Nike + FuelBand SE gjennomgang

Jeg vil alltid ha et sted i mitt hjerte for FuelBand, Nike's nylig utgåtte treningssporingsarmbånd. Det var, og fortsatt, en av de flotteste treningssporene med sin enkle, men elegante design - et børstet gummiert bånd med en tykk låsemekanisme. Og påløper NikeFuel poeng, valutaen du oppnådde ved å sette av sin innebygde akselerometer og gyroskop, var en moreish jakt.

Retningslinjene sa at en gjennomsnittlig person skulle generere 2000 per dag, men jeg gjorde det til mitt mål å treffe 4.000 hver 24 timer, noe som ikke var spesielt vanskelig hvis du gjorde en stor trening en gang om dagen. Vårt største eventyr sammen var tilfeldig - i 2012 glemte jeg å ta den av før en halv Ironman i Thailand, bare innså at jeg fortsatt hadde det på halvveis gjennom 1,9 km svømmetur. FuelBand er egentlig ikke vanntett, bare vannavstøtende - men på en eller annen måte overlevde den like under en times sjøbading, så vel som 90km sykkeltur og halvmaraton etterpå, og kunne fortelle meg at jeg hadde påløpt en kjapp 12 000 bensinstasjoner over syv timer. Jeg er ikke sikker på om jeg var mer stolt av å oppnå denne poengsummen eller fullføre løpet.

FuelBand fortalte også tiden, telle trinn og kunne synkronisere med en Nike + -app slik at du kunne holde styr på fremdriften din. Jeg hadde to versjoner av bandet, den første og SE, som fulgte med noen ekstra funksjoner, inkludert muligheten til å spore treningsintensitet og forbedret batterilevetid, men jeg kunne bare synkronisere SE til min bærbare datamaskin (gjort via en USB innebygd i lås) og telefon (via Bluetooth). Da jeg klarte å få det til å fungere, likte jeg det så sikkert Fuel Point-scoreene låste opp lette, små feirende animasjoner.

Til slutt, vår kjærlighetsaffære var kortvarig fordi bandet ikke kunne gi meg nok nyttig informasjon. Jeg gjorde mange triathloner på den tiden, og jeg trengte en enhet som kunne nøyaktig spore ruter, fortelle meg mine minutter per kilometer tempo og trene mine splittider. Jeg hadde en Polar hjertefrekvensmonitor ved siden av FuelBand for litt, og på grunn av den betydelige økede datakraften til Polar, ble FuelBand i utgangspunktet et litt ubehagelig armbånd. Etter et par uker tok jeg det av og satte det i en skuff, aldri å bli slitt på nytt.

Moren min fortalte nylig at hun ønsket et treningsarmbånd, så jeg gravd det ut, støvet det av og la det opp. Hun har hatt på seg den siden og synes å være like den lyse, lettleste skjermen og ett-trykks kontrollsystem, og fortsetter å slå på hvor mange NikeFuel poeng hun har opptjent, noe som minner meg om hvor god en enhet som dette kan være ved å motivere en vanlig person for å gjøre den nødvendige mengden daglig for å holde seg i live.

Så hvorfor har Nike bestemt seg for å trekke FuelBand? Ifølge kilder, inkludert CNET.com og Wired.com, er årsakene todelt. For det første betyr forbedringen i treningssporingsteknologi i telefoner at Nike's Nike + økosystem er mindre avhengig av FuelBand, og for det andre fordi det ser mer og mer ut som at Apples kommende iWatch vil ha FuelBand-programvare på den.

Hvis iWatch er den juggernaut det er forventet å være, vil FuelBand, om enn i en annen form, ha enda større inntrengning i folks liv. Det betyr også at så snart jeg har sparet pengene for å kjøpe Apples imponerende nye enhet, vil jeg gjenopplive min kjærlighetsaffære med NikeFuel. Jeg lurer på hvor mange poeng Marathon des Sables ville tjene meg? Det kan være på tide å finne ut snart ...

