neuroblastom

Innhold

Coronation Street's Fizz og Tyrone har blitt fortalt den ødeleggende nyheten deres datter Hope, i alderen fem, har neuroblastom, som er den nest vanligste kreften som finnes hos barn.

For foreldre og familier er dette en ekstremt plagsom og følelsesmessig tid, og ITV-såpen vil følge Hopes hjerteskjærende reise.

"Neuroblastom forekommer oftest i magen i hver av de to binyrene, og det kan sees en klump eller hevelse i dette området. Det kan føre til forstoppelse og generell ubehag og smerte for barnet, "forklarer Susan Hay, leder av Neuroblastoma UK, den ledende britiske baserte forskningsorganisasjonen for neuroblastom, og også en av rådgiverne til ITVs Coronation Street for Hopes historie.

"Som med Håpe, føler mange barn bare litt av farge til å begynne med, inkludert tap av mat og tretthet," fortsetter Susan. "Det er veldig vanskelig som foreldre å vite når du skal begynne å bekymre deg og kreve flere tester fra legen."

Skitsert nedenfor er de viktigste symptomene å se etter hvis du føler at barnet ditt kan være uvel. Dette er på ingen måte en endelig liste, og hvis barnet ditt viser noen av tegnene, betyr det ikke nødvendigvis at de har neuroblastom.

  • En klump eller hevelse i barnets underliv
  • En ustabil gang, bein smerte eller problemer med å lede urin
  • En klump i barnets nakke som kan gjøre dem pustfrie eller skape vanskeligheter med å svelge
  • Nummenhet, svakhet eller tap av bevegelse i barnets underkropp
  • Anemi, blåmerker, blødninger og infeksjoner
  • Bluish klumper i barnets hud

"Vi ønsker ikke å få panikk foreldre med noen av de ovennevnte, da de også kunne være tegn på en rekke sykdommer i barndommen, men disse er de vanligste å se opp for," sier Susan. "Hvis du føler at barnet ditt viser tegn, så er det best å ta en avtale med legen din og forklare dine bekymringer."

Hvis nerveblastom er mistenkt, vil tester bli utført. Disse er vanligvis en biopsi av den mistenkte svulsten, for eksempel røntgenstråler, CT- eller MR-skanning og blod- og urintester. Som med alle medisinske tester, er ventetiden på resultatene plagsomt, men testene selv gir minimal ubehag for barnet.

"Ordet" kreft "er foruroligende for noen, men å høre ditt eget barn har kreft er helt ødeleggende, fortsetter Susan. "Neuroblastoma UK undersøker ikke bare ny behandling for aggressiv kreft, men tilbyr også støtte til foreldre og familier som er berørt av det. Det kan være en veldig ensom og isolerende reise for mange familier og søsken, og vi prøver å hjelpe så mye som mulig. Selv om det er fristende å finne informasjon fra Internett, påvirker neuroblastoma hvert barn annerledes, og det er virkelig din konsulent som vil ha den beste informasjonen. "

For å finne ut mer om neuroblastom, besøk www.neuroblastoma.org.uk, eller ring hjelpelinjen på 0300 102 0347.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar