20 fantastiske fakta om nyfødte som vil imponere alle på NCT-møtet ditt

Å være bedårende er ikke det eneste din nyfødte har på vei til din nye ankomst. De har også et ganske imponerende sett med ferdigheter og kvaliteter på deres baby CV. Hvordan er dette for noen NCT-møter opp trivia? Takk oss senere!

1) Ifølge vitenskapen er du avhengig av lukten

En University of Montreal studie så på hjernen til 15 nye mødre og fant lukten av en nyfødt brakt ut den samme glede og følelsen av trang at maten gjør når vi er sultne.

2) Det er helt normalt at håret faller ut

Din lille kan ha et sjokk av svart hår nå - men det vil ikke nødvendigvis være slik. Det kan falle ut helt i de første ukene, deretter vokse tilbake i løpet av det neste året, eller gå fra rett til krøll i måneder.

3) Fødsler forekommer under arbeidskraft

Fødselsmerker er vanlige og kommer i en rekke former, størrelser og farger. 'Disse oppstår når de små blodkarene under huden blir utvidet under arbeidet,' sier barnehage dr. Martin Ward Platt. "Enkelte typer kan ikke vises i flere dager eller uker etter fødselen, men de fleste går bort i de første årene."

4) En nyfødt baby kan bare se tydelig i en avstand på 20-38cm

Barnet ditt har uklart syn når det gjelder ting i det fjerne, men kan hente gjenstander innenfor dette området. Spesielt ansiktet ditt hvis det er nært nok.

5) De er født med rundt 70 naturlige reflekser

Rundt 70 av dem. Disse er primitive og ned til evolusjonen, inkludert ting som suging og stepping - hvis du støtter babyen din rett opp med føttene på en flat overflate, vil beina hans arbeide med en stigende bevegelse. Han kan åpenbart ikke gå nå, men kan bli født med kunnskap om hvordan man skal når han er eldre.

Kilde: Graviditeten og babyboken (DK)

6) En baby er bare våken i rundt tre minutter hver time

Dette er fordi de er super søvnige. Det er enda mindre om natten!

7) Barnet ditt er født med en skremmende refleks til høy lyd, bevegelse eller følelsen av å falle

Dette er ditt barns bråkete (Moro) refleks. Det får ham til å flette armene sine opp og ut, åpne knytnevene og trekke knærne opp, før han går tilbake til hvordan han var i sekunder. Denne refleksen har en tendens til å lette seks måneder.

8) De vil instinktivt oppsøke brystet ditt for å amme

Et forskersteam oppdaget at hvis et nyfødt er igjen på sin mors bryst etter fødselen, vil han til slutt krype opp og finne brystet til å mate, styrt av lukten hennes. Utrolig, ikke sant? Han har også en Rooting-refleks - hvis du slår hans kinn, vil han vende i den retningen med munnen åpen klar til å mate.

9) De vil vite graviditetsspillelisten din

Babyer gjenkjenner sanger de hører i livmor i opptil fire måneder etter fødselen, ifølge Helsinki Universitetsforskning. Faktisk kan du til og med finne alt som Beyoncé hjelper til med å berolige ham nå.

10) Det er 300 deler til skjelettet hans

Hovedsakelig består av brusk, som blir til bein over tid. Når han vokser, smelter noen av hans bein sammen, forlater han med 206 når han er voksen.

11) Du kan koordinere hjertefrekvenser hvis du ser begge inn i hverandres øyne

Det var en oppdagelse laget av et lag på et israelsk universitet, som fant ut at når en mamma og nyfødt møttes og så hverandre i øyet, ble deres hjertefrekvenser koordinert i sekunder.

12) En nyfødt kan gjenkjenne sin mors stemme fra bare en stavelse

Det aktiverer et område av hjernen hans som er forbundet med språkbehandling, noe som betyr at mors innsats er avgjørende for taleutvikling

13) De vil sette alt i munnen

OK, han kan være litt for ung til å tygge på nøklene eller kattens hale, men det betyr ikke at han ikke vil. Ny fransk forskning tyder på at spedbarn er født med et instinkt for å sette ting i munnen som en del av en overlevelse-av-fikseste mentalitet for å sikre at de er matet.

14) De mest følsomme berøringsreceptorene er i og rundt munnen.

Ditt nyfødte bruker sin følelse av berøring for å utforske hva som er rundt ham.

Kilde: Graviditeten og babyboken (DK)

15) De kan være sterke nok til å faktisk støtte sin egen kroppsvekt.

Selv om du kanskje ikke setter den på prøve!

16) De gråter med aksentet ditt

Ja virkelig. Et lag fra Universitetet i Würzburg i Tyskland fant at babyer henter opp mors mors morsmål i de tre siste månedene av svangerskapet og reflekterer språketes egenskaper i mønsteret av sitt gråt etter fødselen.

17) Nyfødte produserer ikke faktiske tårer.

Til tross for angst, kan du merke at ditt nyfødte ikke produserer faktiske tårer. Hans tårekanaler er ikke fullt utviklede, og mens de produserer nok fuktighet for å holde øynene sunne, vil de ikke gi riktige tårer i flere uker.

18) Deres øyenfarge kan endres

Alle babyer er født med blå øyne. I utgangspunktet har pigmenteringsprosessen i irisen ikke begynt å virke ennå - det sparker imidlertid inn, og barnets sanne øyenfarge blir vanligvis tydelig rundt seks måneder gammel.

19) Barnets hode utgjør en fjerdedel av sin totale kroppslengde akkurat nå

Hjernen hans tar opp 10 prosent av sin totale kroppsvekt. Resten av ham vokser for å fange opp.

Kilde: Graviditeten og babyboken (DK)

20) Nyfødte pleier å likne begge foreldrene likt

Ideen pleide å være at nyfødte ser mer ut som deres fars. Dette var vitenskapelig støttet (delvis, uansett) av en amerikansk studie på 90-tallet, men nyere forskning tyder på at dette ikke er tilfelle, og at nyfødte pleier å likne begge foreldrene likt.

Pass på at du følger Mor & Baby på Instagram for relatable memes, inspirerende historier og foreldrehack!

Har ca 60 sekunder å spare? Hvorfor ikke bli med tusenvis av mødre-å-være og start din egen Amazon baby ønskeseddel! De er helt gratis å skape og perfekt å sende til vennene, tante og mamma din for å sikre at du får babyprodukter du virkelig trenger ... Klikk her!

For foreldre tips, triks og råd du kan stole på, klikk her for å laste ned et gratis digitalt nummer av Mother and Baby magazine.

Les nå:

Baby Sleep: Hva er normalt for en nyfødt?

Øke det Baby Bond: Bli kjent med ditt nyfødte

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar