende opp med å kutte noen mennesker ut av livet ditt, som velger å ikke erkjenne hvem du er. [Les: Pansexual vs Biseksuell - Alle måter å fortelle forskjellen på]

# 4 Du føler deg misforstått. Dette er den største måten å være ikke-binær endrer livet ditt. Hvis hele livet ditt har vært i stand til å nå folk og snakke med dem om alt og bli forstått, og så kommer du ut som ikke-binær, plutselig forstår ingen virkelig deg.

Du har det vanskelig å åpne opp om mange ting derfra, bare fordi du ofte føler deg misforstått. Men folk som misforstår deg er helt på grunn av deres uvitenhet, og ikke du er ikke-binær. [Les: 9 sikre måter å fortelle om du er virkelig bi-nysgjerrig]

# 5 Det er vanskelig å fylle ut et søknadsskjema når det tilbys en "mann" eller "kvinne". Noen steder endrer disse i søknadsdokumenter. Imidlertid er det fortsatt vanskelig når du må fylle ut noe på nettet som "mann" eller "kvinne" når du ikke føler verken.

Du vil gå gjennom en intern kamp øyeblikkelig når du sjekker en av bare for helvete av det, slik at du kan fortsette med hva det er du trenger for å bli ferdig. Den vanskeligste delen om dette er at det vil forandre livet ditt på den minste måten, men det vil få stor effekt.

# 6 Shopping i begge deler er vanskelig. Du kan ha din egen personlige stil og vil kjøpe hva du vil, men du vil føle deg rar om å gå inn i en butikk og handle i enten "mannlige" eller "kvinnelige" seksjoner fordi, vel, du er heller ikke!

Det gjør det vanskelig fordi du bare føler at du ikke har et sted som er for ikke-binære mennesker som deg selv. Det vil ikke være klærne som er problemet, det er det faktum at det bare er to kjønn å velge mellom når du identifiserer som verken. [Les: Perks og un-perks å komme ut av skapet]

# 7 Du kan ikke engang rette mennesker når de kaller deg en "mann" eller "kvinne". Når noen refererer til deg som et spesifikt kjønn, er det vanskelig å rette dem når du ikke egentlig kan fortelle dem hva du skal ringe til deg. I utgangspunktet vil du bare føle deg som å si, "Jeg er ikke det," men du har ikke mulighet til å sikkerhetskopiere det på en måte de kan forstå.

Dette forandrer livet ditt fordi du må håndtere det så mye i samtalen at det blir vanskelig for deg å føle seg komfortabel å bli med i en diskusjon med folk som bare ikke forstår - eller ikke å erkjenne det.

# 8 Din forvirring vil bli ignorert. AKA, du vil bli ignorert. Mange forstår ikke hva ikke-binære midler, og på grunn av det, vil de bare ignorere alt som har å gjøre med det helt, slik at de ikke trenger å håndtere å være uinformert og se dum ut.

Dette betyr at ikke-binære folk vil bli ignorert mye i grupper og samtaler, så ingen må ta opp det faktum at du faktisk er ikke-binær. Enten det, eller de vil ignorere det faktum at du selv nevnte noe i det hele tatt.

# 9 Folk vil ha en vanskelig tid å respektere din identitet. Hvis du velger å fortelle folk at du er ikke-binær og har dem til å ringe deg etter et kjønnsnøytralt pronomen, vil mange disrespect dine ønsker ved å ringe deg etter et begrep som de ser hensiktsmessig. De vil ikke engang prøve å ringe deg etter det du foretrekker.

Denne typen respektløshet er definitivt livsforandrende fordi du vil se hvem i ditt liv vil respektere deg og dine ønsker, og hvem vil ikke. Dette kan be deg om å sparke bestemte mennesker ut av livet ditt for godt.

# 10 Du vil føle at du ikke hører hjemme. Å være ikke-binær kan være veldig vanskelig, for hele livet har du blitt slumpet inn i en bestemt kategori, og du kan ikke engang velge kategorien enten som "riktig" fordi det ikke er det du føler.

Dette kan få deg til å føle at du ikke hører hjemme, og det er litt livsforandrende fordi når du ikke føler at du er med i livet, føler du deg ensom og utelatt. Det kan gjøre deg trukket tilbake og mindre sannsynlig å engasjere seg med andre mennesker.

[Les: Definisjon av queer - Hva betyr Q i LGBTQ egentlig?]

Å være ikke-binær er ikke noe noen velger, men hvem de er på et dypere nivå. Den har evnen til å forandre livet ditt på flere måter.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar