Nyfødt sjekk opp: Barnets første sykehusprøve

Barnets helse vil bli sjekket umiddelbart etter fødselen. Dette er hva fagpersonene gjør ...

I øyeblikkene etter fødsel vil det nyfødte være sentrum for oppmerksomhet, ikke bare for deg og din partner, men også for jordmødrene og legene. De skal gjennomføre en serie rutinemessige tester for å sikre at barnet ditt er sunt, og ytterligere kontroller skal utføres i barselsavdelingen. Det er vanskelig å gi den dyrebare babyen over til fagpersonene så snart etter fødselen, men det er mye lettere hvis du forstår nøyaktig hva som skjer ...

Apgar-poenget: Hva er det?

Den første testen din baby vil få, er Apgar-poengsummen, som en jordmor skal gjøre rett etter fødselen. Apgar står for Utseende, Pulse, Grimas, Aktivitet, Respirasjon. Hensikten er å raskt vurdere babyens fysiske tilstand og for å se om hun trenger ekstra forsiktighet.

Jordemor eller lege vil gi babyen din Apgar-poengsummen to ganger, den første i ett minutt etter fødselen, deretter fem minutter etter fødselen. Apgar-poenget kontrollerer babyens hjerteslag, pust, muskelton, reflekser og hudfarge. En poengsum på 0, 1 eller 2 vil bli gitt for hver sjekk, med totalt 10. En normal score er syv eller over.

En poengsum på 0, 1 eller 2 vil bli gitt for hver sjekk, med totalt 10

Hvis babyen din har en lav første poengsum - for eksempel hvis hun har blitt rammet av petidin - men en vanlig andre poengsum, teller dette som normalt. Barnet ditt vil også bli veiet, fontanelle (mykt flekk på toppen av hodet) kontrollert, og hodet omkrets og kroppslengde målt og så over for eventuelle åpenbare abnormiteter eller blåmerker som kan ha oppstått under fødselen.

Ditt nyfødte første fysiske undersøkelse

Innenfor hennes første 24 timer vil babyen få en fullstendig fysisk kontroll. Hvis du føder på sykehus, vil dette bli gjort av en lege eller barnelege, hvis du har hjemmefødsel, vil det bli utført av din jordmor eller lege. Eksamen vil omfatte:

  • Hjerte og lunger

I løpet av minutter etter hennes ankomst vil din jordmor overvåke babyens pustemønster og sjekke hjertet med et stetoskop. I tillegg vil lungene kontrolleres for å sikre at de er fri for væske og arbeid. I de første dagene blir babyens mønster av sirkulasjon en stor forandring, så uregelmessigheter er ikke uvanlige.

  • Mage

Legen vil føle babyens mage for å kontrollere nyrene, leveren og milten er på riktig sted og er riktig størrelse.

  • Ører og munn

Legen vil føle seg inne i babyens munn for å forsikre seg om at hun ikke har en kløft gane og inne i ørene for å sjekke for unormal utslipp.

  • "Clicky" hofter

Barnets bein blir rotert for å se etter "klissete" hofter. Legen vil skyve babyens knær opp til brystet og deretter slippe dem ned før de åpnes ut i en froskaktig form. Hvis hoften er dislocated, vil legen føle en clunk eller rykk. Medfødt hip-dislokasjon, hvis det oppdages tidlig, kan behandles vellykket.

  • Ryggrad

Legen vil sjekke for tegn på spina bifida, som eksponert ryggmargsvev.

  • Genitalier

En guttens skrot vil bli sjekket for uendret testikler og hans penis kontrollert for å sikre at åpningen er på spissen, ikke undersiden. Det er normalt at en babypike har en hvit eller litt blodig vaginal utslipp forårsaket av eksponering for moderens hormoner. Disse hormonene kan også føre til at en baby gutt kjønnsorganer svulmer, og er ikke en grunn til bekymring.

  • Tilbake passasje

Dette vil bli undersøkt for å sikre at det er åpent, og du vil bli spurt om barnet ditt har passert meconium ennå.

  • Fysiske egenskaper

Disse vil bli sjekket for tegn på Downs syndrom. Hvis legen din eller jordmor er misfornøyd med resultatene av noen av kontrollene som er gjort, kan det utføres ytterligere tester, eller du kan bli henvist til en ekspert på feltet.

Øyekontroll

En jordmor eller lege vil visuelt sjekke utseendet og stillingen til babyens øyne. Et lys fra et oftalmoskop vil bli skinnet i øynene for å se etter "rød refleks". Dette er den røde / oransje refleksjonen fra netthinnen. Eventuelle problemer som katarakt, oftalmisk infeksjon eller kryssøye vil bli plukket opp under denne undersøkelsen.

Hvis du har din baby hjemme, vil disse kontrollene utføres av din jordmor og lege.

Reflekser sjekk

Et barns reflekser inkluderer å gripe, sutte og svelge. Jordemor tester sin sugrefleks ved å plassere en hansket finger i munnen. Den mest testede refleksen er Moro-refleksen, når en jordemor forsiktig gir babyens hode en kort avstand. Barnet ditt skal flette ut begge armene med fingrene spredt og strekke bena.

Vitamin K-test

K-vitamin er viktig for å få blodpropp på riktig måte og avblødning. Mange babyer er født med svært lite av dette næringsstoffet i reserve, noe som kan føre til farlig intern blødning. Ditt nyfødte vil bli tilbudt en injeksjon av dette næringsstoffet. Hvis du foretrekker at babyen din ikke skal injisere, er en oral dose gitt i munnen tilgjengelig.

Heel prick test

Når: fem til åtte dager etter fødselen. Dette kan beskrives av jordemor som nyfødt screeningstest. Hun samler en liten blodprøve fra babyens hæl (dette gjør ikke vondt) og kontrollerer det for flere sjeldne, men potensielt alvorlige genetiske forhold.Disse inkluderer cystisk fibrose, hypothyroidisme og fenylketonuri PKU.

Hva skjer etterpå?

De fleste babyer passerer disse testene enkelt. Og hvor det er problemer, løser de vanligvis de neste ukene uten behandling. Din lege eller jordemor vil gi deg flere råd om et problem er funnet. Hvis barnet ditt er sunt, vil neste screening bli planlagt seks til åtte uker etter fødselen, når flere av disse testene gjentas.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar