NHS Slams * Nyhetshistorier Slammer sukkerfrie myke drikker

NHS Slams * Nyhetshistorier Slammer sukkerfrie myke drikker - øVELSER 2023
NHS Slams * Nyhetshistorier Slammer sukkerfrie myke drikker - øVELSER 2023
Anonim

Sukkervann brus har hatt en dårlig uke og tok flak fra alle sider av media etter at en anmeldelse ble publisert i medisinskriften PLOS Medicine som foreslo at det ikke var tegn på at diettdrikker var bedre for helsen din enn deres sukker- fylte motstykker.

Gjennomgangen ga en spredning av artikler som baserte kunstig søtede drinker, med de fleste av disse historiene som tyder på en "studie" eller "ny forskning" hadde hevdet at de kunne være så stor en del av fedmeproblemet som sukkerholdige drikker.

Imidlertid har NHS 'uvurderlige bak overskriftstjenesten tatt opp med en så drastisk tolkning av anmeldelsen, og med god grunn.

For det første, i stedet for ny forskning eller en systematisk gjennomgang, var dette en fortellende gjennomgang, som er mer eller mindre en informert meningsdel. Det er fortsatt basert på eksisterende bevis på emnet, men ikke på en systematisk måte, så kan det gå glipp av motargumenter og noe relevant bevis, og være ganske ensidig som et resultat.

Selv om eksisterende bevis er blandet og gjør lite for å bevise at sukkerfrie drikker er bedre for helsemessige resultater, kom mange eksperter ut i reaksjon på vurderingen for å motvirke konklusjonen om at diettdrikker ikke bør anbefales som et alternativ.

Professor Naveed Sattar, professor i metabolsk medisin ved University of Glasgow kommenterte i NHS-artikkelen:

"Jeg er ikke enig med forslaget om at diettdrikker ikke er bedre enn sukkerholdige drikkevarer når det gjelder kroppsvekt. Mens jeg er enig i bevisbasen når det gjelder riktig forsøk, sammenligner sukkerholdige drikker med kosthold, mangler drikkevarer for virkelige sluttpunkter som vekt eller hjertesykdom, intuitivt en drink som inneholder mange kalorier (dvs. sukkerholdige drikker) mot en som inneholder få eller ingen kalorier (dvs. diettdrikker) må være verre for helsen gitt klare bivirkninger på tannhelse og klar vekst av kalorier og dermed vekstpotensial. Å foreslå ellers ville være uansvarlig. "

Det er riktig, uansvarlig. I utgangspunktet virker det rettferdig å si at en brus er så ille som et alternativ, bortsett fra å drikke alkohol eller at menneskelig blod er sannsynlig å foretrekke. Kranvann er fortsatt konge skjønt. Mmmm … vann fra springen.

Populært emne