Nigel Owens: "Min hele karriere er nede for å savne en konvertering"

Nigel Owens: "Min hele karriere er nede for å savne en konvertering" - øVELSER 2023
Nigel Owens: "Min hele karriere er nede for å savne en konvertering" - øVELSER 2023
Anonim

"Hva en fyr" er egentlig den eneste måten å beskrive Nigel Owens på. Welshman offisielle Rugby World Cup-finalen i 2015, er en av de mest respekterte dommerne i spillet og har offentlig diskutert sin seksualitet, for eksempel i BBC-dokumentarfilmen Tro mot meg selv, hvor mange kan vike unna.

Like imponerende, som han åpenbarte for Trener, kan han gå fra en European Cup-kamp på en lørdag kveld til et Under-12-spill i Wales på en søndag morgen. Hva. En fyr.

Hvilken inspirerende oppførsel har du sett på rugbybanen?

Like etter at jeg blåste fløyten ved VM-finalen, løp David Pocock, den australske nummer 8, over for å riste hånden min og si: "Takk, Nigel, du hadde et flott spill." Denne fyren hadde nettopp mistet seg en vinners medalje og den første tanken i hans sinn var å finne meg og si takk. Bloody helvete trodde jeg, det viser mye om sporten jeg er inne i og integriteten til folk som han. Og så 20 sekunder senere sprang Jerome Kaino, All Black back row, for å si: "Jeg så på at programmet ditt kom ut som homofil på BBC i går kveld, og jeg trodde det var flott. Du kan være veldig stolt av deg selv. "For han å forstyrre å feire det største øyeblikket av hans rugbykarriere å dele det med meg var det fantastisk.

Hvorfor respekterer rugby-spillere dommeren mer enn fotballspillere?

Det er mange gode mennesker som er involvert i fotball, og vi kan ikke ta en moralsk høyde fordi det er nok at rugby kan gjøre det bedre. Du får se at folk prøver å få et øye ut, eller sparker en motstander i hodet når de er på gulvet. Men hvilken rugby gjør det bra er disiplin. Folk straffes hardt, og ingen vil vare i spillet hvis de stadig bruker feilaktig oppførsel.

Det starter med uoverensstemmelse - det er ikke noe i rugby. Dommere kan legge et øyeblikk ti meter til en straff, eller merke et gult kort, og vi vet at vi vil bli støttet av styrende organer, av spillerne og til og med de fleste publikum.

Hvorfor ville du være dommer?

Jeg spilte fullback for skolelaget mitt, og vi hadde ikke vunnet et spill hele sesongen. I siste øyeblikk i finalen, gjorde vi et forsøk på å score 12-12, og jeg fortalte kapteinen at jeg ville ta konverteringen. Det var rett foran innleggene, og jeg trodde jeg ville være helten på skolen. Men jeg skar det så bredt det nesten slo hjørneflagget.

En sportslærer, kalt John Beynon, tok meg til side og foreslo forsiktig at jeg prøvde dommer. Hele min karriere er ute for å savne den konvertering.

Hvem hjalp deg i starten?

Jeg ga en gang to spillere i ungdomsmatch en stor bollocking foran alle. En av foreldrene som så på, som hadde spilt for Llanelli selv, fortalte meg etterpå at hvis en dommer hadde gjort det til ham, ville han ikke ha respektert ham. Det ville være mye bedre å trykke dem på skulderen mens de løp til neste linjeutgang, og si stille, "Jeg så hva som skjedde der igjen, gutter, gjør det ikke nå igjen". Det er faktisk langt mer personlig, og det betyr at det vil få poenget på mer effektivt som noen dramatikk.

Hvilke kvaliteter trenger en dommer?

Du må kunne takle misbruk. Det talentet er enten i deg eller det er det ikke. Noen få prøver å dømme, og etter et par uker sier de, "jeg kan bare ikke klare meg". Hvis du kan takle moaning og banne, betyr det vanligvis at du også kan takle det andre presset.

Er du noen gang fristet til å svare tilbake når du blir booed?

Så langt som mengden går, er det definitivt tider hvor du føler deg som å svare tilbake, eller sier, "Jeg har rett. Jeg har lest alle lovbøkene, har du det? "Men du kan ikke gjøre det. Et smil er noen ganger den beste taktikken, selv om det gjør infiserte mennesker sintere enda mer.

Hvordan følte det seg å dømme VM-finalen?

Jeg har fortsatt ikke satt meg ned og tatt alt i, hvor heldig og privilegert jeg er. VM-runden kommer bare rundt hvert fjerde år, så om 40 år vil det bare være ytterligere ni personer som har gjort det. Sannsynligvis flere mennesker har gått til Mars. Jeg har faktisk ikke sett videoen enda. Jeg vil lagre det for en spesiell anledning, som når jeg går på pensjon, eller på min mors bursdag fordi hun ikke lenger er med oss.

Hva var din lykkeligste opplevelse i rugby?

Jeg måtte dommeren Leicester mot Ulster i en European Cup-kamp på en lørdag kveld i 2013. Neste dag hadde jeg lovet et lokalt walisisk lag kalt Pencoed at jeg ville dommeren deres under-12 i en kamp mot Cwmbran. For å se barnas ansikter når jeg gikk inn i stuen for å sjekke støvlene deres, vel, det var et øyeblikk da jeg tenkte: "Dette er hva rugbyspillet handler om. Dette er grunnen til at jeg kom inn i spillet, ikke for cupfinalen eller Tri-Nations-deciders. "For å kutte det av, ristet en av ungene min hånd på slutten av spillet og sa:" Mange takk, Nigel. Og forresten var du mye bedre i dag enn du var på telly i går kveld. "Strålende!

Nigel Owens er patron av barns veldedighet Bullies Out og Wooden Spoon. De seks nasjonene begynner 6. februar. For mer informasjon om Nigel Owens som gjestespreker, besøk bestillingsbyrå MN2S.

Populært emne