Den opprinnelige Nike + FuelBand var enheten som brakte aktivitetssporere inn i mainstream. Mens det ikke gjorde noe nytt, så FuelBand så bra, det var behagelig nok til å ha på seg hele dagen og kom med en godt designet iPhone-app.

Den nye Nike + FuelBand SE tar alt som var bra med den opprinnelige enheten, og legger til noen nye, velkomstfunksjoner til blandingen. Men med konkurransen blir stivere hver dag, kan FuelBand SE pakke nok slag til å holde seg på topp?

Les våre andre aktivitetssporing vurderinger

Anmeldelse

Fueling opp

Nike + FuelBand SE er tilgjengelig i tre størrelser - små, mellomstore / store og ekstra store. Mellom / stor vil trolig passe de fleste takket være to forlengelseskoblinger som gjør den ganske allsidig. Du får også et verktøy for å frigjøre koblingene når de er på plass.

En av klagerne vi hadde når vi gjennomgikk Fitbit Flex og Jawbone UP nylig er at begge enhetene krever en proprietær kabel for å lade dem. Nike har ikke gjort samme feil, utformet FuelBand SE med en USB-kontakt innebygd, slik at du kan koble den til hvilken som helst datamaskin for lading. Det er også en USB-forlengelseskabel i esken, noe som gjør det så enkelt som mulig å lade enheten.

Når du kobler FuelBand SE til datamaskinen din for å lade opp, blir du bedt om å laste ned Nike + -koblingsprogramvaren og koble FuelBand med din Nike + -konto. Hvis du ikke allerede har en Nike + -konto, bør det ikke ta mer enn noen få minutter å lage en, og ja, det er gratis.

Når du har belastet deg, setter du bare FuelBand SE rundt håndleddet ditt, klikker på det, lukker og fortsetter med livet ditt. For de virkelig motebevisste, finnes det en rekke farger - alt svart, svart med rosa, svart med gult og svart med rødt. Det er enda en rose gullutgave, med skinnende metalliske aksenter.

Høyoktanbrensel

Nike + FuelBand SE gjør stort sett det samme som andre aktivitetssporere.Den bruker et innebygd akselerometer og noen smarte algoritmer for å spore alle trinn og bevegelser i løpet av dagen. Det konverterer så all den bevegelsen til en rekke trinn og et anslag på kalorier som er brent.

Nike har imidlertid gjort noe litt annerledes ved å lage sin egen beregning for å skille sine produkter fra konkurransen. Selv om du kan måle fremdriften din i forhold til trinnene som er tatt eller kalorier brent, er det som du ender opp med å fokusere på, NikeFuel.

NikeFuel tar alle dataene fanget av FuelBand og knuser den til en enkelt verdi. NikeFuel's skjønnhet er at selv om det er unikt for Nike, brukes det til hele Nike + økosystemet. Så, hvis du også bruker Nike + Running-appen, eller bruk en Apple iPod til å spore kjørene dine, vil all den aktiviteten regne med din NikeFuel-total.

NikeFuel er grunnlaget for alle dine mål og prestasjoner. Du må sette deg et daglig NikeFuel-mål å jobbe for, og hver dag du slår det målet, teller mot en pågående strekk. Jo lengre streken din, desto mer oppfordret er du å opprettholde den og jo mer sannsynlig skal du være aktiv hele dagen.

Det er en mengde trofeer knyttet til NikeFuel, enten du har dobbel eller tredoblet ditt daglige mål, for eksempel, eller slå en milepæl som 100.000 NikeFuel-poeng. Hver gang du vinner et trofé, fokuserer det deg på det neste - når det gjelder motivasjon, leverer FuelBand SE virkelig.

Få venner

Nike + økosystemet har alltid vært stort på fellesskapet, og FuelBand gjør det enda enklere å dele, kommunisere og konkurrere med venner. Facebook og Twitter-funksjonalitet er innebygd, noe som gjør det enkelt å dele prestasjoner, økter eller til og med bilder av hvor du har trent.

Du kan også legge til venner - og opprette grupper av venner - i Nike + -samfunnet, slik at du kan se fremdriften deres, og de kan se dine.

I tillegg til grupper kan du holde oversikt over bestemte grupper av mennesker uten å måtte søke gjennom vennelisten manuelt. Dette er spesielt nyttig hvis du trener med venner, og du vil lett holde orden på alles fremgang.

Du kan også velge å bli varslet når en av vennene dine starter en treningsøkt. Så hvis du har en lat ettermiddag på sofaen, og du ser din kompis har startet en økt, bør den gi deg det du trenger for å stå opp av sofaen og gå ut for en løp.

Trenings økt

Et av problemene med aktivitetssporere er at de i hovedsak teller bare trinn og lite differensiering blir gjort mellom casual spasertur langs eller jakt på Usain Bolts 100m-rekord. Hvor mye innsats du legger inn har liten innvirkning. For å overvinne dette, har Nike lagt til en ny funksjon kalt Sessions. Før du starter opplæring, sett FuelBand SE i sesjonsmodus, og det vil være oppmerksom på hva du gjør og til og med logge noen mer granulære data.

For å starte en økt, trykk og hold knappen på FuelBand SE til ordet 'Start' vises. Slip knappen og trykk den igjen. FuelBand vil gi deg en tre-sekunders nedtelling etter hvilken økten vil begynne. Når du er ferdig, hold nede knappen til "End" vises, og trykk den igjen. FuelBand vil da fortelle deg hvor lenge sesjonen varet og hvor mye NikeFuel du tjente per minutt og over øktens varighet.

Du kan merke øktene dine ved hjelp av enten iPhone-appen eller Nike + -siden, slik at du kan se tilbake og kontrollere fremdriften når du kjører, sykler, spiller fotball etc.

Da Nike annonserte FuelBand SE, gjorde det en stor avtale om de nye algoritmer som gjør at enheten kan spore en hel rekke aktiviteter mer nøyaktig enn bare å være en skridtteller. For det meste synes disse påstandene å være sanne, med FuelBand SE gjør en god jobb med å spore syklingsøkter, så lenge du kjører en ekte sykkel i den virkelige verden. Den totale mangelen på bevegelse på en motorsykkel gjør det nesten umulig å måle aktivitet, med mindre du har lyst på å kle en XL FuelBand til ankelen selvfølgelig.

Du kan også bruke øktmodus for å spore søvnen. Bare start en økt før hodet ditt treffer puten og avslutt når du våkner om morgenen. Når du har merket økten som sovende, kan du se hvor lenge du sov og hvor mye av den tiden ble brukt i dyp søvn.

Vi opplevde noen problemer når vi forsøkte å måle vår søvn regelmessig, skjønt. Mens hver treningsøkt ble logget perfekt, mislyktes noen av våre sovende økter, eller når de gjorde det, indikerte de at økten ble startet og stoppet øyeblikkelig. Det kan være at det er en liten feil når en økt spenner over to dager, men forhåpentligvis kommer Nike å ta opp dette snart med en fastvareoppdatering.

IPhone-appen

Til tross for at det er en ny FuelBand, er det fortsatt ingen tegn på en Android-app, så hvis du ikke er en Apple-bruker, har du ikke lykke til. Det er ikke å si at du fortsatt ikke kan bruke en FuelBand SE. Den enkle USB-tilkoblingen betyr at du kan synkronisere alle dataene dine ved å koble den til datamaskinen, selv om dette gjør hele opplevelsen mindre sømløs og integrert.

Før FuelBand SE traff gaten, rullet Nike ut en helt omarbeidet versjon av appen. Dette tillot at eksisterende FuelBand-brukere utnytter noen av de nye funksjonene, for eksempel de forbedrede algoritmene, samtidig som de legger til funksjonalitet som er spesifikk for FuelBand SE, for eksempel økter.

En av de nye funksjonene som den oppdaterte appen tok til bordet, var Win The Hour.Dette er designet for å oppmuntre deg til å holde deg aktiv hele dagen, i stedet for å sitte rundt for det meste og sprengte ut en løp om kvelden for å slå ditt daglige mål.

For å vinne en time må du ha vært aktiv i minst fem minutter, og FuelBand SE logger hver time du vinner hele dagen, og gir deg troféer hvis du treffer et bestemt antall timer.

Du kan til og med konfigurere FuelBand og appen for å sende deg påminnelser. Hvis det ser ut til at du er lat, vil en melding blinke opp på FuelBand for å oppmuntre deg til å bli aktiv, mens et varsel også vises på iPhone. Dessverre er det ingen vibrasjonsfunksjon, så det vil ikke fysisk knyte deg slik at Jawbone UP vil.

Appen er godt lagt ut og lar deg bore ned i alle aspekter av din FuelBand-aktivitet. Du kan undersøke hvor bra du gjør i dag, eller se tilbake på hvordan du har gjort de siste ukene eller månedene. I skjermbildet i dag, vil appen fortelle deg hvor godt du for tiden gjør i forhold til det større Nike + -samfunnet, samt hvordan innsatsen din sammenligner med ditt eget gjennomsnitt på den ukedag.

En ting som mangler fra appen er noen form for matsporing, som både Fitbit og Jawbone apps gir. For alle som ønsker å endre hele livsstilen, er det viktig å holde en nøyaktig matdagbok, noe som kan gjøre FuelBand til et mindre attraktivt alternativ. Når det er sagt, er det ingen mangel på gratis mat dagbok apps der ute, så du kan fortsatt gå ned FuelBand ruten, mens du sporer kaloriinntaket ditt andre steder.

Akkurat som Fitbit Flex, bruker FuelBand SE Bluetooth 4.0 for å holde kontakten med iPhone, så det er ikke nødvendig å manuelt synkronisere dataene dine - så snart du åpner appen, vil du bli presentert med den nyeste statistikken fra FuelBand.

Gjennomføringen av Bluetooth med lavt strømforbruk betyr at FuelBand SE gir bedre batterilevetid enn forgjengeren, og administrerer mellom fem og seks dagers bruk på en enkelt lade, i stedet for fire. Vær imidlertid oppmerksom på at bare iPhone 4S og over støtter Bluetooth 4.0.

Konklusjon

Nike + FuelBand SE er mer en oppdatering til den opprinnelige enheten enn et nytt forslag, men det er ikke noe dårlig. Hva Nike har gjort er bygget på funksjonssettet av den opprinnelige FuelBand, lytter til noen av tilbakemeldingene fra brukerne, og kommer opp med en bedre enhet.

Det er også verdt å huske at FuelBand SE i hovedsak er Nike FuelBand, og erstatter originalen og har samme pris på £ 129. Men det er her noen potensielle brukere kan begynne å sprenge seg mot konkurransen, siden FuelBand SE sitter i øvre ende av aktivitetstracker-markedet.

Begge Fitbit Flex og Jawbone UP er betydelig billigere enn FuelBand SE, men de savner en nøkkelfunksjon - en innebygd skjerm. En av de største fordelene med FuelBand er at du ikke trenger å få telefonen ut av lommen for å sjekke fremdriften din.

Et trykk på knappen på selve bandet kan vise dine nåværende NikeFuel poeng for dagen, antall trinn du har tatt, mengden kalorier som er brent og til og med tiden. En praktisk dobbelttrykksfunksjon lar deg sjekke tiden uansett hvor du befinner deg i dataskjermen, og gjør FuelBand til en veldig brukbar armbåndsur også. Ja, FuelBand SE er dyrt sammenlignet med konkurrentene, men gitt design, funksjonssett, følgesvennapp, webportal, delingsevne og aktivt samfunn, er det fortsatt den mest motiverende aktivitetssporeren der ute.

Resultat: 9/10

Pris: £ 129

Produsent: Nike

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar